Решено: Депутатите пратиха кабинета "Орешарски" в историята

180 народни представители бяха "за" оставката, 8 "против", 8 се въздържаха
Обновена: 24 юли 2014 14:17 | 24 юли 2014 12:11,
170
Решено: Депутатите пратиха кабинета "Орешарски" в историята
Пламен Орешарски и кабинетът му Снимка: БТА

Парламентът прие оставката на правителството на премиера Пламен Орешарски.

От 196 депутати, участвали в гласуването, 180 бяха „за“, 8 - "против", а други 8 се въздържаха. 

Това стана ден след като премиерът подаде оставка в деловодството на парламента след малко повече от година управление.

Още по темата
Министерският съвет ще изпълнява функциите си до назначаване на служебния кабинет.
"За" оставката на кабинета гласуваха 93-ма депутати от ГЕРБ, 40 от "Коалиция за България", 30 от ДПС и 14 от "Атака". Осем народни представители от левицата бяха "против". Въздържаха се седем депутати от "Коалиция за България" и един от ДПС. Решението беше посрещнато с ръкопляскания и със ставане на крака от депутатите от ГЕРБ.

Министър-председателят и министрите му бяха освободени от парламента след кратки дебати между партиите. Единственият лидер, който се включи в тях, бе този на ДПС - Лютви Местан.

Председателят в оставка на БСП Сергей Станишев и шефът на „Атака“ Волен Сидеров не дойдоха за оставката на кабинета в парламента. Станишев вече не е депутат, а Сидеров е на предизборна обиколка в страната.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пропусна изказванията, защото излезе от парламента малко след началото на дебатите с думите: „Имам малко работа“. После обясни, че не иска да слуша партийни речи, и се върна за гласуването.

След гласуваната оставка на кабинета на ход е президентът Росен Плевнелиев. Той трябва да връчи мандати за съставяне на правителството, а след като според очакванията те бъдат върнати, да назначи служебно правителство, което да подготви предсрочните избори на 5 октомври. Очаква се новият служебен кабинет да стане ясен в началото на август. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
12
 
16
 
! Отговори
Протестър преди 9 години
- Досега добре си живяхте. Отсега нататък ще видите какво ви чака. Цените на тока ще ви се видят лукс вече... Оня, Следващия иска 51 % мнозинство, за да управлява - т.е Никой да не се обажда?! Ясно ли ви е каква Диктатура ви чака?!...
85
10
 
9
 
! Отговори
are_kulata преди 9 години
До МарияГЕРБерастко, затвори устата, моля те жалка си !!!
84
6
 
13
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
До Анонимен97На какво се радваш, ***? Ще изпукате от глад тая зима, ама *** се радвал.
83
5
 
19
 
! Отговори
are_kulata преди 9 години
Днес празнуват само Шоросовите лакеи и БХК мустакати секретарки, туркофили, русофоби, шистови чорбаджии, ВЕИ лапачи, ГЕРБерски синове на комунисти и партийни секретари!Днес на нормалния и честен Българин му е през средния кран, защото реално нищо не се променя!Проблемите не се назоватата, идеити и решенията се омаскаряват, държавните монополите остават чужда собтвеност, мизерията остаава, демографската катасрода се задълбочава и хоризона остава пуст и празен и с една молитва Божия ние живеем !
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета коментарите и се чудя защо се обиждате един друг.Според мен нито една партия която защитавате не е подобрила с нищо живота ни в последните 25години.Всички идват,крадат,уреждат си живота и семействата до 9-то коляно и за народа от 3-те най-дългото.Според мен нито един от сегашните и минали депутати няма място в управлението на държавата.Всички са доказали некадърността си във времето.Трябват изцяло нови квалифицирани хора,които за съжаление вече не са в Бг и няма и да се върнат
81
1
 
6
 
! Отговори
до симо-мимо преди 9 години
До симо;БКП си отиде бе плъх нали или грешим как тогава БСП е на 120г.И Аз ти Казвам че и БСП си отива,ще видиш на 05.10.2014г
80
2
 
11
 
! Отговори
Искам море преди 9 години
Чакам с нетърпение да дойде Бойко на власт, за да се сетя , че ми се ходи на почивка по новата магистрала! Ама и тогава портофела ще ми каже че не съм се изморил! Дано не стане така, да ми казва, че не съм и гладен!
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех народе,народе,живееш ли,спиш ли и ти незнаеш..
78
5
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Доживяхме UStavka,следва бързо бързо,Бойко да оди в USпри еврейските господариза дежурна POPRAVKA!!!
77
4
 
6
 
! Отговори
даскал Пеню преди 9 години
Растуриха седенката,ама провалиха живота на целия народ и на няколко поколения млади хора *** некадърници!Върви ли сега дуалната система на оная кокошка,как са делегираните бюджети?!Изучихте ли ***?
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще дойде Б.Б на власт и ако не получи мнозинство,което е малко вероятно,или ще направи коалиция с ДПС или ще се откаже от властта както каза и ще дойдат пак ДПС+БСП.Да се смее ли човек,да реве ли?Толкова ли ни е къса паметта?Миналата година искахме оставката на Б.Б.А ако се върнат пак БСП и ДПС на власт ще е много яка гавра,която ще платим ние.И докога ще избираме все едни и същи мутри и крадци.Не ни ли омръзна вече 25години хаос.Няма да се оправим още дълго
75
8
 
8
 
! Отговори
симо преди 9 години
Някакви хора през ден предричат края на БСП, а тя взела, че станала на 120 години :)))) Малки и жалки сте за БСП да говорите.
74
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До симоАко не са рашките, отдавна проблема ще е решен. Но малко им остава, скоро и крим ще е УКРАИНСКИ. НАЙ ГОЛЕМИТЕ ФАШИСТИ СА КОМУНИСТИТЕ
73
1
 
6
 
! Отговори
are_kulata преди 9 години
Сега ли?То няма дори вода,само на въздух ще сте!И сега цялата държава е във фалит и в колапс и аз пак трябва да обирам негативите и да оправям нещатаАз сега говорих с МВФ и мисля да дойдат и те направо да пишат бюджета за да няма недоволни!Ама аз ви казах, ако не ме дразните нищо няма да се случи!Сега ще трябва да си платим катастрофата и фалит и апокалипсиса и Армагедон, съжалявам но такова е положението.Аз няма да се бъркам за да не кажете нещо!Само да не ми казвате утре, че има проблем
72
5
 
10
 
! Отговори
васко преди 9 години
Нека гласуват оставка, все едно. Ако Тиквата се опита да се върне на власт протестите ще започнат от първия ден и няма да са мирни като на педитата от Протестна мрежа.
71
0
 
0
 
! Отговори
MG преди 9 години
До 191. ne e vlqzlo v sila, objalvat i shte spechelqt.2. Ne e vlqzlo v sila- az samiqt sum lekur ot speshnoto3. Nai golqmata glypost, s koqto nikoi chyjdenec nqma da investira i lev...drygo?
70
0
 
6
 
! Отговори
9 преди 9 години
До КънчевЗа никой няма да плача,аз съм осъзнал,че просто който от тези хубавци да е на власт оправия няма,изтървахме момента отдавна!Аз си стягам куфарчето,а вие плачете и гласувайте отново и отново за същите ;)Успех!
69
3
 
7
 
! Отговори
симо преди 9 години
До Анонимен76Точно от Украйна вземи пример, да видиш как ядат бой тъпите фашаги като теб :))) А Бсп ще си я има...
68
2
 
13
 
! Отговори
Дебел Депутат преди 9 години
Радвате ли се на оставката? Българския народ е толкова първобитен, че сега отново ще избере ГЕРБ и колелото отново ще се завърти! Ама така ще е ... Който и да дойде пак ще ви стриже... Не е проблема в нас - властимащите, а във вас - ратаите послушни, които мазохистично ни търпите, не гласувате на изборите, предоставяйки гласовете си на *** и турците... слугувате ни и ви е страх да измучите.... Заслужавате си съдбата. Има сбъркана жилка/ген, затова няма управия!
67
7
 
3
 
! Отговори
6 преди 9 години
Настаниха се със загубени избори и Костинбродските алабалистики,теглиха незнайно колко милиарди и си заминаха шуробаджанаците и целувкажиите с по-заоблено закръглени физиономии и телеса,запомнени с нищоправене.