Останахме заради ангажименти, не заради постовете!

Орешарски: За мен беше чест да работя за по-добра България
Обновена: 24 юли 2014 12:28 | 24 юли 2014 12:27, Камелия Цветанова
63
Останахме заради ангажименти, не заради постовете!
Пламен Орешарски. Снимка: архив, БТА

Преди парламентът да одобри оставката му, премиерът Пламен Орешарски благодари и на опозицията за конструктивната и градивна критика, която са отправяли към него.

„Гледам на депутатите от ГЕРБ като на представители на български граждани, които искат да живеят в по-добра България. За мен бе чест и отговорност да работя в изпълнение на тази цел“, коментира той.

Още по темата
По думите му след насрочването на датата за предсрочни избори кабинетът е останал да работи, за да изпълни ангажименти си към следващото правителство, а не защото той или министрите му са се били вгледали в постовете си.

„Работихме в най-сложната политическа среда в новата ни история, въпреки това изпълнихме преобладаваща част от ангажиментите си за тази година, ръководихме се от интереса на хората въпреки съпротивата, която срещахме ежедневно, и постигнахме добри резултати“, похвали се Орешарски.

Според него вече всички бизнес индикатори отбелязват подобрение от края на миналата година, а някои са надвишили показанията от 2008 година.

Като пример той посочи борсовите индекси, които са нараснали с 40 на сто.

Наскоро реализираната емисия еврооблигации бе най-успешната в новата ни история, въпреки напрежението и насрочването на дата за изборите, добави Орешарски.

Той призна, че остава още много работа на следващите правителства в секторите на здравеопазването, администрацията и образованието, където реформите се бавят с години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
10
 
4
 
! Отговори
Истина преди 9 години
Бийко остави страната на нула , а сега резерва е ОСЕМ МИЛИАРДА , и за първи път от пет години има растеж, ще търсите Орешарски под дърво и камък, ЗАПОМНЕТЕ.
32
2
 
15
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Разбира се, че заради ангажименти.....зотова ти казват Олигарски!
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хитрец селски. Ангажиментите ви бяха да до разпределите парите на ДФ Земеделие защото другите след вас на други ще дават и взимат сухото а от вашите бой може да изядете.
30
2
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен 10,За какво ще протестирате против Бойко ?Или така ви пишат в точките?Та не е имало още избори, избран ли е ,министър -председател ли имаме вече? От кога Бойко е начело на държавата и от къде ще го гоним ? Та чак и с ярост?Смях!!!Или голям страх !?!
29
2
 
3
 
! Отговори
VINETU преди 9 години
IZBERETE MEN.PREDLAGAM POSTNA PICA I ZDRAV KOLAN ZA STQGANE DOKRAI PYK ZA MEN 7,000,0000 OT MVF NALI SI ZNAETE VRYSHTATE GI VIE TYP MATERIAL STE,
28
1
 
8
 
! Отговори
асд преди 9 години
новата емисия на дълг може да е при добри условия именно, защото си отивате!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ямболия,така е, олко заем излапаха, а като добавим и откраднатото от КТБ, можем да заключим, че бая се оядоха!
26
0
 
6
 
! Отговори
men преди 9 години
ангажименти към евреите-ционисти, *** комсомолци, корпорациите и всеки с повече от двеста кинта в пликче. ***, да изпукате дано всичките и децата ви и юдейските подаяния да ви приседнат дано.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тъмно син,Иван Костов мое да дойде само у вас, но не и в МС!
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MUTRAGENIO VI PREDLAGA POSTNA PICA, GOL ZADNIK I ZDRAV KOLAN ZA DA SE OBESITE .IZBERETE BOIKO BORISOV!
23
7
 
4
 
! Отговори
тъмно син преди 9 години
Да дойде Иван Костов
22
0
 
9
 
! Отговори
Ямболия преди 9 години
Някой им каза отгоре да сдават правителството и го сдават, Сащ или Русия? Налапаха се, треснаха ударно угодни закони преди оставката и си заминават без съд. Кой ял ял, ограбените(ние) да му мислим сега. Да заповядат следващите.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kato doide bace vi Tikvun che vidite vie kvo se kazva potop na dyrjava i narod,Gorko shte se kaete no shte e kysno,Purva zada4a na Boko e vdigane na toka do 30 stotinki kilovata,Zaplati i pensiii vyv fruzera zavinagi,Nov zaem ot 7 milqrda ot MVF v BOKOVIQ DJOB besdynen a vie si tyrsete zdrav kolan shte vie nujen da se obesite zimata,
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Орешарски: За мен беше чест да работя за по-добра България"Ама тази по-добра България след управлението ти я няма. Което значи, че не си работил. Ей и затова си тръгваш изритан позорно с шутове. Това нека бъде за урок на всички лъжливи и мързеливи депутати.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски заслужава обективна оценка, той не беше толкова лош държавник, нито министрите му. Но задкулисието не може да съществува. Цялата тази клика върху която падаше подозрението, че тя реално управлява страната (Ц. Василев, Пеевски, Доган, КТБ, Станишев и Моника...) - тя трябваше да бъде спряна. Ние вече имаме гражданско общество което няма да остави на мира никой негодник. ГЕРБ може да дойдат и с над 50%, но едва ли ще могат да дерибействат както други правиха в миналото.Това вече не работи
18
10
 
13
 
! Отговори
а така преди 9 години
Кеф , сега искам да дойде пак Бойко ,и този път няма да има дори и постна пица, а ще гризвате дръвцето, а той да резва лентички и да си лети с фолк певачки, да си играе мачлета, а иска и да му се ракопляска, щур народ.
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната рубладжийска *** замина в небитието - кога парламенто се закрива?
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
IZBERETE SI AMERIKANOTURSKATA PODLOGA SLUGATA NA MAKKEIN OBAMA I DQVOLA PREDATELQT BOIKO BORISOV I GLEDAITE KAK SE OSVOBOJDAVA TERITORIQ OT KORENNO NASELENIS PO PRIMERA NA USA,DO NAPROLET JIV BYLGARIN NQMA DA IMA,
15
14
 
11
 
! Отговори
до №5 преди 9 години
"Един доцент по икономика си отива, за да дойде един пожарникар. Колко са слепи и малограмотни българите."Като е доцент по икономика това да не би да значи, че не е крадлив и че работи за интереса на българския народ, а не за свой собствен ??? И като не ти харесват какви са българите, като толкова грамотен на колкото се правиш - просто си замини в чужбината.
14
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Останахте, заради КОГО???? Не заради благополучието на народа г-н Олигархски, нееееее!!!! До последен дъх вашето арогантно правителство точеше кръвчицата ни но ще си платите и то много скоро!!!!!