Вместо да искат, ГЕРБ да кажат какво предлагат, зове Първанов

Калфин ще е председател на групата на АБВ в НС
Обновена: 10 окт 2014 17:01 | 10 окт 2014 17:00,
43
Вместо да искат, ГЕРБ да кажат какво предлагат, зове Първанов
Снимка: архив БТА

Лидерът на АБВ Георги Първанов обвини ГЕРБ, че не са обявили публично никакви управленски ангажименти, по които биха могли да се водят преговори.

Още по темата
Първанов съобщи, че в партията му е получено писмо от ГЕРБ с покана да се излъчат участници в консултациите и да се предостави писмено становище от тях за ключови за разговорите въпроси.

„Вместо да искат от нас ние да предлагаме идеи, те да кажат каква е тяхната управленска програма, къде са готови да преговарят и да постигнат коалиционни компромиси“, коментира Първанов и допълни: „Ако ще има преговори, сядаме и отмятаме пункт по пункт.

Според него пълно съвпадение няма как да има, но би могло да се види в бюджетната и енергийната сфера например какви са акцентите. „Парламентът е едно цяло само когато има диалог между опозиция и управляващи“, каза още Първанов. Той обясни и че АБВ нямат намерение да обсъждат състава на правителството и кадровото обезпечаване в изпълнителната власт. 

Ръководител на преговорния екип с ГЕРБ ще е Ивайло Калфин, съобщи още Първанов. Калфин ще е и председател на групата на АБВ в парламента.

Сред приоритетите в работата на партията в Народното събрание ще е създаване на парламентарна анкетна комисия за причините за загубите в енергийния сектор, довели и до повишаването на цените. АБВ ще иска и нова процедура за избор на изпълнители за "Южен поток", отмяна на мораториума за "Белене" и изясняване на политиката на България в енергийния сектор. „Ще направим всичко възможно да се повиши доверието към парламента и депутатите чрез изработване и подписване на етичен кодекс от членовете на парламентарната група, каза още Калфин, цитиран от БТА.

АБВ  ще предложи и такива текстове в правилника на НС. Освен това депутатите на партията ще внесат и законопроекти, свързани с мерки за социалната защита, както и промени в изборното законодателство, които да избегнат случаи като този с Александър Методиев в Кюстендил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
bg tv canal 1 преди 9 години
novo esenno razvlekatelno tv show - "BIP" (Bulgarski Idol Politik) :)nezavisimo juri ot 2 maje i 2 jeni, sluchaino izbrani ot bg sluchaina ulica ot Fakulteto, Stolipinovo, drugi podobni kvartali s activno, mnogoludno, kompetentno bg naselenie.zabavna bg essen!
27
0
 
3
 
! Отговори
български И Д И О Т преди 9 години
АБВ е партийката - кърмилница и блудницата на всички ЧЕНГЕТА на българския политически хоризонт !!!
26
0
 
3
 
! Отговори
:-D преди 9 години
Гоце го е ударил на пазарлък :-D
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЪРВАНКАТА ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ СЪБЕРЕ С ВОЛЕН ТАКА СА СИ ЛИКА ПРИЛИКА ,ЗАЩОТО ТЕ ЗАЩИТАВАТ САМО ИНТЕРЕСИТЕ НА ПУТИН В БЪЛГАРИЯ ,НО НЕ И БЪЛГАРСКИТЕ !
24
4
 
4
 
! Отговори
А стига бе преди 9 години
ГЕРБ много ясно и разбрано казаха какво искат. Между другото, Борисов и ГЕРБ са единствената партия, която говори ясно и разбрано, за разлика от всички други, на които нищо не може да се разбере от намеренията, хеле пък Гаргамел и смърфовете и БСП които пак показаха, че за нищо не стават, освен за крадене и уреждане. С АБВ положението е същото - нищо ясно от техните брътвежи.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анти ДПС преди 9 години
До до 6А ти какво направи? Не си гласувал даже!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този в най-дясно си остана пикаещият във фонтаните на Плевен.....
21
2
 
4
 
! Отговори
chep преди 9 години
bat sali voenen minister?! :)bat husein minister na obrasovanieto?! :)kaka saliha minister na kulturata?! :)bat lutvi minister na pravosadieto?! :)bat ali vatreshen minister?! :)bat osman minister na financite?! :)
20
10
 
5
 
! Отговори
HOLOKOSTA преди 9 години
SAMO ABV VSI4KI OT BSP V ABV. ABV E ISTINATA. ABV E BADESHTETO.
19
6
 
21
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Тези на снимката са с празни глави и те нищо не могат да предложат , а търсят някой да им предложи и те на готово да се перчат за големи политици. Знаем и как влезнахте в партамента и кой и защо ви вкараха, ама това няма да ви се отдаде.
18
6
 
18
 
! Отговори
лора преди 9 години
не знам кои гласува за тези мазници.
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката: бандата на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ...отново се готви за СКОК!
16
3
 
19
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Тази снимка цена няма! Тя казва всичко! Има ли все още хора в България,които да я разчетат!Когато станат мнозинство разчитащите я, тогава ще тръгнем в правилна посока. Дотогава ще ги гледаме тези , за съжаление!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали сте си от едно и също котило бре милионере нискочел...Докато сте си играли карти Вие сте се разбрали какви циркове да ни играете...Но всичко се връща на този Свят...Съсипахте България и ни изпокрадохте...Бог да ни пази,а вие ще си го получите отгоре...ама яко!!
14
1
 
5
 
! Отговори
Sony преди 9 години
Kakvi utepliaciste samo .
13
5
 
19
 
! Отговори
коко преди 9 години
АБВ-ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Милионера спонсориран от крадените европейски пари...
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя е за затвора...
10
4
 
11
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Няма по естествена коалиция от тази с БСП и АБВ, та нали всички са комунисти. Още повече, че тя няма да се казва Бостан, а БКП и няма да цапа ничий имидж, пфу!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ-партичта на ДС-арите!