Георги Близнашки призна, че ще бъде част от служебния кабинет

Той намекна, че е говорил с президента да оглави правителството
Обновена: 28 юли 2014 20:22 | 28 юли 2014 19:05, Красимир Ангелов
105
Георги Близнашки призна, че ще бъде част от служебния кабинет
Снимка: Булфото, архив

Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки на практика призна, че има сериозна вероятност да оглави служебния кабинет. Това намекна самият той в предаването "Лице в лице" по bTV този следобед.

"Води се този разговор, но нека се извърти колелото. Нямаме отказ от ДПС все още, мисля че след това ще мога да дам еднозначен отговор“, посочи той.

Още по темата
Юристът все пак не отговори директно дали президентът Росен Плевнелиев му е предложил поста на премиер, или на министър в новия служебен кабинет. "Различни са вариантите, президентът ще оглежда нещата до последния момент и това е негово суверенно право“, посочи професорът и допълни:

"Да, аз съм дал принципно съгласие, но нека президентът има свобода на действията през тези няколко дни, за да намери най-точното решение“.

Професор Георги Близнашки бе един от организаторите на подписката за провеждане на референдум за изборните правила, който президентът Росен Плевнелиев предложи в началото на годината.

Самият той сподели, че няма да се върне в БСП, въпреки че партията има нов лидер в лицето на Михаил Миков. "Мисля, че не може да се случи. Колелото се върти напред, а не назад", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
19
 
! Отговори
юрист преди 9 години
Този пръч ми бе асистент..изключително противен, като вечно си въртеше химикалката между пръстите и се смяташе за голяма работа...Бог да пази България. И той беше момче на партията...въпреки , че твърдеше, че се издига със силата на интелекта си....ха-ха-ха...
65
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 70: ***! Върви на зле защото гласуваш за комунистите не заради тези, които изброи!
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман вече от професори, доктори, доценти и други учени, които само лъжат народа и нищо не работят. Костов беше доцент, Борисов беше уж доктор, после Орешарски беше доцент и т.н. и страната върви към все по-зле.
63
9
 
5
 
! Отговори
лекар-психиатър преди 9 години
ББЦ беше създаден от БСП да намали процентите на ГЕРБ обаче номера не мина. И то по една единствена причина-сега сме 2014 г. и избирателите са наясно кой кой е. Сега Бареков , който е освидетелстван наркоман говори абсолютни небивалици и смята , че има кой да му вярва. Жалък човек и още по жалки са неговите създатели.
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки очевидно е решил, че е дошло времето да осребри капитала, който трупаше присламчвайки се към ония *** на протестите. *** подскачаха по улиците, а играчи като Близнашки се опитваха да яхнат вълната. Ако му позволят да постигне своето, сигурно ще се чувства горд, че ни е изиграл и направил на ***.
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво от това.Ще го видим какво от това за което говореще и се бореше ще направи.Такива като него,ветропоказатели и нагаждачи, бол.И както прави впечатление все интелигенти,възпитани и обучени от времето на Живков и минали през школата на БКП/БСП.Много мераклии,брей.
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ху дъ фак из хи?
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се учудвам за другаря Близнашки като виждам кои хора го издигат Р Плевнелиев, син за активист от ОК на БКП , който спал по пейките в Германия ял сандвичи и станал милионер,Цв. Бориславова дъщеря на генерал от ДС, Буда от *** на Т Живков станал премиер.Каде са РБ.Само И. КОстов трябва да се върне иначе всичко се промива и всички тези горепосочени заедно с Първанов Доган Пеевски са един дол дренки и ще изпарят надеждите на малкото останали десни хора
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бил е мръсно *** . Абсурд е да стане премиер на служебното правителство ... нали против такива *** се борим *** !!!
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки не е десен, не е и ляв, а обикновен кариерист. На всичкото отгоре е и много повърхностен специалист по конституционно право. Няколко пъти ги слушам в едно студио с математика проф. Константинов и е повече от очевидно кой е по-добър експерт по изборите, вкл. и по изборното законодателство.
56
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратително лигаво влечуго.
55
4
 
22
 
! Отговори
много осведомен преди 9 години
ха-ха-ха,лебедовата песен на ренегата.Сега не само целия народ, но и западняците ще го видят що за некадърник е.Таз ли мишка се роди от интелектуалния напън на президента - скалиста планина?
54
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Друго си е, чрез подмазвачестмо към някакъв просперитет.........
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абсолютно ПЕРЕКЕНДЕ!
52
0
 
12
 
! Отговори
99 преди 9 години
СИЛНО НЕВРАЧЕН
51
14
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Проф. Близнашки е от малкото комунисти (всичко на всичко 2-***), чието мислене ми е допаднало.Не го познавам лично, но изказванията му в публичното пространство са били винаги свестни и компетентни.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той беше в "Коалиция за България" докато не решиха да променят малко състава на кандидатите за депутати на миналите избори, за да включат хора от "гражданска квота" и да сменят някои по-стари лица. Щом разбра, че няма да е депутат веднага стана опозиция на БСП и си потърси ново политическо поприще. Има такива хора, готови да направят и най-сложния политически пирует, само и само да са някъде из политиката. Такива акробатики в политиката свидетелстват за не много висок морал.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха! Пресидентът съвсем е слънчасал явно. А между другото, какво стана с мандата за ДПС днес? Нали щеше да го връчва, че да се разпусне НС. Или помага на коалицията Пеевски да си гласува актуализацията на бюджета първо?
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все пак не му беше лесно на човека зяла година да ръководи ПЛАТЕНА МРЕЖА
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срамота, самия факт, че се хвали предварително, показва че не свестен човек. Какъв служебен премиер, като не може да си държи езика зад зъбите! Плевнята ще падне много низко ако наистина сложи този дърдорко.