Коалиция ГЕРБ-БСП ще е най-добра за България

Калфин: АБВ би подкрепила такъв кабинет
Обновена: 11 окт 2014 16:27 | 11 окт 2014 16:26,
109
Коалиция ГЕРБ-БСП ще е най-добра за България
Снимка: архив БТА

Бъдещият шеф на парламентарната група на АБВ Ивайло Калфин обяви, че най-добра за България ще е коалиция между ГЕРБ и БСП. Той даде да се разбере и че при такъв вариант на кабинет АБВ може и да даде подкрепата си.

Още по темата
„Най-добрият вариант за страната е създаването на широко коалиционно правителство, в което да участват първите две партии – ГЕРБ и БСП”, каза Калфин пред Радио „Фокус” – Варна.

Той обясни, че АБВ трудно би подкрепила дясноцентриски кабинет на Бойко Борисов. „Трудно постижимо е постигането на широко коалиционно правителство между първите две партии, но решението на ГЕРБ да формира дясноцентристко правителство с няколко малки групи около себе си не носи особена стабилност на държавата и ние няма как да бъдем част това мнозинство”, каза бившият евродепутат.

Той обаче обясни, че кабинет ГЕРБ-БСП ще донесе най-много стабилност в страната и АБВ би могла да допринася за успеха му с програма и идеи.

„В противен случай ние бихме подкрепили отделни политики, каквото и мнозинство да се случи, които са полезни за държавата. Но общо взето с ГЕРБ и партиите около тях се очертава да бъдем остра опозиция”, допълни Калфин.
Той отново обясни, че нови избори са най-лошият вариант за страната. „Българските граждани очакват политиците да намерят начин и да започнат да решават проблемите, но не с партийни битки, а с повече съгласие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
9
 
! Отговори
боже упази преди 9 години
Вълкът с агнето - несъвместимо е!!!БеСепарчетата показаха пълна неграмотност.Освен да си пазят милионите ца друго не ставатАма те и за това не стават - щом се доближат до властта и некоя банка изтрещяваОбаче едно могат със сигурност - интриги и да пречат.
63
5
 
7
 
! Отговори
КЪВ Е ПРОБЛЕМА ..? преди 9 години
ДА СЕ НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО НА ДПС ---С *** , АГЕНТ ИВАН И ГОЦЕ...??!!!!МЕЖДУ ТЯХ ---ИЗОБЩО НЕ ВИЖДАМ ПРИНЦИПНИ ПОЛИТИЧЕСКИ РАЗЛИЧИЯ!!АЙДЕ НА БАС---ЧЕ АКО ГЕРБ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА .....ТИЯ , ВСИЧКИТЕ ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ--СРЕЩУ ГЕРБ!!/..то това е и целтта...ДА СМАЧКАТ ГЕРБ!...///
62
3
 
2
 
! Отговори
СТИГА , ГЛУПОСТИ! преди 9 години
ГЕРБ НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА ДА СЪСТАВЯ ПРАВИТЕЛСТВО!!!НАЙ-ДОБРЕ Е ТОВА ДА НАПРАВИ ДПС ---- С *** И АГЕНТ ИВАН!ТЕ СА СИ ОТ ЕДНА ПАРТИЯ ......ОТ ДС/бкп!!!!!
61
2
 
8
 
! Отговори
А, СТИГА ,БЕ..ХА,ХА, преди 9 години
СМЕСЯТ ЛИ СЕ --"ЕВРОПЕЙСКОТО БЪДЕЩЕ" НА ГЕРБ И ..."ЕВРАЗИЙСКОТО БЪДЕЩЕ" НА БКП/БСП ----КАТО НИЩО ЩЕ ОСТАНАМА ПО СРЕДАТА НА ПЪТЯ И ЩЕ НИ СГАЗИ КАРУЦАТА НА.... ИД!!!!!МНОООООГО , *** ИГРА НА *** !!!!НАПРАВО ЗА УЧЕНИЦИ .....ОТ ПОМОЩНИТЕ УЧИЛИЩА!!!!!!!!!!!!!
60
2
 
7
 
! Отговори
KGB преди 9 години
BRAVO PARVANOV. MNOGO YMELO TLASKASH BSP KAM PROVAL. DA JIVEE ABV.
59
10
 
8
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Искаме или не само Борисов и ГЕРБ могат да ни измъкнат от калта в , която ни навряха БСП-ДПС-Атака . Такава анти българска коалиция не съм виждал никога. Всяка от трите партии клони към някоя чужда държава, но не и България.
58
1
 
6
 
! Отговори
Лъчо преди 9 години
Не ми е ясно как ще се разберат за външната политика и за социалната държава. Живота до сега доказа , че при правилни лозунги, информационно затъмнение от страна на институциите и порочни практики, лозунгите нямат значение. Следва да се отбележи, че политиците и избраните от тях администратори дори не се приближават до понятието интелигентен, а надолу са си просто ***, но лоялни. Като се добави "разтегливия морал", никога нищо добро не става. Просто е нужен жесток контрол за дейността им.
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го направят. Какво чакат. Действие трябва не думи. Какво се мотат и се чудят.
56
6
 
7
 
! Отговори
Kiko преди 9 години
Това ще досъсипе България. Да не забравяме какво направи БСП през последната година и нещо. Това ли иска да прави ГЕРБ? Да вземат да поканят и ДПС и ще станят неполатими във властта, а народът да го духа.
55
5
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААААА... преди 9 години
КОАЛИЦИЯ , МЕЖДУ ГЕРБ И БСП....??!!!...и защо не , межде ГЕРБ И ДПС...??!!!НАЛИ СА ДВЕТЕ ,НАЙ-ГОЛЕМИ ПАРТИИ.....??!!Сега ще съживяваме БКП/бсп-то ,ли...????Ами , най-добре е после--- Мишо-винарката , да раздаде малко вино за преливане и помен.../..за ГЕРБ/..ха,ха,хаааааааа...
54
3
 
7
 
! Отговори
gad преди 9 години
Nikoga nema stane tfa!
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако БСП влезе в съглашение с Тиквата на другите избори ще са извън парламента.Само да посмеят!А какъв е Първаноглу та да казва какво ще правят БСП??Той си има СОБСТВЕНА партийка.Да си гледа 4-те процента.
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези ДЕЗЕРТЬОРИ да не се обаждат!Дезертьорите по време на война биват РАЗСТРЕЛВАНИ а в мирно време биват пращани в затвора.Тези се отцепиха от БСП защото Станишев не искаше да направи съглашение с Тиквата.Архара и Тиквата за партия в краденето.
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA be da reabitilirame komunistite ne
50
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да си пишете,колкото и да не сте съгласни, това е налагания модел на управление от Германия.Може би ще има такава АКОлиция с цел укротяване на недоволните народни маси. Дори и в Гърция се чуват все повече поддръжници на тази теза, коалиция между Нова демокрация и СИРИЗА.
49
2
 
2
 
! Отговори
verno e преди 9 години
...DA TAKA E .BE6E KRAINO VREME DA SE OBEDINQT I DA POMISLQT ZA BALGARIA I BALGARSKIA NAROD ,4E TO AMAN OT TOQ DOGAN ...I TE ZAPO4NAHA DA SE YSE6AT VE4E ,4E MNOGO VLAST MY DADOHA PREZ GODINITE I TOA OPOSKA DARJAVATA ...I STIGA SA SE PLYLI TAZI PARTIQ ,ONAZI ....NAI VAJNA E BALGARIA ...
48
4
 
5
 
! Отговори
Уогопед преди 9 години
Стойнев и Борисов се разбират добре. Нека преговарят.
47
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички българи са комунисти, така че.....
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АМИ ,ДА....Ми този ГЕРБ нали за това е създаден.
45
2
 
7
 
! Отговори
АМИ ,ДА.... преди 9 години
.....КАК ИНАЧЕ ДА СЕ СПАСИ ГРОХНАЛАТА СТОЛЕТНИЦА БКП ....ХА,ХА,ХААААААААААААДПС , ИЗСМУКА СИЛИТЕ НА БСП---СЕГА Е РЕД НА БКП/БСП , ДА СЕ СЪЖИВИ, ЧРЕЗ ГЕРБ!!!ТОВА Е СЪКРОВЕННАТА МЕЧТА НА КОМУНИСТИТЕ !!!!