Борисов готов да даде министри, даже и на БСП и Кунева

Лидерът на ГЕРБ ще води лично преговорите с останалите партии
Обновена: 7 окт 2014 14:04 | 7 окт 2014 11:20,
185
Борисов готов да даде министри, даже и на БСП и Кунева
Снимка: архив Булфото

Бойко Борисов е готов да даде министри на други партии в кабинета си, стига те да споделят отговорността за дадени политики. Това обяви самият той пред вестник „Преса“.

Още по темата
„Например, ако в БСП имат разумни виждания в областта на отбраната, защо да не им дам възможност да предложат свой министър в кабинета на ГЕРБ. Или пък ако хората на Кунева са готови да се ангажират с решаването на проблемите в образованието, бих приел техния вариант за министър в този сектор“, каза Борисов. Според него възможността за широка коалиция от типа на германската е угаснала в нощта на изборите заради катастрофалния резултат на БСП.

В понеделник ГЕРБ обяви, че ще прави правителство на малцинството и ще търси широка подкрепа за секторни политики от партиите в Народното събрание.

„Преса“ цитира Борисов, че е готов на разумни компромиси, за да осигури парламентарна подкрепа за кабинета си, но не би приел априори да му се поставят условия за постове.  Изхожда от фак­та, че на вота партията му е запазила влиянието си в страната и е получила подкрепата на 1,1 милиона избиратели. „Големите партии правят малки компромиси, малките - големи“, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ ще води лично преговорите с ръководствата на парламентарните формации. Той нямало да бърза да „се предлага“, за да не бъде „рекетиран“. Борисов споделя част от позициите на Патриотичния фронт, а за останалите партии очаква да осъзнаят тежката оценка на избирателя.

Според изданието правителство може да се очаква след 24-25 октомври, когато приключва периодът на ретроградния Меркурий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До :DDDDDDDDD Припомняме че тиквоида квичеше "ако не искате да управляват БСП и ДПС - гласувайте за ГЕРБ"... сега се оказва че ГЕРБ се нагъзва към БСП.
64
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, вземай протоколите, калкулатора, лист хартия и химикал и сядай да си сметнеш САМ резултата . Има нещо гнило в Дания. Не разчитай на никого и не вярвай на никого. В тази игра на вълкът му бил дебел врата защото си вършел работата сам!
63
2
 
8
 
! Отговори
Yakov преди 9 години
Сега е неговият златен шанс да направи нещо за България, разбира се ако не прецака нещата както през предишния мандат! Тогава ще бъде отсвирен окончателно! Започва поредния сеир на гърба на народа.
62
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За кого от интелигентните хора в България не е ясно,че най-големият корпоративен вот е за ГЕРБ. В момента Герб са овладяли всички големи общини : София,Пловдив,Варна,Бургас,СТ.Загора,Плевен,Русе,В.Търново,Габрово и т.н. и.тн..В тези градове са и най-големите общински фирми - от Метрополиотен-а,през различните превози,чистота,екология,данъци,общ.полиция...Освен това 70-80 % от централната администрация е назначена от Герб.Ръководството на всички големи държавни фирми е също.Плюс МВР.
61
21
 
7
 
! Отговори
:DDDDDDDDD преди 9 години
Преди го плюеха, че искал (нормално) сам да управлява, сега го плюят, че искал да прави коалиции... Ей, прости платени комунярски тролчета значи! Смешни сте!!!
60
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боку, място не може да си намери, че няма да е премиер и вече не е толкова долюбван
59
3
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Виждате ли ББ какъв антиБСП е Готов е да налапа на всекиго к*ра само и само да стане премиер Евала българино за умния ти избор,ашколсун След като състави новия Франкещайн,да видим какъв ще го ядем четвъртит Ама да кажа,нито ББ нито ЦВ ЦВ нито останалите са за биене с камъни,а *** дето ги избират.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой държи най големите фотоволтайчни паркове в българия някой знаели надявамсе медииния бог бойко да ни управи дано вкара някой политик в затвора съдя прокурор кмет )))))))))
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ли изтри малко коментари, та отговорите се пообъркаха?
56
8
 
4
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Божичко,вижте му акъла на този.Тези,дето ликвидираха и продължават да ликвидират България, той нарича минисгри и ги предлага и на други. Всички тези са за пред НАРОДЕН СЪД и тогава ще ги видите колко жалки хорица са заедно с лидерите им.
55
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласуваш за Бойко, получаваш Местан,Касим и Корман!
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо, що за тъпотия е това изречение: "Според изданието правителство може да се очаква след 24-25 октомври, когато приключва периодът на ретроградния Меркурий."??? И второ, търгът започна, ББ пак взе да раздава постове сякаш са лично негови и проблемите на хората се забравиха. И този парламент няма да изкара дълго.
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега ще се прегърнат и ще натеглят милиарди
52
3
 
11
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 9 години
До 56Значи относно вишистите, около 300 000 хиляди са гласували за него. Като имаш пред вид, че в България има бая вишисти и сложи колко от тях наистина са вишисти и колко са си платили да са такива и тогава ще ти видя сметката за вишистите!
51
2
 
13
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 9 години
До избирател-безпартиен 53Първо герберско *** не се изкарвай безпартиен, защото си смешен. От голямо разстояние се вижда че си герберче. Народа не избра Борисов. А само 32% от 40% го избраха. Все пак в страната ни явно са останали достатъчно *** и мазохисти. Трето ако народа искаше за пореден път да го управлява мутра щеше да даде повече гласове за него да не се налага сега да се прави на селски тарикат. Четвърто, тук има много интелигентни хора, които не са от БСП или комунисти като теб!
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 56"Вие сте прости и аз съм ***, затова се разбираме". Висшисти-овчари!
49
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева да е министър на енергетиката. Откога "чакаме" да затвори и останалите блокове на АЕЦ "Козлодуй
48
9
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 9 години
Не знам до колко може да се вярва на такова проучване , ама гледах , че най - много висшисти са гласували за ГЕРБ ...
47
2
 
14
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 9 години
Даааа налага се спешна интервенция! Забелязвате ли кои министерства дава за пример? Най-закъсалите! Разбира се няма да даде за пример икономиката и европейските фондове, нали от там ще краде най-много. 1,1 милиона гласували за него? Нещо не ми се връзва, още не излезли резултатите тоя вече си слага колко много били хората. По мои сметки 32 процента от 2,5 милиона не са над 1 милион а под него. И ако мисли да мине с малки компромиси лъже се! И естествено не иска да бъде рекитиран като е рекетьор!
46
2
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 42 "Съучастие в управление на ГЕРБ ще бъде за БСП политическо самоубийство." Недей така, това цялото е БКП, а Партията е винаги права! Може пък това да е края на "прехода" - "Дрън, дрън, та пляс!"