Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!

Когато партиите са слаби, идва райското време за крадците, рече Борисов
Обновена: 31 юли 2014 14:07 | 31 юли 2014 10:53, Веселина Йорданова
223
Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!
ГЕРБ организира кръгла маса на тема "Сигурност". Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува властта, че в държавата липсва политическа и финансова стабилност.

„Ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка – ще се целуват“, изтъкна Борисов на кръгла маса на ГЕРБ за управленската й програма в областта на сигурността.

Още по темата
Според него политическата стабилност в една държава започва от дома, автомобила и стига до финансите на хората. „Има тънка нишка от 1996-1997 г. – дойдат ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората”, добави Борисов.

Бившият премиер заяви още, че ако няма силни служби и здрава държава, „финансовите акули обикалят над България“.

„Резервът е празен – 4 и нещо е, БСП знаят, но искат да развеят лист, че е 8 милиарда. Тези брокери навън ги наблюдават и слушат всяка дума. Те знаят нашите възможности в момента”, добави Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Според него са се разклатили и двата стълба - финансова и вътрешна сигурност, което принудило мандатоносителят да се откаже от своето правителство в последните дни и да прецени, че Законът за Сметна палата, за МВР е по-важен от актуализацията на бюджета и този на НЗОК.

„Стигнахме дотам да ни викат „Горчиво” с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици. Каква отговорност може да имат тези хора пред обществото? Кой разклати КТБ? Това правителство, тези служби, тези хора. Може и проформа БНБ да отговаря, но в нашите служби има цели отдели със заплати на служител по-големи от премиерската, на които това им е работата – пране на пари, носене на пари с чували“, обвини той.

По думите му неслучайно първите решения на това Народно събрание са били „да се ликвидира БОП и да се сложи ръка върху ДАНС“, неслучайно са отнети правомощия на президента.

Борисов обаче предупреди, че когато партиите са слаби и доверието в институциите е слабо, „това е райското време за крадците“.

„Сега една от новите опорни точки е, че ГЕРБ не иска да отиде да има кворум за Здравната каса. Кворум има. БСП, ДПС и „Атака” да се съберат в понеделник, да си гласуват, каквото искат, да правят, каквото знаят. Нашият проблем идва след 5 октомври, защото сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда”, отсече председателят на ГЕРБ.

Борисов заяви, че за съжаление, ДПС е единствената партия, която се е държала отговорно в тези дни.

„Вчера отидох при г-н Мишо Миков като председател на БСП, сериозен човек, председател на парламента, и му казах – не си играйте с държавата, тук сме, влезте, актуализирайте на Орешарски бюджета, където се целувахте с него в неделя на конгреса, неговия бюджет, за да отдъхнат хората поне три месеца. След това ще е много тежко в страната – в това спор няма. Той каза: „Моите са се втвърдили, не искат”, разказа лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За пореден път пожарникара е абсолютно прав, че ако всичко в държавата е ОК, БСП и агентурния апарат на ДПС ще се спукат от любов и хвалби а и хлебарката Болен нема да се крие ами най-малкото из под масата ще плещи глупости!!! И отново за кой ли път Боко е виновен не Серльо, не Мазньо а най-малкото Олигофренски нали така тролчета????
88
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, млъквай! Гневен съм вече! Три години ме кара да затягам колана,чак се прекъсах от затягане, но ти раздаваше бонуси /на своите/ с хиляди.Бе, очите ви отзад ли са, или се правите на слепи, че не виждате хала на народа!Всички вие,без изключение, ни докарахте до дъното.
87
7
 
14
 
! Отговори
nexussss преди 9 години
К'во ревеш кат вдовица за х.й бе, мутро ***???? Няма парици за лапкене ли ааааа??? Така е баце....свиквай и по зле ще става! Мойте кинти НЕ МОЖЕШ ги взе...да му мислят тези, дето си държат парите в банките. А ако имаш желание можеш да ми изплатиш кредита, че и аз да кажа добра дума за тебе, НЕАНДЕРТАЛЕЦ ***...
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GERB SUA4ASTNI4ESKI PRIE ZAKON DA NE SE GOVORI ZA KRADENI BANKI I SEGA ZAMITAT SLEDITE S KVO LI NE GLUPOSTI A NA BOKO MU SE ISKA OSHTE 3,4 MILQRDA DA GEPNE E GA TI PRESTYPNICITE
85
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такава ще ти е физиономията, па и на другите до тебе, когато дойде време да слушаш обвинителния си акт !
84
13
 
12
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Дори дъртият апаратчик Румен Петков се шокира (дали не е престорено естествено не е ясно) как експертите на орешарски - конкретно Йовчев и съветско-турската шайка ляво-център в парламента, гласува закон, обединяващ ГДБОП и ДАНС, за да турне Пеевски начело. И ще говорите за мафия, как не ви е срам.
83
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАГЛА МУТРА!
82
18
 
12
 
! Отговори
Путев преди 9 години
Щеше ми се орешака да НЕ ПОДАВА ОСТАВКА. Ще ми се изборите пак да ги спечелят другарите от БСП и махараджите от ДПС. Да изнесат държавата, една стотинка да не остане. Та да ви влезе в чугунените тикви кви са точно БСП и ДПС.
81
9
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 84, има прокуратура и съд - доказват тези твърдения и Боко отива в политическото небитие. Дотогава на другарите остава само да дрънкат празни приказки и да се надъхват по конгреси и пленуми. Аз държава на Боко не съм давал, но съм бил свидетел как бузлуджанската шайка след три управления оставя държавата на дъното и после някой друг й е виновен. Колко хора излъга БСП за 25 години? 17 години в изпълнителната власт и нищо, нула, само лъжи, манипулации и наглост
80
7
 
23
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Искам отново Боко за премиер! Народен човек е и говори по народному. Той ще е пъвиям премиер дето ще орига и изпуска газове на пресконференции ,а един ден и може да се облекчи пред камерата докато разсъждава. Сиреч готин тип !
79
2
 
12
 
! Отговори
До 72 преди 9 години
До HiterЦелуваха се, защото се бяха събрали обичайните *** - тези, на които кешираха, за да имитират "народни" протести.Сега да сме търпеливи да почакаме до золумите на ГЕРБ, които задължително ще последват. И да видим тези хубавци, които се драха по площадите за хонорар от ГЕРБ, къде ще бъдат и какво ще правят... Вероятно ще си траят, защото никой не лае по ръката, която го храни.Освен това, хората за съжаление са силно манипулируеми. Политическия инженеринг ги върти на пръста си...
78
4
 
28
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Ами като беше "силна" държавата при тебе, с увеличените пенсии, липса на безработица, стабилни фирми и още колко други "силни" факти ЗАЩО подаде оставка бе ??? Нали всичко "цъфтеше" и накрая "върза" Гузна ти е съвестта Бойкоооо, гузна !!!
77
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пешко мамин сине,този на снимката е сикаджия,после му казваха "белия генерал",после го осъди съда в Стразбург,после такива като теб му дадохадържавата та всичко пропищя от негои го изгониха с камъни,после уж беше депутатин,уж беше в залата,ама казваше че не е/все едно ти да си наработа,да си седиш на работното симясто ама да показваш среденпръст на чорбаджията си и тойда те търпи,а не да те изхвърли/,пък ти Пешко се занимаваш,с Мая,Миков и т.н.!Бе сопри си бре!
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пешкодругари са приятелчетата ти в двора )
75
9
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Другари, Мишо Шамара ще бъде хедлайнер на Бузлуджа. Преди това Волгин, Симов, Дърева и Кутев ще рецитират непреходното стихотворение на Христо Радевски.
74
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато партиите са слаби, идва райското време за крадците, рече Борисов(тоест, идва пак времето на ГЕРБ, когато някой открадна 1,7 млрд от здравната каса и пенсионни фондове...)
73
11
 
5
 
! Отговори
Някой преди 9 години
В случая е прав.... Така е. Откакто бьиесьиепьие-то е на власт, всички бандюги си правят каквото искат.... А на държавата съвсем и еб*ха м*йката.... ама карай де.
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бюрекът лъжел, но пожарникарят се е умислил.
71
4
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Надъхвайте се другари, всичко в партията вече е цветя и рози, Дмитриевич даже се разплака горко на тръгване към Брюксел. Абе, некой чувал ли е Достена и Пепи Курумбашев?
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако държавата (хората) бяха читави - този въобще никой немаше да го е чувал... пък и той си каза лош материал ама не се сети че именно лошия материал го харесва , значи и той не е стока )))