ДПС да оттегли Бат Сали, зове Манолова

"Сред гражданите на Кюстендилска област се надига бунт"
9 окт 2014 19:58, Анисия Иванова
73
ДПС да оттегли Бат Сали, зове Манолова
Мая Манолова. Снимка БТА

Водачът на листата на "БСП лява България" в Кюстендил Мая Манолова призова лидера на ДПС Лютви Местан да оттегли водача на листата им за областта Александър Методиев - Бат Сали, който влиза в 43-то Народно събрание като депутат. Тя предлага на негово място да влезе вторият от листата на движението.

Още по темата
Днес в града се проведе протест на жителите заради казуса, а Общинският съвет в града излезе със специална декларация, в която заяви, че ако това се случи, се подменя изборният вот на кюстендилци. Кметът Петър Паунов пък заяви, че ако се стигне до мандат на ДПС в Кюстендил, ще се иска обжалване на изборните резултати от Турция.

Манолова е категорична, че хората в Кюстендил са настръхнали от избора на Методиев.

"За да не бъде провокиран етническият мир и да не се създава допълнително обществено напрежение, отговорното поведение е Александър Методиев да не бъде народен представител, т.е. ръководството на ДПС да го отзове като водач на листата в Кюстендил”, призова Манолова пред „Фокус“

По думите й по време на цялата предизборна кампания тя и кандидатите от БСП са предупреждавали, че ако хората не излязат масово да гласуват, е възможно в бъдещото Народно събрание от Кюстендилска област да влезе представител на ромите от Самоков. 700 етнически българи в областта са гласували за листата на ДПС с водач Александър Методиев.

Кандидатът на ДПС не е избран от собствения си регион и според една голяма част от кюстендилци е натрапен като народен представител в региона, категорична е Манолова.

Тя признава, че винаги ще има недоволни срещу избора на един или друг депутат, но според нея ръководството на ДПС трябва да направи промяната в листата заради напрежението в областта.

Манолова е убедена, че "сред гражданите на Кютендилска област се надига бунт".

"Затова призовавам ръководството на ДПС да постъпи отговорно и да убеди Александър Методиев да се откаже от депутатското място и да влезе втората от листата на ДПС”, допълва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KAK SMEETE DA GOVORITE TAKA NA MESTAN?SEGA SHTE OTIDE DA SE OPLACHE NA ER DUGAN!
27
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мале, мале, добре ,че се махнах преди 15 години от таЗи държава. То Бат Сали, то пожарникари, то Бюрековци в парламента....срам и позор за таИ държава!
26
2
 
15
 
! Отговори
КК преди 9 години
И защо БСП ще се занимава с проблеми на ДПС , или така искат общите им началници от ДС !
25
6
 
43
 
! Отговори
Jordan преди 9 години
ДПС да бъде забранена !!!!!!!
24
2
 
15
 
! Отговори
ANONIMEN преди 9 години
Kade beshe maicheto,kogato izbraha bat sali za deputat,zashto chaka da padnat ot vlast,che da iska ostavkata mu.
23
2
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 9 години
напоследък няма как БСП да се дореди да купува. Напоследък по телевизиите се завъртяха любопитни предавания, за Ценко Чоков, как селото му ха 100% за ГЕРБ, ха 100% за ДПС, в Дупница в ромската махала същата реденица. Сори! Нещо не можете да дадете такива примери, както аз клетата, която помни. Вчера едното предаване, днес сутринта за Дупница говореха по БТВ.
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BSP, vinagi e kupuvala *** Turski i Balgarski glasove! Ei zaradi takiva kato taq izrusena Ciganka Balgariq e poslednata dupka na (kavala)!
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
твърде са жалки герберите, ***, вече защитават Бат Сали. БО рисов + меСТАН!
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ ЩЕ ТИ МЪЛЧИ БЕ, ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО. РАЗБИРАМЕ ВИ МУТРОФИЛИТЕ че искате да вилнеете без да се чува опозиционен глас, ама няма да станеееее. Давай Мая, соли ги наред! Ох колко ще сте жалки като направите кабинет, споен от олигархията.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА Е ЕДИН ОТ ЕФЕКТИТЕ НА ОПРЕДЕЛЯНЕТО НА ИЗБОРИТЕ НА БАЙРЯМА ОТ ДРУГАРЯ ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО ЩЕ ЗАСЕНЧИ ПЪРВАНОВ КАТО БАЩА НА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nemoga da razbera Taq izrusenata Maimu.a kakvo iska da kaje s tova! Da mu teglqt noja li kakvo?
17
1
 
5
 
! Отговори
23 преди 9 години
ало простеещия, С мутринския речников фонд, защо беснееш? Нали вашите са все такива едни мацки по 160 кила. На ръце да ги носиш! А и добре че проявиха малко инат, за да си отдъхнат хората от диктатурата Ви господа прости, ако вярваме на вашия вожд. Не знам защо вашичкия първо ще тича на Позитано, защото няма капацитет. Да си отговаря сам за гафовете - БОНЖУАРЛИПСАТА ТИ НА ЕЛЕМЕНТАРНО ВЪЗПИТАНИЕ Е ПОТРЕСАВАЩА
16
4
 
3
 
! Отговори
11 преди 9 години
то именно червените не гласуваха, ако не ти е известно, за да си правите бостанчето и да рухнете в клиентелизъм на ДЕЛЯНЧО, КОТАРАЦИ, да не разкриете банковата тайна в КТБ и да се види що за олигархия стои зад вас. Да не мислите че БСП ще ви даде един министър да се оправдавате с него. Ще си направите мечтаната коалиция ГЕРБ-ББЦ, ЗАД ГЪРБА ВИ ДПС, ПЛЮС НЯКОЛКОТО ГЕРБАВИ ШПИОНА В РБ, начело с Лукарски трикаджията..
15
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе хора какав ви е проблема с ДПС.?Имаше избори спе4елиха си хората.какав е проблема.май скоро ще стане напе4ено,тогава 6те сажеляват много балгари.
14
1
 
18
 
! Отговори
Бивш социалист преди 9 години
Майче,що така ба?Всичко до което се докоснете му .бавате мамата?Не е готино точно Салито да влезе,ами ти ги сътвори тия редки ***!
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kак да го оттеглят, като им трябва да полива бостана...Майче, супер си на тая снимка. Много хубаво го направи Изборния кодекс, та се видя че за ГЕРБ и ДПС гласуват най-много роми 9/9 14/14. Гледам сега щели да махат цифрите пред партиите, за да може *** да им гласуват правилно. Ще махнат елементарния образователен ценз.
12
1
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Развяла "буйни" гриви/два косъма и половина/... - с поглед в светлото бъдеще...
11
3
 
8
 
! Отговори
кюстендилец преди 9 години
Мая е готина лелка...
10
10
 
10
 
! Отговори
= преди 9 години
Аз пък искам за изтеглят бат Бойко! Ще спазваме ли законите или ......?
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами че нали точно тя написа този избирателен кодекс. Егати лицемерната твар.