Шефове във фонд "Земеделие" хвърлиха оставки

Изпълнителният директор Мирослав Николов обаче не се е оттеглил от поста
Обновена: 9 юли 2014 17:54 | 9 юли 2014 17:54, Надежда Бочева
30
Шефове във фонд "Земеделие" хвърлиха оставки
Мирослав Николов Снимка: Фонд Земеделие

Ръководството на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) подаде оставка, но без изпълнителния директор Мирослав Николов.

Това стана на днешното заседание на Управителния съвет на фонда, което бе свикано в земеделското министерство и започнало при наличието на кворум.

Още по темата
В началото на заседанието агроминистърът Димитър Греков е поискал оставката на  Мирослав Николов, който отказал. Всички останали членове на УС са се оттеглили от заеманите постове, съобщиха за Investor.bg от агроминистерството.

Николов е излязъл от заседанието и е коментирал, че днес не са били взети никакви решения за пари, като първа и единствена точка са били поисканите оставки, съобщи bTV.

„Нищо не се дискутира от дневния ред, който беше обявен. Не бяха обсъдени темите, по които МЗХ и ДФЗ постигнаха единомислие на среща при премиера Орешарски”, посочи още Николов с уточнението, че натискът за оставките е бил от страна на земеделския министър Димитър Греков.

Още миналата седмица министърът призова за оттеглянето на шефовете на ДФЗ заради оплаквания от страна на агросектора за работата на Фонда. Мирослав Николов отговори с компромат, като обвини Греков, че лобирал за роднински фирми. Той се защити, като каза, че натискът срещу него е политически. Освен размяна на обвинения се стигна до сигнали в прокуратурата.

Временно напрежението бе туширано на предпоследното заседание на УС на ДФЗ миналата седмица, след което Димитър Греков и ръководството на Фонда отидоха на помирителна среща с премиера Пламен Орешарски.

Днес депутати от БСП в парламентарната комисия по земеделието излязоха с позиция, в която изразиха възмущение от "продължаващите медийни спекулации за напрежение между министър Димитър Греков и ръководството на ДФЗ в лицето на изпълнителния му директор Мирослав Николов".

В крайна сметка се оказа, че напрежението не е резултат от работата на медиите, но засега остават много неизвестни около действителната причина за конфликта.

Още за икономика и политика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката ми прилича на типичен мангусто-гербераст. Грозен, *** и неграмотен.
2
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви оставки бе, хората искат да ви ритат главите по жълтите павета
1
16
 
15
 
! Отговори
БСП - съветска измет преди 9 години
ДЕКОМУНИЗАЦИЯ !!!