Първанов зове служебният кабинет да каже за "Уестингхаус"

АБВ настоява за осветляване на преговорите по споразумението
4
Първанов зове служебният кабинет да каже за "Уестингхаус"
Снимка: АБВ

Служебното правителство да осветли процеса на преговорите около подписаното споразумение с „Уестингхаус”, настоява АБВ.

Председателят на АБВ Георги Първанов обясни, че са налице много неясноти и поради това следва да се изяснят параметрите на договора.

Още по темата
Важен въпрос, според него, е отношението на участвалите в разговорите по „Уестингхаус" политически партии към договорките – дали са окуражавали подписването на договора, или пък са подходили с резерви към този акт, съобщиха от партията.

Георги Първанов обясни, че за АБВ са важни финансовите и техническите параметри. Той отново коментира, че въпросният проект може да се окаже двойно по-скъп от проекта „Белене”. Според него един реактор на „Уестингхаус" ще струва колкото два или три реактора на „Белене”.

Според Първанов няколко са основните въпроси, на които са необходими отговори - защо „Уестингхаус” бе така форсиран, защо беше скрита готовата енергийна стратегия на страната и какъв е анализът на енергийния пазар в България и на Балканите.

Президентът 2002-2012 година смята, че хаосът в енергетиката се е засилил особено в последните седмици от управлението на правителството. По идеята за енергиен борд Първанов е на мнение, че няма тя няма да проработи, дори може да се окаже противопоказна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахххххх ти Гоце,много хитрееш напоследък....Приятеля на Милошевич....изведнаж се преобрази от върл комунист....на "демократ"...***!
3
3
 
0
 
! Отговори
вълканът пее хайдушк преди 9 години
Нададох майчин зов! Тревога! Животните се стичат, сърни уплашено подскачат, лисици си въртят опашките.. Зова левите вълчета да дойдат да си пият млекцето: - Вълчета Валкански, къде сте?!???Воят ми добре звънти през тез високоговорители, дано са ме чули, моите малки милицьонерчета. Това е дипломиран академичен глас, глас на скъпоценни камени. Властно звънлив по мъжки - виещ баритон.
2
5
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
И Параванката с...партия.Изпълни се детската му...мечта да стане...партиен феодал.Само не се знае,дали има пари да си купи...крепостни от...матряла,защото вече е на свършване;за което и той...помогна.
1
2
 
10
 
! Отговори
7 преди 9 години
ИЛЮМИНАТИ!