Спрягат четирима за лидер на БСП

Станишев дал знак пред най-близките си, че ще се оттегли от поста
Обновена: 5 юли 2014 10:29 | 5 юли 2014 07:44, Веселина Йорданова
130
Спрягат четирима за лидер на БСП
Сергей Станишев. Снимка: архив, БулФото

БСП се готви да избере нов лидер. Най-спряганите имена снощи на "Позитано" 20 бяха икономическият министър Драгомир Стойнев, шефът на парламента Михаил Миков, зам.-шефът на депутатите Мая Манолова и шефката на социалната комисия Корнелия Нинова.

"Вероятно ще има и други кандидати, но приемете, че това са имената на финала", коментирали пред "Стандарт" висши социалисти.

Още по темата
Оставката на соцлидера Сергей Станишев бе поискана от столичните социалисти, които свикаха и дискусия в къщата на Димитър Благоев-Дядото. Лично доайенът на червените от жълтите павета Румен Овчаров даде тон за смяна на ръководството на БСП.

Пред най-близките си Станишев вече дал знак, че ще се оттегли, още повече, след като стана ясно, че е почти сигурен еврокомисар. "Сам ще реши, но категорично няма да е под натиск", уточниха запознати.

Социалист номер 1 нямало да посочи свой наследник, както навремето направи бившият председател на партията и идеолог на АБВ Георги Първанов.

Днес на "Позитано" 20 ще се проведе един от най-ключовите за партията пленуми през последните години.

Сутринта Станишев събира от 10.00 часа заседание на Изпълнителното бюро. На пленума няма да присъстват дори депутати, които не са членове на НС на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези не са достатъчно "леви".Предложете Азис за шеф на БСП и направо ще се вдигне рейтинга на партията ви.С Азис начело ще сте винаги номер едно!
79
0
 
2
 
! Отговори
подстрекател преди 9 години
Правилното решение е Миков.Такаще имате подкрепата на бирената партия и всичките и фракции-винената,ракиената и тази на почитателите на по екзотичен алкохол.Нали знаете,че водката дава 4х4,а това ще спомогне и за по сигурното придвижване на електората към урните.Така,че това е човекът-Миков!
78
0
 
5
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Единствено от кандитатурата на Стойнев лъха нещо свежо! Всички останали са претоплени манджи, от които на българите се повдига!
77
3
 
2
 
! Отговори
petyo9 преди 9 години
До АнонименЗа съжаление сухата статистика сочи, че сега живеем 4.5 пъти по-добре отколкото в "златните години" на тоталитарния режим. А такива като тебе - да има една машина на времето и да ви върна там ... на втория ден ще оревете орталъка да се връщате.
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очевидно е че няма свестни хора в БСП.
75
3
 
7
 
! Отговори
naco преди 9 години
А г-н Костов и г-н Борисов в списъка ли са? Те изпълниха ОТЛИЧНО свойте поръчения от ПАРТИЯТА и спокойно могат да бъдат номинирани! Желаем успех и на двамата!
74
5
 
10
 
! Отговори
rustam преди 9 години
МАЯ МАНОЛОВА ПРЕДСЕДАТЕЛ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ И ДВЕТЕ СА ВЪЛЧА ПОРОДА ПОЖАРНИКАРЯ В ЧУДО ЩЕ СЕ ВИДИ
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имената се скланят. само глаголите се спрягат!
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имената се кланят. Само глаголите се спрягат!!! Невежи!
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само убавци. Михо Михов особено, сигурно няма човек в БСП дето да му смогне на пиенето. Ако това е критерия.
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аааа, не така, ами Мая Костибродска защо не е в списъка, тя толкова се труди, беше неуморна, и, сега- нищо !! Е, що така !!
69
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Драааагомир Сттттттойнев е супер.....*** Мухльов е върха...Мая кречеталото е недостижима... а Корнелия? Корнелия не иска поста???!!!
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простотията е най-големият смъртен грях,а в тази държава сме много грешни.Гледам как разтуртени млади хора набиват наденици по кръчмите и висят като безработни *ашаци.Никакво желание за развитие-така е и в БСП-тъкмо някой другар проговори английски и аре,конградюейшън у лево.Няма такъв народ.
67
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да изпуснеш Калфин и Кадиев и да избираш измежду Мая ***, Мрън-мрън Стойнев, *** Нинова и Мишока Миков е сигурен знак, че в БСП са ударили дъното.Да биеш такъв слаб опонент като ГЕРБ не ти трябва особен талант, напълно достатъчно е да не правиш фрапиращи грешки.Слушам тези дни *** Бойчев, Мая, Нинова и т.н. как обясняват, че Станишко и в Брюксел щял да е полезен на партията и държавата.БОЛ ШИТ!!!!!
66
2
 
11
 
! Отговори
Путев преди 9 години
Аз си искам другаря Станишев!! Серж, Сеееерж, держай фронте. Никакими оставками не давай!
65
4
 
14
 
! Отговори
ИВАН преди 9 години
До Анонимен: АМИ , ТЕ УЖ НАЙ ФАШИСТКИТЕ ПАРТИИ РАЗБИХА КОМУНИЗМА СЛЕД 1989 ГОД. ,НО СЕ ОКАЗА ЧЕ СА НАЙ КРАДЛИВИТЕ И ЛИКВИДИРАХА ДЪРЖАВАТА ! КОЙ МОЖЕШЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИ ТАКОВА РАЗРУШИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ ПРЕДИ 1989 Г. - БАЙ ТОШО ЩЕШЕ ДА ИМ ОТРЕЖЕ МАДУРИТЕ ! СЕГА ОПРАВДАНИЕТО НА "ДЕМОКРАТИТЕ " Е ,ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ ,НАС КОМУНИСТИТЕ НИ СЪЗДАДОХА . ДА , АМА БЪЛГАРИНА ВЕЧЕ МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ И ИЗХВЪРЛИ ЛИКВИДАТОРИТЕ ЗАД БОРДА ! СЕГА НИ ЗАБЛУЖДАВАТ С НОВО ИМЕ -РЕФОРМАТОРИ !
64
8
 
11
 
! Отговори
Бивш член на ГЕРБ преди 9 години
До Бивш член на БСП И ГЕРБ и ГЕРБ и трябва да изчезне .Нали и те са комунисти и то от второи трето поколение живяло и ползвало правилегиите на бащи и дядовци-Ц. Цачева -внучка на партизани от ,,Чавдар,,.Или Борисов, Плевнелиев, Цветанов,Вълчев , Главчев не са били комунисти.Последните трима,ама явно са работили за ДС.Що само за едните да важи а за не важи !Ама не е!Мълчиш за другото , мълчиииш,като комунист пред разпит.Кажи нещо за комунистите в Герб , де ! Кажи де.....
63
2
 
14
 
! Отговори
ДЕЧЕВ преди 9 години
ИЗТЪРВАХТЕ МОМЕНТА , ИГРАЧИ ! ПЪРВАНОВ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ВЪРНЕ НАЧЕЛО НА ПАРТИЯТА ,ЗАЩОТО СТАНИШЕВ ПО НАЙ ДОЛЕН НАЧИН ГО ОТСТРАНИ! ЗА ХИЛЯДИ ПРОФЕСИИ МОЖЕ ДА СЕ ПАЗИ МЯСТОТО СЛЕД УЧАСТИЕ НА ИЗБОРНА ДЛЪЖНОСТ ,САМО ЗА ПЪРВАНОВ ТОВА НЕ СЕ ОТНАСЯШЕ . СТАНИШЕВ ПОБЪРЗА ТОЧНО В КРАЯ НА ВТОРИЯ МАНДАТ НА ПЪРВАНОВ ДА НАПРАВИ КОНГРЕС И ДА СЕ БЕТОНИРА . ТОВА СЕ КАЗВА *** НОМЕР !
62
1
 
17
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
На Станишку-бакшишку пука че му дреме дали ще го махнат от заемания вече 15 години пост. Този заек отдавна си е оправил бъдещето за 100 години - трябва добре да знаем, че тази престъпна партия държи хляба, ножа и сиренето тоест, парите с в тях и още дълги години ще бъдат в тях. Блажени са вярващите, че ако ги сменим с други като Бойко или кой да е друг ще се оправим,това няма да стане. Изтървахме ги през 1990 год. от комунисти веднага станаха капиталисти и станаха по-опасни от стария строй !
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да напомня ,като псуваме комунистите, нека ясно и точно да кажем-най -големите партии произлезли от БКП са -БСП и ГЕРБ.И двете партии са работили с/у Бълг. етнос.Било като съюзници с ДПС(БСП) било ,като сега,удряне на мощно рамо за изборите на Байряма от страна на ГЕРБ и лично от другаря Борисов и другаря Плевелиев.Да не забравяме подмазването към Турция, от страна на ГЕРБ и неговото правителство . С две думи -и БСП и ГЕРБ са от едно прасило-БКП.