БСП изригна: ГЕРБ и ДПС формираха ново мнозинство

Левицата ще иска от премиера в оставка да оттегли ремонта на бюджета
Обновена: 25 юли 2014 14:03 | 25 юли 2014 13:08,
220
БСП изригна: ГЕРБ и ДПС формираха ново мнозинство
Атанас Мерджанов Снимка: БТА

БСП втвърди силно тона си към партньорите си от ДПС. Скандалът между доскорошните съюзници стана явен, след като ДПС и ГЕРБ прокараха решение за свикване на извънредно заседание на парламента за актуализация на бюджета, а БСП се опита да провали кворума и дефакто мина в опозиция.

Още по темата
След гласуването червените се събраха на извънредно заседание на парламентарната си група, след което обявиха, че ще поиска от премиера в оставка да оттегли проекта за актуализация на бюджета, внесен в парламента.

Социалистите обявиха също, че в парламента има ново парламентарно мнозинство и че е нарушено споразумението при държавния глава, където всички партии обявиха, че в рамките на това Народно събрание не може да има друго правителство и друго мнозинство.
 
„Днес след гласуването на извънредното заседание и след речта на президента Росен Плевнелиев стана ясно, че такова мнозинство е формирано“, каза шефът на групата на БСП Атанас Мерджанов.

„Това парламентарно мнозинство както може да гласува основната политика на държавата – републиканския бюджет, така е в състояние да състави и ново правителство“, допълни той.

БСП се разграничи от неспазването на споразумението. Мерджанов обяви, че ще върне мандата за съставяне на правителство, който президентът ще му връчи и че социалистите продължават да искат извънредни избори на 5 октомври.

„Всяко друго отклонение по актуализация на бюджета, по смени в УС на БНБ, както и други решения, които да дадат право на служебното правителство да сключва договори, са нарушение на споразумението. Ако президентът иска да бабува за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент, той поема категоричната и изключителна отговорност“, каза Мерджанов.

Очевидно ново мнозинство се формира в настоящия парламент между ДПС и ГЕРБ в подкрепа на исканията на президента, които определяме като противоконституционни, тъй като прехвърлят върху служебното правителство правомощия, които то няма по Конституция, посочи и Корнелия Нинова. Според нея в момента се посяга на разделението на властите.

Противопоставяме се на актуализацията на държавния бюджет, допълни тя. По думите й от внасянето на проекта за актуализация досега има съществени промени във финансовото състояние на държавата - увеличен е фискалният резерв, след като в държавата са влезли европейски средства.

Нека новото мнозинство от БСП и ГЕРБ да си гласува тези предложения, ние в този сговор не участваме, отсече Нинова и допълни, че исканата актуализация на бюджета няма да подобри нито параметрите на финансовото състояние на България, нито живота на хората, а в дългосрочен план ще го влошат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Беше , ама сега е в г--о на Мутрата....т.е и в твоя.
140
4
 
12
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Алооооуууу БСПту,КО СТАНА??? Целувахте се геяя със лютфиту на Орлов мост и сега,вместо свинската опашка в техния,то тя е във вашия ***??? Че и стърчи и се вижда и мнооого мирише,ама вие сега ще се биете за кокала на присидателя на бъсъпъ-ту?!?!?! Дружбата за власт със ДПС-ту е нещо ,което вие не го чувате и знаете ли колко процента ще имате на 05,10,2014г. не знаете ,ами ще ви го кажа ПЕТ ПРОЦЕНТА АМА НАЙ МНОГО--- 5% И ВНИМАВАЙТЕ ПАК ДА НЕ СТАНЕ 15/15 е хайде и умната и русата!!!
139
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AAAAAAAAAAA SEGA stenkaite MUTRATA trebva6e da gnie po zatvorite dosega dasme zabravili za mutrata dabe6e puknal mrasnata mutra do sega v zatvora a vie go napravihte toq izverg MUTRATA urodliva 6te izbie naroda badete sigurni v tova o6te sega govori za vdigane na toka zategane na kolanite ako nieeee e ako nieeeeeeeee ta narod sme tapppppppp edin prestapnik ne pravi na maimuniiiiiiii ako nieeeeeeeeeeeeee
138
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато ги има БСП и ГЕРБ, както и техните ***, ще го има и ДПС. Тази антибългарска партия е плод най-вече на БСП и СДС (днешното РБ).Като казах РБ (Реформаторски блок) - той пък е плод на една антибългарска партия на име Народна партия свобода и достойнство, ДБГ (Движение България на гражданите), СДС, ДСБ. Това са все престъпници на прехода, а да не говорим за НПСД, която пък е турска и противоконституционна партия, сформирана преди 2-3 години. Институциите в България спят за законността й
137
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦЯЛА ГОДИНА НАРОДА ПИТА "КОЙ" най-после истината излезе !ЕТО ПОГЛЕДНЕТЕ как ГЕЯ е бил ИЗПЪРЗАЛЯН от ББ!КАК се ДОГОВОРИЛ С ДОГАН и другаря СТАНИШЕВ нали е открит,доверчив и СГЛУПИЛ та предложил ПЕЕВСКИ!ПАК ББ *** в гащите на ЧИСТОФАЙНИКА !Имам предложение към КУТЕВ-ДАЙТЕ НОРМАЛНИ ОПОРНИ ТОЧКИ в противен случай ще НАКАРАТЕ ВСИЧКИ ДА ОБИЧАТ БОЙКО!
136
4
 
13
 
! Отговори
Никой преди 9 години
Айде следващия *** се нареди да го оправи Доганя
135
5
 
12
 
! Отговори
Горубляне преди 9 години
Комунистите сега са като някакви прасета по Коледа (мислех да напиша агнета по Гергьовден, но си дадох сметка, че прасета им отива повече). Усещат, че нож ги чака и се превъзбуждат и ***!
134
6
 
6
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Един комунист освен фарболи да говори и да забърква конспирации и кощунствени терористични актове, като например взривяване на църкви, друго не може! Комунистите са напаст. Колкото и да си чешат езиците и каквито и глупости да ви говорят! И тоя на снимката е пълен *** и крадлив престъпник който плаче за пандиз!
133
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оставете ги тия от дпс.с кой ли не бяха и кой ли не провалиха.сега и на тиквата ще му счупят главата
132
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе от 45 партии регистрирани в БГ що само за едни и същи кожодери гласувате бе 25 години........................дпс,сдс,герб,ндсв,бсп
131
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРазбрахме че Станишев го е предложил по поръчка на Доган, ти разбра ли?
130
3
 
10
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
След като стана ясно че,хунтата на Аценюк е свалила цивилният самолет натъпкан със 300 пасажери,не съм чул никой от нашите бг политици да се извини за подкрепата на тези терористи,та Плевнелиев открито нарече Русия сепаратисти,Вегенин за малко да обяви война на Русия,щом БСП И ГЕРБ ПОДКРЕПЯТ ТЕРОРИСТИ ЗАНЧИ И ТЕ СА ТЕРОРИСТИ,НЕЩО СПРЯ ДА СЕ ПИШЕ ПО ТЕМАТА СЪС САМОЛЕТА,МАЙ СА СЕ СНИЖИЛИ ВСИЧКИ,БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ТЕРОРИСТИ
129
8
 
16
 
! Отговори
акуд преди 9 години
бсп вие на много плитки номера разчитате бе. наистина ли смятате , че след 15 , 20 г. общо ограбване на българите данъци от ДПС & БСП АД на финала с един два селски трика БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ВИ ПРОСТЯТ ????
128
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Моето намерение на изборите е да гласувам за някоя малка партия, ако по чудо влезне в парламента добре. Но идеята е който и да има мнозинство да не може да направи правителство, да ги поставим в патова ситуация, пък ако ще и 10 пъти да ходим на избори. Тази клика която е сега в парламента трябва да разбере че не ги искаме повече. Другият вариант е партията с най-висок процент не трябва да бъде оставяна да прави самостоятелно правителство. Затова трябва поне 2 малки партии да влезнат!
127
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Начало на кражбите.Сега!Дай сега тук един милярд на Пеевски,един за Боко, един за Бисеров,останалото за Доган.Все пак е хидро инж.Няма са излагаме.*** народ,бедма дърбава, мързливи роми и българите не гласуват на избори.Заслужаваме си го.Давай Догане,давай Пеевски.Вземи повече пари от държава и мързеливя българин,който спи в деня за избори.Анадолците не спят.Те гласуват всички вкупом в изборния ден за депутати в България.Не народ,а ***.Удряй яко!
126
6
 
17
 
! Отговори
бсп преди 9 години
Червените опорни точки няма да минат.След изборите всички червени *** че бъдат закарани в сараите и ***.
125
4
 
12
 
! Отговори
trol4o преди 9 години
хихихи,турците пак понае.аха червените бок.уци..браво,пада им се..като сключваш сделка с дявола,накрая получаваш един голям,мазен кожен *** в д-то......
124
0
 
5
 
! Отговори
alkap преди 9 години
Nali znaete ako ne sa bili Vidinskoto carstvo + Debelogyzite serqsti ot Turnovskoto carstvo i ako ne se bqha skarali po mejdu si mojeshe i da ne sme pod robstvo 500 godini Istoriqta se povtarq v momenta GERB +DPS ili BSP+DPS no bulgarskite partii zaedno nemogat nali sa prodajnici nqma kak
123
6
 
10
 
! Отговори
олеле-е преди 9 години
какво отчаяние се лее от всички торил позитанофили. Сърцераздирателно. Досега се държаха ехидно. Сега са като употребени тоалетни салфетки. Ненужни и гнусни.
122
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай Бойко имаш цели три години да откраднеш 8-те милярда.Питай Бисеров и Пеевски.Те са специалисти и ще ти окажат пълно съдействие.