В РБ ще решават за бъдещия кабинет с консенсус

Борисов наистина разделя нашите избиратели, призна Кунева
Обновена: 8 окт 2014 10:01 | 8 окт 2014 10:00, Красимир Ангелов
16
В РБ ще решават за бъдещия кабинет с консенсус
Меглена Кунева. Снимка: БТА

Реформаторският блок ще вземе решение за евентуалното участие в бъдещо управление на базата на консенсус, увери лидерът на движение "България на гражданите" Меглена Кунева пред bTV.

"Ако ГЕРБ е излъчил като кандидат за премиер Бойко Борисов, значи това е възможността, пред която е поставен Реформаторският блок. Аз смятам, че в ГЕРБ има няколко много добри жени, които със сигурност могат да бъдат много добри политици и биха били много по-консенсусни фигури“, посочи Кунева, но уточни, че партията на Борисов явна няма друга оферта освен тази на своя лидер.

Още по темата
Лидерът на ДБГ призна, че Борисов със сигурност разделя много от избирателите на Реформаторския блок, но увери, че до каквото и участие на РБ да се стигне, то ще бъде скрепено с писмено споразумение, с ясни приоритети за реформи.

Днес лидерите на блока се събират на първо официално заседание, за да обсъдят приоритетите на новата парламентарна група, както и участието си в преговорите.

Кунева призова да не се правят спекулации със слухове за разцепление в блока. "Дотук РБ успя да мине едни евроизбори и едни национални избори като единна коалиция. Съзнаваме за колко за много хора сме надежда, че България може да се управлява нормално", посочи тя. 

Кунева обаче не отговори конкретно на въпроса колко души от Реформаторите подкрепят Борисов под предлог, че решенията при Реформаторите винаги са били единни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
32
 
! Отговори
С.К.Перник преди 9 години
Светулке ,щом си ми отговорил/а/ , значи все пак съм казал нещо, кокото и да ти се иска да не го проумяваш ! Та отново и синтезирано : другаря ти кумир Костов се оказа завършен егоист и предател на синята идея - по -просто не мога да ти го обясня.Отгатвам , че на другаря Костов му целуваш не само ръката ...
8
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се смея ли, да плача ли...
7
11
 
34
 
! Отговори
Кунева е преди 9 години
разумния глас в РБ.За съжаление,на евроизборите я излъгаха,мисля,че втори път няма да позволи.Сняколко обиколки пред всички политици е по европейско поведение.
6
9
 
35
 
! Отговори
С.К.Перник преди 9 години
Светулке , Много ти е къса паметта относно другаря Костов ! Лъжите си и 1000 пъти да ги повториш - няма да станат истина !Само да ти напомня какво направи другаря Костов , когато имаше подкрепата на почти целия бг народ ,когато беше начело на СДС .Образно казано - изака се на метеното , с единствена цел- лично облагодетелстване и то не малко.А България - тя да върви на майната си , както и стана , благодарение изключително на другаря Костов , който не предаде своите - червените !
5
8
 
35
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До 4Тези избори трябва да вдигнат проклятието за България.Това са ДПС и Доган по моя дефиниция."Костов по БТВ "Лице в лице"за КТБ,септ.2014.Иван Костов беше и проклятието за СДС,убивайки много надежди в синята идея!"От четирите метода за приватизация-публичен търг;публично оповестен конкурс;преговори с потенциални купувачи;продажби без търг или конкурс-доминираше последният,най-непрозрачният,по правило корупционен.""Днес ние погребахме българския национализъм"!18.02.1999,38 НС,КОСТОВ премиер!
4
9
 
36
 
! Отговори
коко преди 9 години
До светулкаТоя бездарник *** печели всички избори
3
16
 
40
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Бойко, върни мандата и им гледай сеира! Ще се изпоядат като обезумели, бесни кучета...
2
18
 
42
 
! Отговори
This is the end преди 9 години
Всички обвиняваха Кунева че била червена и незнам си каква, но всъщност истинските двуличници и предатели се оказаха ДСБ. Беше си ясно че черното влечуго от Драгалевци ще развали всичко, но хората все някак си забравят че той командва ДСБ. Ами, честито на излъганите избиратели на Реформаторския блок.
1
11
 
36
 
! Отговори
klo преди 9 години
s tazi kriva usta i za mine ne stavash