Борисов готов да даде министри, даже и на БСП и Кунева

Лидерът на ГЕРБ ще води лично преговорите с останалите партии
Обновена: 7 окт 2014 14:04 | 7 окт 2014 11:20,
185
Борисов готов да даде министри, даже и на БСП и Кунева
Снимка: архив Булфото

Бойко Борисов е готов да даде министри на други партии в кабинета си, стига те да споделят отговорността за дадени политики. Това обяви самият той пред вестник „Преса“.

Още по темата
„Например, ако в БСП имат разумни виждания в областта на отбраната, защо да не им дам възможност да предложат свой министър в кабинета на ГЕРБ. Или пък ако хората на Кунева са готови да се ангажират с решаването на проблемите в образованието, бих приел техния вариант за министър в този сектор“, каза Борисов. Според него възможността за широка коалиция от типа на германската е угаснала в нощта на изборите заради катастрофалния резултат на БСП.

В понеделник ГЕРБ обяви, че ще прави правителство на малцинството и ще търси широка подкрепа за секторни политики от партиите в Народното събрание.

„Преса“ цитира Борисов, че е готов на разумни компромиси, за да осигури парламентарна подкрепа за кабинета си, но не би приел априори да му се поставят условия за постове.  Изхожда от фак­та, че на вота партията му е запазила влиянието си в страната и е получила подкрепата на 1,1 милиона избиратели. „Големите партии правят малки компромиси, малките - големи“, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ ще води лично преговорите с ръководствата на парламентарните формации. Той нямало да бърза да „се предлага“, за да не бъде „рекетиран“. Борисов споделя част от позициите на Патриотичния фронт, а за останалите партии очаква да осъзнаят тежката оценка на избирателя.

Според изданието правителство може да се очаква след 24-25 октомври, когато приключва периодът на ретроградния Меркурий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ден след изборите герберът Асим Адемов вдигна сватба с 400 гости"Асим Адемов ..................какво хубаво и звучно българско име.С кой ще прави ГРОБ коалиция???Отговора е ТУК!
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
съвсем иззпращя тиквуня --- ми хайде всички да станем депутати, а всички например с висше -министри..... тъпир.....
83
1
 
7
 
! Отговори
Пръмов преди 9 години
Как Кунева, то по-добре нови избори! Като ученичка ще продаде интересите на България, а и тя си връзката на олигархията!
82
3
 
5
 
! Отговори
Rumen преди 9 години
Време е за дясно правителство!
81
22
 
7
 
! Отговори
ГОГО преди 9 години
САМО БОЙКО ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ БЕ ХОРА
80
4
 
25
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Понеже другаря Буда е меко казано напълно завършен ***,ще разбере,че са го ****али,чак като му шият ***
79
3
 
8
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 9 години
И най-мекото и свидно,ще даде.Ако трябва!
78
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До аааааааааааза безплатното саниране на панелките тези, санировчиците, безплатно ли ще работят?
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Преди изборитеАми честито, като не знаят къде се намират, гласуват за евентуалната далавера, която за повечето от тях ще се окаже илюзорна, както много пъти вече.
76
2
 
5
 
! Отговори
Тото преди 9 години
Колко хитро се усмихва
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До prahСпри да пишеш тъпотиите си под всяка статия... ***!
74
7
 
4
 
! Отговори
optimist преди 9 години
О не, такива коалиции тип Станишев и Орешарски са доказано вредни за България. Аз лично няма да гласувам повече за ГЕРБ, ако Борисов направи нещо подобно. Най-добре е да пробва правителство на малцинството, ако не стане - останалите да се оправят.
73
6
 
5
 
! Отговори
ааааааааааа преди 9 години
аз пък искам безплатно саниране на всички панелки в страната ,така хем ще има раб.места ,хем ще се подобри и запази сградния фонд ,хем ще намалеят сметките за ток с 30% ,хем Белене ще стане излишно -това е единственото разумно което чух от ГЕРБ
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Султанат. Султанът раздава тимари. Така трябва, необходимо е да се парират сериозните му опоненти, дребосъците са пълнеж. Явно е позабравил поговорката за дребните камъчета.
71
18
 
9
 
! Отговори
gude преди 9 години
Бойко!!!! премиер Бойко!!! Мачкай червената ***!!
70
1
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Почнаха ли политическите надцаквания?!Ти на мене-аз на тебе!Ще има боричкане за кокала и скимтете ядосано отстрани!Ще има ала-бала, чумбали Балканско надхитряване!Бай *** прави правителство-Ура,ура!
69
4
 
25
 
! Отговори
prah преди 9 години
пак старата песен на нов глас, та даже и на стария глас. големи *** сте всички гласували за герб
68
7
 
8
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Боко , тиквун, не знам си какъв направи това което се очакваше, БСП в ъгъла наказани да видят колко струват лъжите и надменното им държание, аз лично ако бях на мястото на Борисов, няма да се оставям да ми извиват ръцете разни партии влезли в парламента с купени гласове...щом народа не иска да има стабилно правителство-нови избори, докато не се излъчи един който да носи отговорност, ако ще и Светльо Витков да е все ми е едно, омръзнаха ми безотговорни коалиции драпащи за кокала!!!!!!!!!!!!!!!!!!
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е Герб да има негласната подкрепа и на БСП,И на ДПС. А и на ПФ. В края на краищата всички са от инкубатора на Партията -майка БКП. Милиционерите в Герб,ПФ и БСП са се учили в едно училище по едни и същи учебници.А тези които не са били милиционери са били ибикновени доносници. Или физкултурници.
66
2
 
17
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
Е,това е новина-откъде той има качествени министри,че ги раздава?Аз се не сещам,за ни един,поправете ме моля?