Миков не хареса датата за НС, повечето искали 22 октомври

Очертава се десен формат на управление, коментира соцлидерът
Обновена: 15 окт 2014 16:52 | 15 окт 2014 14:26, Анисия Иванова
8
Миков не хареса датата за НС, повечето искали 22 октомври
Михаил Миков. Снимка БСП

Въпреки че повечето политически сили, представени в 43-то НС, настоявахме 22 октомври да бъде датата, когато да се учреди 43-то НС, президентът избра 27-ми за неговата дата. Това заяви пред журналисти председателят на БСП Михаил Миков след разговорите при държавния глава Росен Плевнелиев.

Още по темата
Соцлидерът беше категоричен, че парламентът трябва по-скоро да проведе учредителното си заседание, защото по думите му е парадоксално да говориш, че има редица натрупани проблеми и да не се свиква Народното събрание.

„Смятам, че консултациите с най-големите политически партии приключиха и е очевидно, че е невъзможно мнозинство между ГЕРБ и БСП поради идейни различия. Невъзможно е и между ГЕРБ и ДПС, както те заявиха”, добави той.

По думите му отсега нататък мнозинство ще има с другите политически партии. Миков добави, че това очертава един десен формат на управление.

"Времето е малко, едните консултации ще се водят в парламента, но чувам, че някои политици посещават Банкя за такива консултации”, каза още Миков.

Той заяви, че трябва да се премине към действие за заседание на НС, конструиране на политическо мнозинство, връчване на мандат за съставяне на правителство. Според него няма време за бюджета и необходимите решения, които гражданите очакват.

По думите му той е поискал от президента да бъде предоставена информация за действителното състояние по изпълнението на бюджета, "защото всички говорят за актуализация, а ние не разполагаме с конкретни данни”.

Миков е категоричен, че е важно кабинетът, който бъде избран от НС, да носи отговорността за евентуална актуализация на бюджета и добави, че изпълнението й ще бъде дело на новото правителство.

”Срокът за внасянето на Закона за държавния бюджет за следващата година по закон е 30 октомври, едно редовно избрано правителство не може да се оправдава с проект за бюджет, внесен от предишен служебен кабинет”, убеден е Миков.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Ти мен уважаваш лиме преди 9 години
Ннннаазззддраааеее бе Миков.
7
0
 
4
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Кажете моля,как от Русия нарекоха президентчето ни ,че немога да се сетя?Клоун,***,марионетка ли,какво беше там....?Аз си мисля,,че един политик от висок ранг преди всичко трябва да е виш дипломат в говоренето,а не да ги ръси без да се съобразява ,че един ден бръщолевенето може да донесе големи вреди на народа !?
6
1
 
4
 
! Отговори
До др. Миков преди 9 години
Ама какви спешни проблеми, бе другарю Миков? Вие оставихте държавата в цветущо състояние. Какъв е тоя зор?
5
2
 
7
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Изобщо не им пука че бюджет трябва да се прави и че няма време за 15 консултации. Ясна е работата. РБ И ПБ ще са патерици на Тиквата и това е. Да видим сега кой ще прави кворума
4
8
 
8
 
! Отговори
зеленчукопроизводите преди 9 години
Кой ти иска мнението бе червен домат.Ние искаме лустрация на БСП а той с претенции-наглост до безбожие.Тия като,че ли са изкрейзали.
3
2
 
13
 
! Отговори
M преди 9 години
Мда, тия решиха големите проблеми на държавата, та сега остана проблема с датата....
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото по-късна дата толкова по-добра дата. Така подлогата Облизашки-Калташки ще успее да поразчисти по-голям терен за идващата на власт банкянска мазна филия. Цялата в бяло, ни прасета я ручали, ни *** я цапали.
1
6
 
15
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
PREZIDENTAT NI E BOLEN OT ,,SIN EZK".