Не допускаме да има министър от ДПС или БСП!

Велчев: Връщаме мандата, ако се окаже, че няма вариант за компромис
Обновена: 7 окт 2014 16:13 | 7 окт 2014 16:13, Веселина Йорданова
122
Не допускаме да има министър от ДПС или БСП!
Красимир Велчев. Снимка: архив, БулФото

От ГЕРБ не допускат в кабинета им да има министър от ДПС или БСП, стана ясно от думите на Красимир Велчев, член на Изпълнителната комисия на партията, пред БНР.

В понеделник ГЕРБ започва преговори с останалите парламентарно представени формации около съгласие за управленски принципи и политики.

Още по темата
„Това, че водим разговори, не значи, че сме тръгнали да правим с тях правителство. По определените въпроси, които касаят национална сигурност и енергетика, болните въпроси, ние трябва да намерим общ език, за да има подкрепа и в НС за тези закони, които ще се вкарат първоначално, за да може държавата да се стабилизира“, обясни Велчев, като уточни, че по-скоро с ДПС ще се водят разговори да не се пречи.

Той беше категоричен, че от ГЕРБ търсят стабилност в държавата, защото „ако ние, политиците, не стабилизираме в близко време страната, нищо добро не ни чака“.

По думите му правителството трябва да е с ясна програма, която да е подписана.

„И когато има министър, да речем от Реформаторски блок или от друга организация, се разписва и се казва – тази партия поема еди кое си министерство и отговаря пред правителството и пред българските граждани за постигнатите резултати и програмата, която трябва да има представена, какво ще бъде направено за този срок. Накрая министър-председателят носи цялата отговорност“, разясни той.

Начело на преговарящата група е Цецка Цачева, а във втория тур консултации ще участва лидерът Бойко Борисов.

След като минат разговорите, ще се види къде може да се направи компромис, каза Велчев. По думите му,  ако се окаже, че няма такъв вариант, от ГЕРБ ще върнат мандата.

„Няма да дойдем на власт на всяка цена и с цената на такива компромиси, след които гласувалите за нас да се чувстват подведени. Няма да подведем нашите избиратели“, декларира той.

Според Велчев всеки, който би участвал в управлението на държавата оттук нататък, поема голям риск и много голяма отговорност.

Той съобщи, че първоначалната идея на Изпълнителната комисия била първите разговори да бъдат проведени  с Реформаторския блок, но тя отпаднала, защото „техните послания са разнопосочни“.

Велчев даде пример с това, че от Блока искат експертно правителство. „Човек, за да бъде министър, трябва да се е доказал и да бъде експерт в своята област, а не само да е член на някоя от партиите“, опонира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Този....направо се е заблудил....Та БСП и ДПС имат общо малко над 30%.А някой на тях нещо не им пречи да сключат едно добро коалиционно споразумение и да привлекат и други политически сили , без ултиматомите на Борисов, за съставяне на Правителство ,вие накъде с тези претенции ?Ще спите до късно и няма да посещавате Народното събрание ли?Време е да се събуждане и да престанете да сънувате...
52
0
 
5
 
! Отговори
Потърпевш преди 9 години
Досега не сме били свидетели как се поема отговорност от политик. Няма и механизъм, по който това да се случи. Субсидията на партиите са оправени, обществените поръчки също, през година нови скъпи коли тоже, ама как да поемат отговорност не са предвидили. Много експертни и много отговорни са само в собствените си очи.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 61Без купения "електорат" на ДПС ли?
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не преказвай глупости бе Велчев ,без ДПС ше глътнете въздух кат рибата на сухо и после ше отивате в историята
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верно ли на *** сестра му се казвала Радка Пиратка?
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сметнете бсп+дпс+атака+абв+ппц колко процента прави? е това ще е новото правителство а бибитко ще гледа н*ан. пак ще влиза и излиза обиден от нс и ще кудкудяка как бил първа сила...
47
0
 
10
 
! Отговори
:D преди 9 години
Робърт Дениро - премиер,Ал пачино - вътрешните работи,Джони Деп - на културатаТова е оптималната конфигурация.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А зам. министри? А шефове на Агенции? А шефове на безчет служби,които ежедневно генерират корупция?
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
CVETANOV, STANICHEV,SIDEROV,I DOSTA DRUGI
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...и за какво ги съдят.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 50Напиши кои са следствени или подсъдими, ако знаеш.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бойчето пак го избраха и пак няма да може да управлява. такова охарчване на прокопиев... резил... ще гледа пак като куче под масата и ще чака да му подхвърлят кокала. на 42рото нс нали пак бегето беше герб... циркаджии...
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 47А дано, ама надали.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GOLIAMA CAST OT NOVITE DEPUTATI SA SLEDSTVENI ILI PODSADIMI I TRAGNALI DA OPRAVIAT DARGAVATA NI...
39
2
 
16
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
София не е България, с тези 15% не сте и за ***, пфу!България гласува за коалиция, а не за бойчов авторитаризъм, ако не направите правителство, Доган вече го е направил и ви гледа сеира!
38
0
 
11
 
! Отговори
JJ преди 9 години
Само не се сещам с какво са се доказали министрите на герб..припомнете ми за великите им подвизи и дела, за по-нисшия персонал кметчета и т.н. няма да говорим, че там нещата са още по-зле...
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
според плановете на един генерал гоцев, сега ще е тоталният привал на герберската ***. сложиха ги на власт за да предизвикат национална криза и възможни граждански вълнения. след което на мутрите ще им бъде теглен ножа. запомнете какво ви казвам. април - нови избори без мутри! мутрите ще са на 2 метра под земята! така че спокойно.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойче най-големият ти враг се издаде. Пудела на Костов. Внимавай ако му паднеш ще ти съса крачола преди да го нариташ.
35
3
 
10
 
! Отговори
Бойка Б преди 9 години
Анцуга съм си сложил........ Вчера ритах с Вучката.... Айде по-бързо ме избирайте, че да си се качвам на самолета и да ходя до Мадрид да гжледам Реал.... НЕ ИЗДЪРЖАМ.........
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нови? ББ, Първанов, Кунева , Каракачанов... От колко опита ще стабилизират държавата?