За вота в чужбина: 136 секции отварят в Турция, в Македония–3

Двойно повече че ще са СИК-овете зад граница на тези избори
Обновена: 16 сеп 2014 14:31 | 16 сеп 2014 14:25,
79
За вота в чужбина: 136 секции отварят в Турция, в Македония–3
Снимка: архив Булфото

136 секции ще бъдат отворени в Турция за изборите на 5 октомври. Само в три пък ще могат да гласуват сънародниците ни в Македония. Това потвърди говорителката на ЦИК Камелия Нейкова в интервю за БНР. Общият брой на избирателните секции зад граница е два пъти по-голям в сравнение с предишните избори.

Сега те ще са 427, а на миналите избори са били 227.

Още по темата
Нейкова потвърди, че броят на секциите в Турция е атакуван от Патриотичен фронт във Върховния административен съд. Очаква се решение. Говорителката обясни, че за Турция има подадени най-много заявление – 8907. В Македония пък броят на разкритите секциите е малък, защото няма подадени заявления за откриване на повече, стана ясно още от думите на Нейкова.

Говорителят на ЦИК разясни, че разкриването на секции в чужбина не става само по преценка на избирателната комисия. Нейкова припомни промяната в Изборния кодекс, според която секции зад граница вече се отварят и без подадени заявления, стига на изборите през последните пет години там да са гласували повече от 100 души. Създаването на секции става и по преценка на шефовете на посолства и на консулства.

Нейкова потвърди, че има увеличение на секциите в Турция и си го обясни с промяната в Изборния кодекс. Тя съобщи, че и в Испания, Великобритания, Германия и др. държави ще има повече избирателни секции.

До 27 септември ще могат да се отстраняват непълноти и грешки в избирателните списъци, съобщи още говорителят на ЦИК. До 20 септември пък е срокът, в който всеки, който иска да гласува по настоящ адрес, може да подаде заявление за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
9
 
! Отговори
Боил преди 9 години
До Анонимен 20, без да знаеш причината защо от много,много години живея извън България нямаш право да ме обиждаш! Предолагам,че си от тези с двойно гражданство и си гласувал за Ердоган и се опитваш да ми четеш морал. И още, Аз не се крия -анонимен ,а пиша под собственото си име,а ти си страхливец
25
3
 
16
 
! Отговори
Лошото е: преди 9 години
300- 500 хиляди турчеещи се българи, живеещи в южната ни добра съседка ще гласуват сутринта в тези секции. след което ще си хванат автобусите и ще дойдат уж за Байряма и пак ще гласуват в България! Изводът: ДПА=ИДИЛ трябва да се забрани със закон като етническа партия!!!Гласувайте, Българи!!!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
20. От такива и'ти като теб ще станете Турска провинция !Ако вече не сте !
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
20. Тия българи , които живеят в Турция , да отидат да гласуват в Българското Посолство ,Както на нас ни изискват стриктно , български документи . Америка не ни организира изборите , да гласуваме !Това е че не се спазва закона за всички !И никъде по света няма хем етническа партия - хем да е политическа , и да се бори за власт !Турция осигурявала 136 избирателни секции !А къде е Българското Посолство !
22
7
 
11
 
! Отговори
ham hum преди 9 години
Близнашки и Плевнелиев ни предадоха на турците ..
21
2
 
20
 
! Отговори
От САЩ преди 9 години
Ние можем да гласуваме само тамкъдето има БЪлгарското Посолство в САЩ!Как Турция ще открива секции ?Без тези хора да са записани с бългрски документи в Посолството и да се явят в Българскито Посолство. Ние Българите в чужбина нямаме 136 секции .България от Турция ли се управлява !Ега си скапанаите българи в България - президента Плевнелиев и цялата политическа ***
20
1
 
22
 
! Отговори
Иван преди 9 години
ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ НА ПРАКТИКА ИЗБОРИТЕ ВЕЧЕ СА ОПОРОЧЕНИ ОТ ДПС! 136 СЕКЦИИ?!?!? ТОВА СИ Е АБСОЛЮТНА ФАЛШИФИКАЦИЯ!
19
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Белгария принадлежи на всички Български граждани. Българи, Турци, Роми, Арменци, Евреи, Помаци и т.н. Кой е казал че България е само на Българите? Знаете ли, Европейските ценности? Демокрацията? Правата на човека? и т.н. Хем така, хем така не става. Или сте Европейци или гищо различно от Ислямска Държава. Самоопределете се.
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви ли не простотии могат да се прочетат-манипулиране на избори, купувана на гласове и идиотизми. Все едно някой като е решил за кого да гласува, друг ще му повлияе или забрани. Истината е, че ганчовците ги мързи да излязат и да гласуват, показател за това са резултатите от изборите, а не че изселниците били виновни. Отделен е въпросът, че някои малки партийки, които искат да грабнат мазния кокал нямат шанс да прескочат летвата и реват, че все някой с нещо им пречи.
17
2
 
12
 
! Отговори
От Англия : преди 9 години
Турция ли ще управлява България ?До там ли стигнахте с предателството !А за нас българите няма сенници !
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 13/Ами като си българин ела и живей в България, защо живееш в чужбинал Аман от такива псевдопатриоти. Ти да не би да се нещо повече от тези, които живеят в Турция, ***
15
2
 
14
 
! Отговори
От САЩ преди 9 години
А за 500,000 Българи в Анерика колко секции има ?
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака искаше премахване на двойното гражданство-никой не я чу, сега мрънкат. Угодия няма, затова както каза Любо Пенев-супичката...
13
3
 
17
 
! Отговори
От САЩ преди 9 години
Спрете мюсюлманите в Турция ( Ердоган ) да се меси в Българската политика .От политиката на Ердоган ( радикалист ), не са доволни и в НАТО . Някои конгресмени са за изключване на Турция от НАТО !Тези бройки , в Турция, не са български ! Там няма българи !Хора , които незнаят български не могат да гласуват за турска партия в Българи!Не е законно да има етнически партии никъде по света !В САЩ НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА партия на мексиканците , въпреки че са милиони . Никой не ходи в Мексико за глас
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бугаристанецът само реве-честни и нечестни били изборите. Ходи на риба по време на избори, не мисли с кратуната си за кого гласува, а след това реве и оплюва всичко. Такъв екземпляр няма никъде. Затова е последния *** и *** не само в ЕС, но и в нормалния човешки свят.
11
1
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
защо се праявят неща и се изготвят закони без знанието на обществото?
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за 500 хил българи в Германия колко секции има?
9
4
 
15
 
! Отговори
Боил преди 9 години
Решението е ЕДНО-никакво двойно гражданство!!!!!.Живея от много години в една от големите европейски страни,предлагано ми е гражданство,но понеже законът е яасен или тяхно гражданство или моето и всичко е регламентирано.Тези анадолски"българи"нямат право да притежават наше гражданство.Велико Народно Събрание,закон за гражданството и няма ДПС,пълен маргинес.ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!!!!!няма родоотсъпници гласували за Ердоган да определят съдбата на БГ.Гласувам на всички избори като истински БЪЛГАРИН!!!!!
8
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
точно в чужбина ще стане голямата манипулация на гласове и то не от ДПС-това вече сме го играли,голямата манипулация ще стане от Герб - от там ще дойде голямата подмяна в гласуването.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС разбра, че единствения начин да останат във властта е да станат първа политическа сила, и най-вероятно в по-следващите избори ще го постигнат. Разкриват се 500 секции в Турция, по хиляда гласа, ей къде са ти 500 хил. гласа и като си напазаруват на местно ниво още 200 хиляди, няма кой да ги стигне. Според мен човек, който няма постоянно пребиваване в страната, не плаща нито лев в държавния бюджет, няма право да определя съдбата на нашата страна