Лишихме се от власт в името на ценностите, разясни Местан

"Кабинетът беше принуден да разгръща стратегия на оцеляването"
Обновена: 24 юли 2014 17:50 | 24 юли 2014 10:08,
106
Лишихме се от власт в името на ценностите, разясни Местан
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че за партията му властта не е клише и с поисканите предсрочни избори в началото на юни са показали, че могат да се лишат от нея в името на ценностите си. Местан обяви, че би било жалко да продължават анализите за това, че ДПС реши съдбата на кабинета.

Още по темата
„Онзи четвъртък показахме, че можем да се лишим от власт в името на ценностите, но няма да жертваме ценностите си в името на властта“, каза лидерът на ДПС.

Местан призна, че кабинетът „Орешарски“ е бил затруднен да извършва реформи, защото е бил принуден да разгръща стратегия на оцеляването.

„Надявахме се евровотът да даде възможност за преминаване от политика на оцеляване към политика на реформи, но суверенът не ни делигира такива възможности“, каза лидерът на ДПС по време на дебатите в парламента по оставката на кабинета.

Местан призова оценка на управлението на Орешарски да се дава без привкус на начало на предизборна кампания.

„Не приемам оценката за разруха и катастрофа, защото чета в нея желание да се спечели някакво предварително предимство както в кампанията, така и за управлението после“, каза той.

Лидерът на ДПС нарече некоректен подхода, в който всичко преднамерено се представя в много черна окраска.

Местан призова да се четат уроците на всяко управление. „Не искам да съм лош пророк, но днес задавам въпроса - ако и след следващи парламентарни избори, не визирам непременно 5 октомври, но някога, когато и да е, избирателят отново не отреди никому самостоятелно мнозинство, ясна идеологическа коалиция, ако се изправим отново пред картината, пред която бяхме изправени май 2013 г., какво ще правим? Няма да съставим правителство?“, попита той.

Вижте още във видеото:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 9 години
ПАК ЛЪЖЕ, ДЪРТИЯТ БРАДАТ!!!
80
1
 
1
 
! Отговори
асд преди 9 години
Всъщност от 1396 г насам България не се управлява от Българи.
79
1
 
6
 
! Отговори
Yakov преди 9 години
Ами тя, държавата никога не е имала правителство. Тя винаги е била на автопилот. Имало е само политици-бандити мислещи само за пари!Българският парламент не е сбор на мъдреци, на най големите умове на България, а сборище на болните амбиции на най злощастните и зловредни хора, влюбени само в себе си, в кесиите си, в славата си, но не и в България! Атанас Буров.
78
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 9 години
Като обобщя станалото в последните 20 години стигам до извода,че ДПС е като сиренето в капана.Който е напрвил коалиция с нея е споделил съдбата на мишката.Спомнете си за СДС,НДСВ...БСП!
77
1
 
6
 
! Отговори
Цеко преди 9 години
На тоз белобрад пискюл такъв --- ша му тегля , че Анадола тесен ша му са види !!!!
76
1
 
12
 
! Отговори
да преди 9 години
Наглостта на крадците от ДПС край няма. БСП обаче ги подкрепя докрай, само и само да крадат. Корпоративната партия ДПС трябва да се изолира от всички, само това ще ни спаси.
75
1
 
15
 
! Отговори
банкя-бояна преди 9 години
Господи! Колко нагъл и колко циничен е този мазен догановски измекярин! Никога вече, а доноснико Павел! Никога вече твоят престъпнен башибозук няма да види участие във властта! Отсега нататък, мазна мутро башибозушка, отсега нататъ само ще повръщате заграбеното! И ти, и агент Сава, но най-много вашите кирякстефчовци - Данчо ментата и Бисеров! Единият вече е клиент на Прокуратурата! И всички останали сте на опашката!
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какъв жест , лишил се от власт човека ...
73
1
 
8
 
! Отговори
Лилина преди 9 години
Лютви, защо лъжеш ? ДПС е на власт 20 г. вече, освен при Костов,и се уядохте, та чак и преядохте с комондване и пари. Българите негодуват от вашите апетити ,но кой ли го интересува. Продажниците не са малко.
72
0
 
12
 
! Отговори
Хасан преди 9 години
Как не ви е срам от такова лицемерие,господин Местан! Ако ДПС държеше на ценности никога не трябваше да прави коалиция с БСП.Защото те се оппитаха да ви затрият като етническа група! Очевидно ,че става въпрос за власт и за пари,за много пари! Така че тези басни ги разправяйте на вашия наивен електорат!А сега,мутрата Бойко,ви е обещал още по-голям гювеч!
71
1
 
15
 
! Отговори
Вярва ли му някой преди 9 години
Леле, смешника, само да видите в смесените райони, колко са се лишили от власт! Нагли , крадливи, необразовани , не говорещи български , но подредени в общините и властват ли властват!
70
1
 
16
 
! Отговори
мм преди 9 години
Местан и ДПС нямат ценности. Тяхнота основна цел е да дестабилизират България.
69
1
 
8
 
! Отговори
марти преди 9 години
Местане,Местане,не ти си за е.ане,ами ние,защото толкова години наред,все такива като теб си избираме!!!
68
1
 
9
 
! Отговори
сълзи и сополи преди 9 години
Боже,Аллахо,разплака ме
67
1
 
22
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Хора, помогнете ми. Много съм глупав и трудно хващам смисъла на казаното от Местан. За какви ценности говори той? За обръчите от фирми или за разпределението на баницата? Моля помогнете ми.
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе!Лишихте се от власт, защото се скарахте за КТБ- Доган и БСП.Лишихте се, защото се договорихте вече с Бойко да управлявате без БСП.Тези глупости, Местане, ги говори на вашия неграмотен електорат.При нас не минават.
65
2
 
15
 
! Отговори
:) преди 9 години
Тоя заприличва на Сидеров :)
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен77Скоро ходил ли си на доктор бе??? Кво сега пак Боко ли ви е виновен??? Това ли ви спусна Кутев?? Кви посолства, кви президенти ви мъчат бе нещастни ***???
63
1
 
21
 
! Отговори
men преди 9 години
ценностите ви ги знаем: бижута, парички, колички, вилички, заменчици, басейнчета, пипирудки, инициалчета по ръкавите, бонусчета, сметчици в швейцарски банчици, постчета в европейските структучици и корпорацийки и най вече обгрижване слугинаж и надупване на лошите батковци. ***...
62
3
 
14
 
! Отговори
джингиби преди 9 години
лишихте се привидно в името на великата османска империя ама няма да стане