Зрее бунт срещу Стойнев в БСП

Личността му се възприема за "топла връзка" с АБВ на Първанов
8 юли 2014 07:11,
38
Зрее бунт срещу Стойнев в БСП
Драгомир Стойнев, Снимка: БТА

"В соцпартията зрее бунт срещу Стойнев", информира "Сега". Драгомир Стойнев вече е зам.-председател на партията, освен това личността му се възприема за "топла връзка" с АБВ на предишния президент Георги Първанов.

Още по темата
Намерението на Станишев да остане начело на "Коалиция за България" пък се приема като заявка за обединение на левицата по примера на гръцката ПАСОК.

Вчера дори вярната на лидера Мая Манолова обяви, че нещата не са предопределени и тя не участва в предрешени състезания. Манолова декларира, че ще участва в надпреварата за най-високия пост. Междувременно в най-голямата партийна организация - софийската, която открай време е опозиция на Станишев, съвсем не са съгласни поста да заеме удобен на Станишев човек.

Балотаж ще определи наследника на Станишев, това показват предварителните сметки, които "24 часа" прави въз основа на потенциалните кандидати и делегатското разпределение на конгреса на 27 юли. 

Освен Драгомир Стойнев и Мая Манолова очаква се в битката да се включат Корнелия Нинова, Янаки Стоилов и Георги Кадиев. На стрaниците на ежедневника проф. Владимир Топенчаров, член на Изпълнителното бюро на БСП, споделя, че правила за подаване на оставка няма. 

В интервю за в. "Труд" Корнелия Нинова, член на Националния съвет на БСП и председател на парламентарната комисия по труда и социалните въпроси отказа коментира дали ще се кандидататира за лидерския пост на левицата. 

Има практика и целесъобразност. С критика на допуснатите грешки, с нови ясни и прости послания ние ще възстановим значителна част от загубите, които понесе партията. Сега БСП защитава интересите на средните и бедните слоеве на населението, заяви тя, като допълни, че соцпартията е готова за разговори с останалите политически сили по дългосрочни реформи в областта наздравеопазването, образованието, енергетиката, пенсионната реформа и демографските проблеми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: БСПпървановСтойнев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
хахахаха преди 9 години
а оня с червените прашки?
28
4
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
*** и парцали.Този от кои е ?
27
11
 
7
 
! Отговори
тя преди 9 години
Драгомир Стойнев - умен , млад , честен . Превъзхожда досегашния.Най- подходящ от всички други кандидати.
26
9
 
8
 
! Отговори
эээ преди 9 години
Ама това момче много прилича на Станишев - пада си по мъже, не е работил и 1 ден в реалната икономика и измисля супер опашати лъжи. Идеална приемвственост в оглупялата столетница!:)))
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато си кадърен все се намират платени влечуги от олигарсите да го оплюят този който е най достоен като единствения кадърен Стойнев
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
31Само наивниците си мислят, че бсп е лява партия. И тя както и дпс са партии на олигарсите. Също толкова глупаво е да се твърди, че герб е дясна партия. Тя е сбор от ренегати, използващи популистка риторика. Атака, барековци, реформатори и всякаква подобна ***... Както се казва за умрелите, или добро или нищо. Да помълчим 1 минута.Бедата е, че тук няма нито левица, нито десница. Всичко плува в посткомунистическа мъгла и няма изгледи да се промени.
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На туй момче единственото му качество е говорният му дефект - прави го да изглежда искрено и добронамерено. Обаче това е заблуда.
22
1
 
11
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 9 години
Ша са изпотрепити, е-е-е-й!
21
3
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
И офца да сложат за председател все тая....
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ееееей,ама мноооого голЕм въпроской ша води столетницата!А бе,какво ме е.е това бе откачени писачи!Ми тяхна си работа бе хора!Имат си правила,устав,конгреси,есествино и кандидатии т.н.!Е,стига де!Защо не пишете за по-важни неща,доходи,безработица,здраве ит.н.!
19
0
 
3
 
! Отговори
Баце преди 9 години
Май нейм ис Корррнолиооо, Ай нийд Т.П. фор май Бъд Хол!
18
2
 
11
 
! Отговори
MOLI преди 9 години
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ТОЗИ,ИЛИ ОЩЕ ПО-ЛОШО МАНОЛОВА -МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.УЖАС.СВЕТЪТ ЩЕ НИ ИЗОСТАВИ.
17
1
 
12
 
! Отговори
бесепар преди 9 години
На нашата столетница й трябва истински мъж , а не гей или жена! Онождане трябва другари и другарки, иначе видяхме какво стана!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
две важни правила в столетницата1. винаги досега старият лидер е посочвал новия Димтиров -червенков (а преди това неформалния - Тр.Костов), Червенков, Юогов, Югов -живков, Жикков - Луканов и Младенов..Луканоов - Лилов, лилов - виденов, Виденовсе самоизключи, после лилов посочи Първанов и посел Първанов - Станишев и сега Станишев посочва Стойнев2. винаги щом един лидер падне го остракират жестоко - Димитров - критики бил пияница, Тр.костов,луканов - убити, Югов,червеноков - понижени, Жан-изк
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Зрее бунт срещу Стойнев в БСП"Щом са настръхнали срещу него, значи той трябва да поеме партията.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
освен това Янаки каза, че за НИЩО няма да се кандидатира, сега ако се кандидатира за председател на БСп ще е голяма излагация.
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.... освен това е вееч видон че кадиев е човек на ОВчарови, че има важни бизнес интереис в енерегтиката (по това си приличат със Стойнев - и той дойде чрез енергетиката) и макар да се държи мъжки лобито му в БСП не е голямо. разбира се той е може би най-добрият вариянт но не мисля че ще го изберат. освен това не мисля че Стойнев е чяк толкова лош. той натруп опит като министър, съживи бранша на миньорите, започнахем да продаваме ток навън, сключихем сделка с американската Устингхаус.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по лош вариянт от ММ не мога да си представя за БСП - злобна, агресивна, всичок знае, навсякъде се вре, беше със станишев сега е против него - отвратителна и всеядна.Янаки има позиции но също не ми допада -години наред бе посулшен, на послединет избоир се обяви срещу преференциите и волята на народа.корнелия нинова ми изглежда по интилигентна, но е стара пушка не виждам как ще внедир ново мислен?кадиев и Стойнев са относителон млади, но кадиев изгърям досат патрони и е видно че не го приемат
11
2
 
2
 
! Отговори
До до кога преди 9 години
Нещо не те разбирам:Все пак трябва държавата ни да има правителство и парламент, нали?Когато пишеш нещо трябва да има конкретика! Според теб кои са хората които трябва да изберем да ни ръководят,за да се гордеем пред децата си ,че сме направили правилния избор?
10
0
 
7
 
! Отговори
Никой преди 9 години
Как пък от както се създаде АБВ, никой нещо не каза за това, че този Стойнев бил "топла връзка", а сега като трябва да се избира председател на партията ви, всичите тръгнахте да се разправяте колко е черен. Като видите мааалко власт и полудявате. Готови сте и на ангела да покажете сивото по крилата. :) За това партията ви ще умре, защото и по между си не се разбирате изобщо и не можете на себе си на разчитате ;).