Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!

Когато партиите са слаби, идва райското време за крадците, рече Борисов
Обновена: 31 юли 2014 14:07 | 31 юли 2014 10:53, Веселина Йорданова
223
Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!
ГЕРБ организира кръгла маса на тема "Сигурност". Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува властта, че в държавата липсва политическа и финансова стабилност.

„Ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка – ще се целуват“, изтъкна Борисов на кръгла маса на ГЕРБ за управленската й програма в областта на сигурността.

Още по темата
Според него политическата стабилност в една държава започва от дома, автомобила и стига до финансите на хората. „Има тънка нишка от 1996-1997 г. – дойдат ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората”, добави Борисов.

Бившият премиер заяви още, че ако няма силни служби и здрава държава, „финансовите акули обикалят над България“.

„Резервът е празен – 4 и нещо е, БСП знаят, но искат да развеят лист, че е 8 милиарда. Тези брокери навън ги наблюдават и слушат всяка дума. Те знаят нашите възможности в момента”, добави Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Според него са се разклатили и двата стълба - финансова и вътрешна сигурност, което принудило мандатоносителят да се откаже от своето правителство в последните дни и да прецени, че Законът за Сметна палата, за МВР е по-важен от актуализацията на бюджета и този на НЗОК.

„Стигнахме дотам да ни викат „Горчиво” с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици. Каква отговорност може да имат тези хора пред обществото? Кой разклати КТБ? Това правителство, тези служби, тези хора. Може и проформа БНБ да отговаря, но в нашите служби има цели отдели със заплати на служител по-големи от премиерската, на които това им е работата – пране на пари, носене на пари с чували“, обвини той.

По думите му неслучайно първите решения на това Народно събрание са били „да се ликвидира БОП и да се сложи ръка върху ДАНС“, неслучайно са отнети правомощия на президента.

Борисов обаче предупреди, че когато партиите са слаби и доверието в институциите е слабо, „това е райското време за крадците“.

„Сега една от новите опорни точки е, че ГЕРБ не иска да отиде да има кворум за Здравната каса. Кворум има. БСП, ДПС и „Атака” да се съберат в понеделник, да си гласуват, каквото искат, да правят, каквото знаят. Нашият проблем идва след 5 октомври, защото сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда”, отсече председателят на ГЕРБ.

Борисов заяви, че за съжаление, ДПС е единствената партия, която се е държала отговорно в тези дни.

„Вчера отидох при г-н Мишо Миков като председател на БСП, сериозен човек, председател на парламента, и му казах – не си играйте с държавата, тук сме, влезте, актуализирайте на Орешарски бюджета, където се целувахте с него в неделя на конгреса, неговия бюджет, за да отдъхнат хората поне три месеца. След това ще е много тежко в страната – в това спор няма. Той каза: „Моите са се втвърдили, не искат”, разказа лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудно ми е ,че някой които досега са били против Боко ,изведнъж се обръщат на 180 градуса да го защитават.Пример с Янето ,Беновска ,Мира Радева.Боко вади пари крадени от Ес и от нас данъкоплатцитеи купува ,който надигне глас..Ако дойде на власт ,помнете ми думата ,ще бъде безпощадно настървен към бедния народ.Отсега си говори за заеми ,затягане на колани ,довършване на магистрали.Съжалява ,че БСП тегли заеми да раздава на майки и пенсионери........Касичката му се поопразни ,трябва да я допълни.Х
108
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господин Борисов! Бяхте ми симпатичен и харесвах Вашият хъс в работата Ви. За голямо съжаление ми е много неприятно да Ви гледам в позиция на пълен саботьор на собствената си държава. През цялата една година Вие не бяхте конструктивна опозиция, а действахте със всички почтени и непочтени средства срещу държавата. Това не е държавно отговорна позиция и аз за съжаление повече не бих дал гласът си за Вас. Все пак Ви пожелавам успех и дано аз се бъркам в мнението си, но едва ли!
107
2
 
17
 
! Отговори
от Варна преди 9 години
Питам за последно има ли още луди къде ще гласуват за Герб
106
1
 
8
 
! Отговори
Дичев преди 9 години
До Пешко 43Пешенце душко не се напъвай толкова че мозъкът ти ражда едни смехории, че направо ме заболя корема! Ти кога ще ти просветне, че между ГЕРБ и БСП няма разлика те са клонове на БКП, когато тя се разцепи след 1989-та. Просто единият клон е по-*** от другия ти се сети кой!
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе в тая партия герб, няма ли други хора освен супермен, та само него показвате :) Не дай си боже да се спомине, малииииии - закъсвация!
104
2
 
11
 
! Отговори
555 преди 9 години
Никога не съм бил привърженик на крайните действия. Но този изглежда забрани как беше изгонен от власт и как по негово време хора горяха като факли. Явно народа, колкото и да не искам, трябва още днес да излезе и да измете улицата с голяма част от детската градина, която е по върховете на държавата.
103
2
 
16
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
Бойко Медотиев Борисов *** мутренска тикво празна вземи и млъкни вече че дразниш българите.При управлението на българоубийеците от герб 2009,2010,2011 и 2012 нямаше увеличение на пенсиите нито се погрижиха за майките които не могат да имат деца.Бяхме много зле благодарение на бойко тиквуна на снимката и лизаците му които обслужваха и облагодетсваха само свойте герберски фенове за другата част от българския народ хич не им пукаше
102
3
 
23
 
! Отговори
маймуна преди 9 години
нагъл лъжецкой искаше банкова ваканциякой не влизаше в парламентаЛУДИ СТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТАЗИ *** КОЯТО КЛАТИ ДЪРЖАВАТА
101
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комплексар *
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям комлексар тоя !!!
99
1
 
17
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Аве, плондер, преди 2 дена нали точно ти се целуваше с ДПС и гласувахте актуализация на бюджета, а после някой ти каза, че рейтинга ти ще падне, та се фръцна като ощипана мома и вече не искаш да го актуализираш. Ясно е че нямаш идея от управление и политика и си там само заради суета и комплекси. Чудно ми е как има хора да си мислят, че си по-различен от червените *** и да гласуват за теб и шайката ти злобни и крадливи слабоумници.
98
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що си вярвате, че този на снимката му пука за държавата и за хората. Той от Царско време не знае какво е Личен лекар, какво е направление и какво е да се редиш пред кабинет. Изкарайте данни да видите на лицето Бойко Борисов кога му е издаден последният талон за преглед при специалист. Тези от БСП и ГЕРБ отдавна не са между хората. Те с милиони си преметат всекидневно в джобовете, а Вие се карате кой е по, по-най. Сега е време за протести да се покаже, че не искаме отново ГЕРБ и др.
97
7
 
16
 
! Отговори
ПротестнаПаяжина преди 9 години
Боци, к'во стаа батка? Айде идвай по-бързо на власт, че да тръгваме към паветата да те сваляме и тебе!
96
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не спря да ръси глупости ей :) Забавно е да го четеш, ироничното е че му се връзват !
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да засадим по едно дърво,за един по-добър свят.
94
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дойдат ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората, добави Борисов.Даааа увеличават се !!!!
93
3
 
19
 
! Отговори
Бойковист преди 9 години
Винету е УНИКАЛЕН!!Говори глупости и си вярва."Когато партиите са слаби, идва райското време за крадците, рече Борисов"А когато е само една партия няма да делят с никой.Той затова натиска еднолично да разделя филиите с мас!И го гледат хората в очите и благоговеят.Боже,пази България!!
92
3
 
15
 
! Отговори
Ройтерс преди 9 години
На снимката, Боце слуша командите на секретарката от американското посолство през слушалките.
91
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tи до оня де се целува с Доган бре, ***! Значи всичко е наред!
90
0
 
7
 
! Отговори
площад на Съгласието преди 9 години
Смърт за крадливите партии! Да живее пряката демокрация! Да живее европейска България!