Украйна да се въздържа от резки действия, призова София

Министър Митов увери, че България подкрепя териториалната цялост на Украйна
Обновена: 13 авг 2014 14:16 | 13 авг 2014 09:25, Елка Василева
49
Украйна да се въздържа от резки действия, призова София
Даниел Митов. Снимка: БТА

На среща с посланика на Украйна у нас Микола Балтажи министърът на външните работи Даниел Митов е призовал украинската страна да се въздържа от резки действия и да координира евентуални бъдещи мерки със своите европейски партньори, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Министър Митов отново е подчертал пред посланик Балтажи, че позицията на България в подкрепа на териториалната цялост на Украйна остава непроменена. Дълбоко убедени сме, че бъдещето на Украйна е в Европа, е заявил той.

Още по темата

Акцент в разговора е бил поставен върху приетия на първо четене от украинския парламент законопроект, който предвижда възможността за въвеждане на санкции срещу Русия, включително ограничаване или прекратяване на транзита на руски газ през територията на Украйна.

От своя страна, посланик Балтажи е уверил, че Украйна разбира тревогата на българската страна, но е подчертал, че това е само законодателна рамка и не означава автоматично налагане на санкции. Механизмът предвижда решенията да се взимат от Съвета за национална сигурност и отбрана и да влизат в сила с указ на президента. Действията в тази посока ще бъдат обсъждани както със съответните украински институции, така и с европейските ни партньори, е посочил той.

Посланик Балтажи е благодарил на българската страна за последователната подкрепа, като е припомнил, че България е четвъртата държава членка, ратифицирала Споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС.

Външният министър и посланикът на Украйна са обсъдили и ситуацията с руския конвой с хуманитарна помощ. Двамата са се обединили зад мнението, че подобни мисии трябва да минават през съответните международни институции и да бъдат съгласувани с украинските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
33
 
! Отговори
Osias преди 9 години
Държава Украйна ще има сомо когото всички с българска кръв се преселят обратно на североизток,българският език е твърде сходен с руския.Аз подразбирах руски още в трети клас.
38
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКолко е загубата на страната ни от ембаргото ?--------- От какво ембарго?
37
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е много активна ?Четвърта - съгласна , Украйна да е в ЕС.Де да бяха така активни за българската икономиката и търсене на пазари ? Колко е загубата на страната ни от ембаргото ?
36
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С ембаргото РУСИЯ-САЩ много скоро дори и да желаем да купим газ няма да можем. Как мислите, кой умен би продавал горива на враговете си?
35
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след като бъдещето на Украйна е Европа ???? (Украйна не е в Африка) тогава не може да се държи на целоста и, тоя повтаря какво му е поръчано без да мисли. За влизане в ЕС трябва да няма гранични конфликти със съседите си. Или Федерация или Новорусия
34
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе не знам какво подкрепяме ама да не стане пак фатална грешка със страната, която заемаме
33
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общо взето това се случва, когато първата реакция е надупване, последван от закъснял мисловен процес. *** като го гледам Рошко е щастлив, че му дадоха да реди кукления театър, него газ му не требе :D Баш ходжата ше го топли в прегръдките си и тая зима.
32
10
 
36
 
! Отговори
сивис преди 9 години
До до 34Да, забравил е. Затова сега отиват 300 камиона към Украйна :)
31
8
 
32
 
! Отговори
ТИРАДЖИЯ преди 9 години
До 31Чакай са, той едно по едно ще ги учи нещата :) Па може и така да си говори в живота - крещейки.
30
32
 
34
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
Путин вече забрави за Новорусия, откакто украинците навряха руския спецназ в миша дупка нито веднъж триполовия государь не е споменал за някаква Новорусия. Естествено това по никакъв начин не смущава българските гъ3омийнизи да олижат лакомо руските 3адници.
29
11
 
46
 
! Отговори
на части преди 9 години
Министър Митов увери, че България подкрепя териториалната цялост на Украйна, разделена на части - Крим, Новороссия и бивша Украйна!
28
9
 
42
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ Ти не беше ли достатъчно на компютъра ? Твоите братя турски гастербаитери и те трябва малкода седнат А ти се заеми с ежеднвените ти задължения ,пране ,чистене,гладене,инак за наказание ще те изнасилят групово и ще повикат приятели араби да им помогнат
27
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същите тези жидобандеровци преди половин година ги подкрепяхме горещо. Къде са Расим, Мони, ***? Къде си печат задниците?
26
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 23, 29 и т.н.Изключи си caps-а, като си толкова на "ти" с компютрите и правописа. Какво ми парадираш, че си в Германия? На "оня свят" да отидеш, пак ще си останеш същия ***.
25
12
 
34
 
! Отговори
do 27 преди 9 години
какви *** бе шмохо?те подадоха оставка скоро.дай икономиката да спре,щото сме за русия ли?евала.голем "мозък" си,няма що.
24
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак много бързо сме изблизали задниците на ЕС и САЩ за приемане на Украйна в ЕС.Вче не чакаме да ни кажат аман от подлизурковци ***.Но сами сме си виновни ние си ги избрахме.
23
13
 
59
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Ахахахахахахахахахахахахах Като чуха ,че Украйна смята да спира транзита на газ и наште *** изреваха на умряло ахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаххахаахах Инак от Руските санкции ,Холандия ще изгуби около 1 млрд. $
22
12
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна да се въздържа от резки действия, а да ни го слага бавно и нежно, все пак сме еФропейски партньори.
21
14
 
34
 
! Отговори
xxx преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯBal sam vi. Kato ne vi se chete ne chetete. Hahah :) Ot Germania pishel na kirilica. Brau. Mnou sa radvam.
20
9
 
32
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Kakto iskchs:)