Борисов готов да даде министри, даже и на БСП и Кунева

Лидерът на ГЕРБ ще води лично преговорите с останалите партии
Обновена: 7 окт 2014 14:04 | 7 окт 2014 11:20,
185
Борисов готов да даде министри, даже и на БСП и Кунева
Снимка: архив Булфото

Бойко Борисов е готов да даде министри на други партии в кабинета си, стига те да споделят отговорността за дадени политики. Това обяви самият той пред вестник „Преса“.

Още по темата
„Например, ако в БСП имат разумни виждания в областта на отбраната, защо да не им дам възможност да предложат свой министър в кабинета на ГЕРБ. Или пък ако хората на Кунева са готови да се ангажират с решаването на проблемите в образованието, бих приел техния вариант за министър в този сектор“, каза Борисов. Според него възможността за широка коалиция от типа на германската е угаснала в нощта на изборите заради катастрофалния резултат на БСП.

В понеделник ГЕРБ обяви, че ще прави правителство на малцинството и ще търси широка подкрепа за секторни политики от партиите в Народното събрание.

„Преса“ цитира Борисов, че е готов на разумни компромиси, за да осигури парламентарна подкрепа за кабинета си, но не би приел априори да му се поставят условия за постове.  Изхожда от фак­та, че на вота партията му е запазила влиянието си в страната и е получила подкрепата на 1,1 милиона избиратели. „Големите партии правят малки компромиси, малките - големи“, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ ще води лично преговорите с ръководствата на парламентарните формации. Той нямало да бърза да „се предлага“, за да не бъде „рекетиран“. Борисов споделя част от позициите на Патриотичния фронт, а за останалите партии очаква да осъзнаят тежката оценка на избирателя.

Според изданието правителство може да се очаква след 24-25 октомври, когато приключва периодът на ретроградния Меркурий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ - истински Евгени Минчев на политическия фронт!
24
7
 
14
 
! Отговори
до политолог преди 9 години
Изреждаш неща без доказателства - думи, хвърлени във въздуха. По аналогичен начин за Борисов може да се каже - престъпна мутра и мафиот, обучаван в школата на ДС в Симеоново. Така че не се излагай, като се опитваш да изкараш Борисов подготвен политик и държавник, чрез оплюване на всички останали (типичния за ГЕРБ черен пиар).
23
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
боко има само една мечта; да се хареса на западните престъпници,да им узакони кражбите,а какво става със народа не го интересува
22
13
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
Интересни опорни точки са ти спуснали, *** :))
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ситуацията с боце е такава както казват китайците: яхнал тигър и нито има куража да препуска с него, нито пък да слезе.
20
0
 
8
 
! Отговори
Андрешко преди 9 години
Колкото и добре да управлава човек,винаги идва едно-Драгане,кажи си.Неминуемо.Точка.
19
5
 
7
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Бойко ако каже, че на сидеровите продажници ще им дава субсидиите ЛИЧНО - всичките ще станат "НЕЗАВИСИМИ" - проверено!
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде на търговийкатааааа! ЕТ "ГЕРБ - Б.Борисов" разполага с министерски постове и ги дава евтинко, според клиента. Цена по договорка - директно с едноличния търговец!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Го4оRAZDAVA TARTORAT NALIAVO I NADIASNO,A NE GO MISLI COVESHKIAT MATERIAL.
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой ще каже ли каква е разликата между ГЕРБ и БСП?
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората на Кунева са готови за Държавна акредитация и финансиране на Висшия мюсюлмански институт и средните мюсюлмански духовни училища,а Борисов е проводник на чужди интереси!
14
9
 
6
 
! Отговори
avg преди 9 години
Абе престанете с това какъв бил Бойко, кой бкп, кой мутра и т.н. Като отидете да си вземете заплатата, да отидете на лекар, да си пратите детето на училище, да си спестите някой лев в банката, да си платите тока - какво правите? Ей това са истинските проблеми, ако трябва всички 8 партии да участват в управлението, ама да се решат проблемите. Стига с тия интриги!
13
22
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Само така БОЙКО! Взривявай ги ОТВЪТРЕ! След като не целуват ръка - да целуват ДУПЕ!....... С този ход ще се разпаднат БСП и РБ! Браво!
12
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте, не се сърдете на Реформаторския Блок. Костов се прехранваше дълго време с изнудване и 10% , така че е вещ в занаята и всъщност това е единственото което може, Раданчо е толкова незначителен че е излишно да говорим за него, Кунева е по-тъмночервена от кюстендилска череша, останалото е пълнеж. Нищо не трябва да се очаква от тези хора. Те са просто тълпа натъпкана в малка стая.
11
6
 
24
 
! Отговори
избирател преди 9 години
Каква я мислеше,а каква стана брате............ОТНОВО?
10
6
 
42
 
! Отговори
Др.Емилова преди 9 години
Боце, гледай си тениса, тигрите от Бистрица, каракачанките в Банкя и най-вече кръвното. Махни я тази политика, не е за тебе.
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"....патриот е, душа дава, но не свойта душа братя, а душата на народа...." колко точно за днешно време, звучи написаното от Ботев.
8
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е на това му се вика политически шизофреник.
7
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Б. Б. трябва да схване, че българите не искат еднопартийно управление. Те не му дадоха 51 % от гласовете си. Какво сега? Дайте ми подкрепа, казва той на малките партии, но не ми се пречкайте в политиката! Така не може! Широката коалиция с поне още две партии е най-логичното решение. Това е демокрация в действие! Ще му се наложи да прави отстъпки и компромиси, да пита "става ли?" и "моце ли?" партньорите си, а не само да заповядва, както в собствената си партия. Само че той не е узрял за това!
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe GERB sa gotovi na vsi4ko samo i samo da prilapat kokala i da teglqt vanshni zaemi ot koito naroda da stava oshte po beden .i zadnicite shte si dadat Borisov i Cvetanov da sa pak na sashtite poziicii .pak shte ima aresti natisk i kakvo li ne ot strana na Cvetanov dokazaniq prestapnik !!!!!!! nqma takava shi*ana darjava