Останахме заради ангажименти, не заради постовете!

Орешарски: За мен беше чест да работя за по-добра България
Обновена: 24 юли 2014 12:28 | 24 юли 2014 12:27, Камелия Цветанова
63
Останахме заради ангажименти, не заради постовете!
Пламен Орешарски. Снимка: архив, БТА

Преди парламентът да одобри оставката му, премиерът Пламен Орешарски благодари и на опозицията за конструктивната и градивна критика, която са отправяли към него.

„Гледам на депутатите от ГЕРБ като на представители на български граждани, които искат да живеят в по-добра България. За мен бе чест и отговорност да работя в изпълнение на тази цел“, коментира той.

Още по темата
По думите му след насрочването на датата за предсрочни избори кабинетът е останал да работи, за да изпълни ангажименти си към следващото правителство, а не защото той или министрите му са се били вгледали в постовете си.

„Работихме в най-сложната политическа среда в новата ни история, въпреки това изпълнихме преобладаваща част от ангажиментите си за тази година, ръководихме се от интереса на хората въпреки съпротивата, която срещахме ежедневно, и постигнахме добри резултати“, похвали се Орешарски.

Според него вече всички бизнес индикатори отбелязват подобрение от края на миналата година, а някои са надвишили показанията от 2008 година.

Като пример той посочи борсовите индекси, които са нараснали с 40 на сто.

Наскоро реализираната емисия еврооблигации бе най-успешната в новата ни история, въпреки напрежението и насрочването на дата за изборите, добави Орешарски.

Той призна, че остава още много работа на следващите правителства в секторите на здравеопазването, администрацията и образованието, където реформите се бавят с години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
7
 
! Отговори
Разговор със себе си преди 9 години
Защо останахме толкова ,като не ни иска тоя народ ? Останахме за да откраднем повечко ,стига си ми говорил за постове ,постовете са само инструмент и начин да откраднем повече за Господаря ,Важното е да се краде повече ,А някой там пита защо не си подадохме оставката по рано Хм.*** ! Господаря заповяда да заметем следите бе ,да не искаш после да ни съдят бе.Господаря е умен Той е на В И С О К О и всичко вижда ,като не го слушаш е жесток и праща в забвение
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,като лъжете сами си вярвате,бе
11
4
 
10
 
! Отговори
123 преди 9 години
И сега потече река от мед и масло ! грабвайте кофите и гребете :)
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ше се избавим сега от този Бойко ???? Масови протести, но не като сегашните платени - ами протести от ярост !
9
7
 
11
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Експерти", работехте за кого ?Поне оставката да беше написана без грешка! В последните написани две изречения в официален документ си личи некадърността на управниците ни!!!Благодари за критиката?! Само с критика ли ще се измъкнат тези????
8
17
 
16
 
! Отговори
Де Гол преди 9 години
Браво Г- н Орешарски , за първи път има растеж с 1,6 от пет години, и оставят осем милиарда резерв ,но дойде ли Бойко този път Българоя отива на кино, запомнете това. Другата година ще се молим за Орешарски.
7
12
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Най, най, най, най зле представилото се правителство.Най-нагли в изказванията си, най-безкруполни, с най-големите мафиоти депутати (пеевски, бат сали, ББ и т.н.)Най-смешните министри (чобанов, фиолог за мин. на спорта)
6
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най слабият премиер от 25 години
5
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсен ***.Днес е един светъл ден за България.Плевнята и тоя са долни продажници и пълни ***
4
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един доцент по икономика си отива, за да дойде един пожарникар. Колко са слепи и малограмотни българите.
3
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** !
2
15
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Останахте заради ангажименти към кого, г-н Орешарски? Натрупахте нови дългове, подписахте договори за Южен поток, източихте КТБ и сега си заминавате, защото постигнахте целите, които си бяхте поставили?
1
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орехчо, спести си лъжливите, неадекватни и егоистични речи на отиване и просто си заминавай.