Племенникът на президента се оплака, че е бит от полицаи

Баща му иска извинение от МВР
16 окт 2014 16:20,
163
Племенникът на президента се оплака, че е бит от полицаи
Снимка: архив Булфото

Племенникът на президента Росен Плевнелиев, Станислав, обяви, че е станал жертва на полицейско насилие. Момчето твърди, че е пребито от полицаи след пътна проверка. Бащата на Станислав и брат на държавния глава Румен Плевнелиев потвърди за насилието. Заради инцидента началникът на полицията е разпоредил спешна проверка на случая, съобщи bTV.

Още по темата
По думите на момчето до насилието се стигнало, след като полицаите го спрели за преминаване с автомобила на червено. Младежът оспорил констатациите на органите на реда, заради което, по думите му, бил задържан в ареста и бит.

Станислав Плевнелиев има множество синини по ръката и лицето, става ясно от медицинското, което момчето си е извадило след преглед при лекар. Младежът твърди, че белезите са от удари в бюро.

Специфичното в случая е, че момчето е с 80 процента инвалидност заради тежък диабет. По думите на баща му той е в шок. Мъжът иска извинение от полицията, за да не заведе дело за полицейски произвол.

„Говорим за пътно нарушение, това не дава право да се упражнява насилие, особено върху човек, който е инвалидизиран“, коментира братът на президента пред bTV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко му е било на Чичовото, дето е скачало да се бие с полицаите. А ред е вече и на чичата :)) Пък може и да не го бие народа, само по украински сценарий да го метне в някой боклукчийски контейнер :)))
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pa zasto samo plemenniko ,be- ia karaite nagore po verigata..ei go na i 4i4kata na plevmenniko, samiot Plevnev e zaklet diabetik i se na 4erveno nesto minava
122
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо племенника?
121
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко му е ,дано стане 100 % инвалид както и цялата му престъпна рода!Ордени за полицаите!
120
1
 
6
 
! Отговори
www преди 9 години
До Анонимен 137След като си се поинтересувал чак сега, защо не са те уволнили до сега? Всъщност - защо и как въобще са те назначили?- Еди-кой си, документите за проверка?- Заповядате.(проверка)- Благодаря.Ако има проблем и лицето е опасно, то се задържа (лично или с подкрепления). Бият се, търкалят се, борят се. Под задържане се разбира изолиране на лицето в някакво помещение или поставяне на белезници на място (да не бяга лесно).След това какво се прави? Знаеш ли? Айде ти продължи.
119
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До wwwПоинтересувах се и едно от основанието за проверка е наличието у лицето на документ удостоверяващ самоличността му , по ЗБЛД. Тоест не е необходимо да ти се извиняват за нищо.
118
0
 
7
 
! Отговори
www преди 9 години
До анонимен 123И мен са ме проверявали по цивилизованата част на Европа, все пак не гледат с добро око на нас от нецивилизованата част, но когато установят, че няма проблем, се извиняват кратко и стегнато и пожелават приятен път, приятен ден, вечер или според зависи.При проверка в България обикновено на прощаване се казва "Бягай...". Или греша нещо?А когато полицай попадне на полицай, щото 60 000 кухи *** не са никак малко, та да се пропускат едни-други - тогава става голям цирк :)
117
1
 
8
 
! Отговори
анонимен 123 преди 9 години
до128 прав си старши.първо се научи да пишеш правилно и да коментираш със смисъл и факти нещо което ти е ясно.второ;затова се обучават полицаите и органите на реда при оказана им съпротива от страна на нападателя да предприемат съответните мерки.ТИ СИНЕ ***.ИЧИН ако на всяко кръстовище в БГ полицайте казвате че има съпротива АМИ ИЗБИИ ТЕ ГИ ВСИЧКИ.мен ме проверяват 7 годиини в ЕВРОПА не само колата ами и в квартирата и ОЩЕ СЪМ ЖИВ.
116
4
 
5
 
! Отговори
www преди 9 години
До Анонимен 130При хора като Първанов редът е ясен - изгарят като крушки (полицаите), дори да са били в пълното право да задържат някого.
115
0
 
10
 
! Отговори
www преди 9 години
До Анонимен 128Можеш ли да ми дадеш линк към списък с осъдени за престъпна дейност български полицаи? Нещо на правосъдното министерство, на някой специализиран съд за полицаи или поне на отдел вътрешна сигурност, дето би трябвало да ги разследва?
114
0
 
9
 
! Отговори
www преди 9 години
До yannМоже би същото, което прави шоуменът Слави Трифонов зад волана на мощните си возила. Може би същото, което прави една жена инвалид (без ръце) зад волана, пък и се хвали по медиите, че на хората, които вози, им се изправяли косите, когато настъпвала газта повечко.Все пак диабетът не е по-сериозно увреждане на зрителните органи или липса на два горни крайника, заменени с неподвижни протези. Но съм съгласен, че може да доведе до рязко влошаване на състоянието и да стане причина за ПТП.
113
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много може да мърморят някои от вас против президента ни.Но ако беше агент Гоце или някой като станишката на мястото на Плевнелиев нямаше просто да се разбере за този случай,а заради факта че явно и родата на президента са по демократични хора,са решили да го правят по правовия начин.
112
4
 
3
 
! Отговори
87 преди 9 години
До анонимен 123Като буйсрва един човек , как спред теб се усмирава бе момче , я напъни мозъчната гънка и се замисли преди да ръсиш мозък.
111
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен 123Алооо обратното на острото в една правова държава , не само че ще бъдеш набит ами може и да те застрелят "братак" за окаьзване на съпротива по време на птоверка или арест. Та така "братак" закона е за това , а не дасе правиш на интересен, ако не а прави си има съд и за тях "братак" . Когато двама трима *** като тоя (вероятно и като теб "братак") бъдат застреляни другите ще се кротнат "братак". Това е силово ведомство не амфитеатър. Ясно ли ти стана "братак"?
110
1
 
7
 
! Отговори
www преди 9 години
До анонимен 123Надали има причина, но ако приемем, че такава има, то е било редно да го направят по надлежния ред. Спомням си подобен случай от преди много години в Горна Оряховица. Млад полицай в нетрезво състояние, син на тогавашен общински съветник от същия град, пребил лекарка от местната болница. Заплашил с оръжие четирима свидетели да станат поемни лица. След промяната на показанията им в съда ги обвинява, че са приятели на лекарката, както и че кръвната проба му била манипулирана!?
109
1
 
10
 
! Отговори
анонимен 93 преди 9 години
ами тези двама полицая които бяха отвлекли едно момиче и го бяха изнасилвали в някаква вила, а те били в командировка там,това не е извращение.много примери колега122.доло масово пишат чегета които са на работа но хората в БЪЛГАРИЯ независимо от техния етнос трева не пасат.
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i da revem li....golima rabota stanala ....
107
3
 
8
 
! Отговори
yann преди 9 години
Какво прави момче с над 80% инвалидност зад волана и как така минава на червено?Само аз ли си задавам тези въпроси?
106
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
до 121 ало братак които и да си трябва ли ПОЛИЦИЯТА ДА ТЕ БИЕ.нали имат белезници , ризи ако буйстваш и т.н..ами тогава направо да застрелват нарушителя.
105
1
 
8
 
! Отговори
www преди 9 години
До анонимен93Те не си спомнят и за полицая на средна възраст, дето застреля младо момиче в Ловеч, което не искало да му пуска и даже подало оплакване срещу него при неговите. Ако си спомняте убиецът бе заловен при полата на майка си ;)За медийно неотразените случаи не се пита, нали? Там... някой хърбел... или безработен и като бонус от ромски етнически произход...