Ти ли си отворкото, питал полицаят и ударил Плевнелиев-младши

Племенникът на държавния глава проговори за полицейското насилие
Обновена: 21 окт 2014 13:57 | 21 окт 2014 12:15,
235
Ти ли си отворкото, питал полицаят и ударил Плевнелиев-младши
Снимка: архив Булфото

Племенникът на президента Росен Плевнелиев, Станислав Плевнелиев, разказа подробности от срещата си с полицията в районното в Благоевград на 15 октомври привечер. Както Dnes.bg писа, момчето се оплака, че върху него е било извършено полицейско насилие. От обявеното в края на миналата седмица стана ясно, че колата, която Станислав е шофирал, е била спряна от полицай заради преминаване на червено. Младежът е оспорил това и е бил арестуван.

Още по темата
Пред Нова телевизия днес момчето разказа, че е бил ударен от непознат полицай, който е влязъл в стаята, където е бил задържан. „Господинът попита дали аз съм отворкото и след като му отговорих, той ми удари главата в бюрото“, каза Станислав. Той отказа повече подробности с мотива, че тече разследване и е по-добре да не споделя повече информация.

Младежът разказа още, че е бил арестуван, след като е отказал да разпише акта. Полицаите го отвели в районното, където Станислав поискал да разговаря с баща си, но му било отказано. „След това ги попитах дали поне на адвокат мога да звънна. Отказаха ми и обясниха, че имам право на адвокат или да се обадя на баща ми само в случай че съм задържан за 24 часа. По-късно се оказа, че съм бил задържан наистина за 24 часа, а те ми казаха, че не съм“, продължи разказа си момчето. Полицаите не реагирали и на забележката му, че е диабетик, вдигнал е кръвната захар и имал нужда от инсулин.

Станислав Плевнелиев беше категоричен, че не е давал повод да бъде арестуван. „Не съм буйствал, не съм възпрепятствал разследването, не съм оказал съпротива“, каза той. Момчето не е споменало нито веднъж, че е племенник на държавния глава. Едва в края на ареста полицаите разбрали. Заставили го да подпише документите и го пуснали.

Бащата на Станислав и брат на президента, Румен Плевнелиев, обясни, че не би твърдял, че синът му е жестоко пребит. Той обаче е категоричен, че на момчето са били нарушени куп права. „Нормалното беше и да ми се обадят, да кажат, че е арестуван, че имам право на адвокат“, каза още бащата.

Той обясни, че са обжалвали акта, който е съставен на сина му, но той е толкова нечетлив, че не знаят какво точно обжалват.

Румен Плевнелиев беше категоричен, че няма да съди полицаите, но очаква извинение от тях.  Той допълни и че ако се установи, че синът му е извършил нещо нередно, полицаите също ще получат извинение. Братът на президента похвали полицията за това, че не се е впечатлила от фамилията на Станислав и действа еднакво спрямо всички.

Румен Плевнелиев призна, че не е обсъждал проблема с брат си, защото не би си позволил да го занимава с това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА МАЙКА преди 9 години
А КОГАТО КРЪВНАТА ЗАХАР СЕ ПОКАЧИ ИЛИ СПАДНЕ И ГАЛЕНИКА ИЗПАДНЕ В ХИПЕРГЛИКЕМИЧНА ИЛИ ХИПОГЛИКЕМИЧНА КОМА И КАТО Е НА ВОЛАНА УБИЕ НЯКОЙ НЕВИНЕН ПАК ЛИ БОЛЕСТТА Е ВИНОВНА?! ПАК ЩЕ ИМА ОПРАВДАНИЯ . ЩЕ ИМА " ЖАЛКО ЗА УБИТИЯ И БЕЗ ВИНА ВИНОВЕН" ЗАЩО ИМА КНИЖКА ТОЗИ ***?!!!!!!!!!! ЧИЧОТО ДА ОТГОВОРИ.
149
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 9 години
НА ПОЛИЦАИТЕ ИМ Е ПИСНАЛО ОТ ТАКИВА ГЛЕЗОТИИ, КОИТО САМО СЕ ПЕРЧАТ. АКО НЕ БЕШЕ ПЛЕМЕННИК ТАКАВА ПАРА НЯМАШЕ ДА СЕ ВДИГНЕ. ВИЩЕ МЕ ПА МИ СЕ НАЧУДЕТЕ. ЕДИН ХУБАВ БОЙ И ЩЕ МУ ОТЗВУЧИ ДИАБЕТА.
148
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 9 години
Доколкото съм запознат с народопсихологията,съм сигурен,че малкия се е държал нагло и предизвикателно,самия факт,че отказва да подпише някакъв си акт за неправилно преминаване е тъпо.Държал се е нагло и е избивал комплекси,ама явно наистина не е споменал на кой е племеник,изнервил е обстановката,а агресивни и непочиняващи се ги прибират,знам от опит :)все пак не е ясно защо си такъв може да си надрусан,афектиран,след кражба,убийство и т.н. а и минаваш на червено..бързаш..така,че оправдавам полиц
147
5
 
9
 
! Отговори
Хектор преди 9 години
Ама тоя *** минал на червено,това си е опит за предумишлено убийство!!!!!
146
2
 
5
 
! Отговори
do 191 преди 9 години
Повече от една случайност, вече не е случайно!
145
2
 
17
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Като познаваме чичото-как да не гледаме с недоверие на племенника!Иначе проблема е решим-камери във всяка полицейска кола!Всичко трябва да се извършва в техния обсег!
144
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иначе куките си искат социалните права, те работа за 2лв не вършат, а искат 20 заплати накуп!
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До AHТИМУТРА Да не би пак да е било надрусано, както преди 2 години и за това не знаело ,на кой свят е?
142
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 192 АМИ АКО СИ ПОЛИЦАЙ НИМА НА 55 Г- ЩЕ ГОНИШ ПРЕСТЪПНИК КАТО ЛЕКОАТЛЕТ, ИЛИ КАТО ПОЖАРНИКАР ЩЕ ЛЕТИШ ПО СТЪЛБАТА НАГОРЕ . ПО ДОБРЕ КАЖИ НЕЩО ЗА ТАИНЕТЕ , СЕКРЕТНИТЕ ПЕНСИИ.
141
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съмнителни са ранното пенсиониране и привилегиите останали още от соца! Навеждат на мисли за полицейска демокрация!!!
140
10
 
18
 
! Отговори
111 преди 9 години
Че има *** полицаи има, но друго ми прави впечатление, започна се една кампания срещу тях, веднага след като се организираха да протестират. Много случаи излезнаха точно тази седмица...когато има съвпадения, нещата стават доста съмнителни....
139
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не жалете *** на президента! Спомнете си Катуница и как по заповед на чичото на това *** биха българите!
138
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като през цялата си служба някои полицаи са се габрили с хората, за награда ги пенсионират на 50 години с 20 брутни заплати на куп!!! А изгаврените продължават да работят за да им плащат пенсиите!!! *** - Абсурдистан!!!!!!!!!!!!!!!!
137
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аве тоя роднината на помака не го знам, ама полицайте че не са стока като цяло, не са. Имаше навремето един виц, че който не става за нищо става милиционер, та и сега баш така си е!
136
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе не видите ли че пак искат да настроят хората срещу определена професионална група. Щото тия хора се организираха протест направиха сега общественото мнение трябва да се настрои против тях. Тоя лъже кой знае как се е правил на отворен а оная дето и бъркали по дупките и тя толкова се разстроила че место у тях да си иде отишла по чекнеж в 2.30 през ноща десетки хора я снимали че чак и тела и знаели че на другия ден и се обаждали да и продават снимки
135
4
 
28
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
МОМЧЕТО НЕ Е ЗНАЕЛО НА КОЙ СВЯТ Е САМО ГО ЗАЯВИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЗАТОВА НЕ Е ИСКАЛО ДА ПОДПИШЕ!!!!И ТУК СЕ ПОСТАВЯ ВЪПРОСА ЗАЩО НА ДИАБЕТНО БОЛНИТЕ ПЪРВА СТЕПЕН СЕ РАЗРЕШАВА ДА КАРАТ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ КАТО ИМ СЕ КАЧИ ЗАХАРТА ТЕ НЕ ЗНАЯТ ИЗОБЩО НА КОЙ СВЯТ СА!!!!!!
134
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя лъже като разпран. досега никога не съм подписвал акт, винаги съм ги оспорвал и никога не съм бил задържан за това въпреки че не съм се държал приятелски с куките
133
1
 
12
 
! Отговори
_ преди 9 години
На чужд гръб и сто тояги са малко. Пък като става дума и за някой, свързан с големец, съвсем са недостатъчни.На кой му пука, че полицията си превишава правата. И без това като ни се случи да ни спрат, ще видим "не може ли да направим нещо" и "ще почерпим", та да разминем акта...Go, ***, go!
132
1
 
9
 
! Отговори
az преди 9 години
Naistina me e sram kato cheta zlobnite debilni komentari na niakoi maloumnici tuk.Nito poznavate horata, nito chetete kakvo pishe no darzite da si izkazete zlobnoto mnenie, za postradal ot porednoto policeisko svoevolie mlad chovek.Kak ne vi minava prez glavite che i na vas mnogo lesno moze da se sluchi shtom moze da se sluchi na plenennika na prezidenta, a nerazumni urodeKolko pati po presata i po televiziata ima reportazi za unizavane ot strana na policai kam obiknovenni grazdani v BG-to,a?
131
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да е минал на червено има закон за това ..никъде на пише че трябва да се бият хората,сега да видим какво ще стане