Кой изстиска БСП като лимон?

Заради Станишев БСП загуби 100 000 гласа, скочи Кирил Добрев
Обновена: 16 окт 2014 14:29 | 16 окт 2014 11:02, Камелия Цветанова
50
Кой изстиска БСП като лимон?
Кирил Добрев.Снимка: Булфото, архив

Бившият лидер на БСП Сергей Станишев е виновен за тежката загуба на партията на последните парламентарни избори, убеден е депутатът от левицата Кирил Добрев.

Още по темата
„Сергей Станишев вкара търговците в храма, вкара БСП във вътрешнопартийни битки и борба на икономически интереси“, заяви той по bTV. 

Кирил Добрев го обвини директно и за загубата на 100 000 гласа заради омразата му към Георги Първанов, защото според него тези избиратели този път са гласували доверие на АБВ.

„Обвинявам и Първанов, че не успяха да намерят общ език, но след изборите Първанов има политически субект, а ние имаме загуба на гласове“, продължи с упреците социалистът.

„Кой изстиска партията като лимон в името на това да бъде лоялна към партийното ръководство?”, попита той риторично и добави, че хората там не са „феодали, а фараони“. 

Със снимки от последните конгреси на левицата, Добрев илюстрира липсата на промяна в ръководството на партията.

По думите му „тричленката” в ръководството на БСП - Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Катя Николова, от години решава кой ще прогресира и кой ще бъде смачкан в партийните редици.

Според него през 2009 г. след тежък конгрес на БСП Сергей Станишев е останал председател с ангажимента към младото поколение да изчисти партията.

„Не само, че подведе хората, но и се обгради с хора,  които нямаха амбиция за неговия пост и след това в партията всичко тръгна напред”, обясни Добрев.

По думите му между 140 и 180 от делегатите на всеки конгрес са „платен апарат”.

„Аз, ако искам да се кандидатирам и съм против ръководството на партията, те стартират с тези гласове повече от мен“, разясни той.

Според депутата така едно и също ръководство е смачкало второ поколение в БСП от 10 ноември 1989 г. насам.

„Това са две изгубени поколения и после няма за какво да се учудваме, че за нас гласуват само 6 процента от хората под 40 години и това са все деца на членове на БСП. След четири години няма на кого да има да говоря“, оплака се Кирил Добрев.

Въпреки всичко той е оптимист за бъдещето на левицата, защото по думите му „БСП е кауза“ и той е готов да промени партията.

„Имам амбицията, имам хората. Тая партия ще я променя и ще я оставя на следващото поколение“, увери депутатът.

На въпрос „Дали боли два пъти с ДПС?”, Кирил Добрев коментира, че въпросът е не дали боли, а дали ти харесва.

„Може и на някой да му харесва, на мен лично не ми харесва, на Станишев може би му е било приятно в  името на това ГЕРБ да не дойде на власт“, настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
26
 
! Отговори
КИРО преди 9 години
А ТИ ЛИ ТОЧНО СИ НЕНАПИТАТА ВОДА ? ВСИЧКИ В ТАЗИ ПАРТИЯ СТЕ НЕГОДНИЦИ. ЕДНИТЕ ФЕОДАЛИ ,ДРУГИТЕ НОВОБОГАТАШИ. САМО МЕРАКЪТ ВИ ЗА ВЛАСТ И ВЕЧНАТА ВИ АЛЧНОСТ ВИ ВОДЯТ ВАС И ИЗОБЩО НЕ МИ ГОВОРИ ЗА ИДЕИ....."СОЦИАЛНА "ПАРТИЯ С ДЕСНИ УПРАВЛЯВАЩИ-МИЛИОНЕРИ ДО ЕДИН !
11
0
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
За голямо съжаление в България не се сформираха истинска социалдемократическа партия,нито дясна-консервативна.Единствените сме в ЕС с толкова много партии,които като минат изборите се изпокриват и чакат ново разпореждане.Партиите ни (коалициите също)отдавна са превърнати в корпорации,които се борят да прилапат европарите.Д-вата е потънала в простотия,селения,а прочете в Преамбюла на Конституцията какво пише.Тук всичко е формално,изпразнено от съдържание.Толкова ниско качество на живот не е имало
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не 100, 250 000!!! Така е като си забравиш партийната маса докат си на власт.
9
0
 
15
 
! Отговори
N преди 9 години
БСП от много години е изстискана,народа отдавна не гласува за тези е еничари,а точно този който изстиска партията е Доган който реши да си върне *** към неговата партия!Народа когато види нова партия с обещания се втурва към нея,така стана със СДС,така стана с НДСВ,така стана с АТАКА,така стана е с ГЕРБ!Това е поредното доказателство че само *** гласуват за БСП!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е типичен пример на кофти семка - поне баща му имаше достойнство!
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прогонихте русофилите, с тези слагачески и безгръбначни действия на външния си министър Вигенин, който на своя глава прави плонжове в Украйна. По ред действия на държавата, НАТО и САЩ бяхте в слагаческа позиция и не пазихте националния интерес. Със сделката с Westinghouse просто се оляхте. Заради бизнес далавера загърбихте националния интерес. Оставихте ДПС да си разиграва коня безконтролно. Има още стотици такива примери. Затова и получихте 6%. Ако така продължавате, може и 1% да ви е много.
6
0
 
3
 
! Отговори
любопитен преди 9 години
До AHТИМУТРА...тук си прав...харесва ми...не, че съм разбирач...мнение само...
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До По-точно:KRIMINALITE IZLIZAT OT DUPKITE SI
4
1
 
27
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Кирчо Добрев -човека с крадените коли и неясни пари.Сега някъкъв морален стожер на столетницата ли е ?
3
0
 
15
 
! Отговори
По-точно: преди 9 години
Кой изстиска БСП като гнойна пъпка?
2
2
 
15
 
! Отговори
1123 преди 9 години
Този от сега си знае резултата на партията на следващите избори - 6 %.
1
2
 
18
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ИЗБРАХТЕ СИ СЛАБ ЛИДЕР ЗА БСП САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИ :DМАЯ МАНОЛОВА Е ДАЛЕЧ ПО-ДОБЪР ИЗБОР ОТ ПИЯНДЕТО ГОЛЯМ СРАМ!!!