Ти ли си отворкото, питал полицаят и ударил Плевнелиев-младши

Племенникът на държавния глава проговори за полицейското насилие
Обновена: 21 окт 2014 13:57 | 21 окт 2014 12:15,
235
Ти ли си отворкото, питал полицаят и ударил Плевнелиев-младши
Снимка: архив Булфото

Племенникът на президента Росен Плевнелиев, Станислав Плевнелиев, разказа подробности от срещата си с полицията в районното в Благоевград на 15 октомври привечер. Както Dnes.bg писа, момчето се оплака, че върху него е било извършено полицейско насилие. От обявеното в края на миналата седмица стана ясно, че колата, която Станислав е шофирал, е била спряна от полицай заради преминаване на червено. Младежът е оспорил това и е бил арестуван.

Още по темата
Пред Нова телевизия днес момчето разказа, че е бил ударен от непознат полицай, който е влязъл в стаята, където е бил задържан. „Господинът попита дали аз съм отворкото и след като му отговорих, той ми удари главата в бюрото“, каза Станислав. Той отказа повече подробности с мотива, че тече разследване и е по-добре да не споделя повече информация.

Младежът разказа още, че е бил арестуван, след като е отказал да разпише акта. Полицаите го отвели в районното, където Станислав поискал да разговаря с баща си, но му било отказано. „След това ги попитах дали поне на адвокат мога да звънна. Отказаха ми и обясниха, че имам право на адвокат или да се обадя на баща ми само в случай че съм задържан за 24 часа. По-късно се оказа, че съм бил задържан наистина за 24 часа, а те ми казаха, че не съм“, продължи разказа си момчето. Полицаите не реагирали и на забележката му, че е диабетик, вдигнал е кръвната захар и имал нужда от инсулин.

Станислав Плевнелиев беше категоричен, че не е давал повод да бъде арестуван. „Не съм буйствал, не съм възпрепятствал разследването, не съм оказал съпротива“, каза той. Момчето не е споменало нито веднъж, че е племенник на държавния глава. Едва в края на ареста полицаите разбрали. Заставили го да подпише документите и го пуснали.

Бащата на Станислав и брат на президента, Румен Плевнелиев, обясни, че не би твърдял, че синът му е жестоко пребит. Той обаче е категоричен, че на момчето са били нарушени куп права. „Нормалното беше и да ми се обадят, да кажат, че е арестуван, че имам право на адвокат“, каза още бащата.

Той обясни, че са обжалвали акта, който е съставен на сина му, но той е толкова нечетлив, че не знаят какво точно обжалват.

Румен Плевнелиев беше категоричен, че няма да съди полицаите, но очаква извинение от тях.  Той допълни и че ако се установи, че синът му е извършил нещо нередно, полицаите също ще получат извинение. Братът на президента похвали полицията за това, че не се е впечатлила от фамилията на Станислав и действа еднакво спрямо всички.

Румен Плевнелиев призна, че не е обсъждал проблема с брат си, защото не би си позволил да го занимава с това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
8
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
dokolkoto razbrax mom4eto s razklatenoto zdrave pu6il i treva e koi li mladej ne pu6i ,ama ba6ta mu svetec go izkara
89
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пада му се - минал ли е на жълот - червено - минал е! заяждали ли се - заяждал се! и ксакво да не бият полицаите?! БИЙТЕ ГО БРЕ! Това е потенциален убиец
88
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
милиционерите за седмица сътвориха три чутовни скандала.време е да се почне с голямата метла в мвр.
87
3
 
29
 
! Отговори
14957 преди 9 години
Само който си е нямал работа подобни шапкари може да злобее. Жалкото е, че дори братът на президента не смята за смислено да се занимава със съд в България.
86
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми вероятно наистина не е парадирал с чичо си, защото ако беше нямаше да има арест. Но съм бил свидетел и потърпевш от неадекватно и непристойно поведение на полицаи - груби, невъзпитани и .т.н. Без да съм провокирал каквото и да е чрез поведението си. Мисля, че всички държавни служители трябва да се првъзпитат от там. Като се обърне внимание, че са "служители", а не господари.
85
1
 
34
 
! Отговори
! преди 9 години
"Актът бил толкова нечетлив, че не се знаело какво обжалват"Ми някой Ханко Брат го е писал акта, затуй е нечетлив....
84
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе коментаторите,убягва ви главната фраза- "влезе непознат полицай и попита ....." Та полицая е бил непознат,разбрахте ли :))))
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 106TOVA NIAMA NISHTO OBSHTO S POVEDENIETO NA POLITZAITE,NIAMA ZNACHENIE KOI KAKUV E, POLITZIATA TRIABVA DA SE DURJI STROGO NO S UVAJENIE V SLUCHAIA.MNOGO SELIANI STANAHA POLITZAI I VZIMAT ZAKONA V SVOI RUTZE I GO IZPOLZVAT NEPRAVOMERNO-FAKT E CHE BULG POLITZAI SE SMIATA ZA GLUPAV PO TOCHNO PROST KOITO NOSI FURAJKA NA PRAZNA GLAVATOVEA E STREOTIPA , APRIMERI MNOGO
82
14
 
16
 
! Отговори
AZ преди 9 години
КОЙ ЗНАЙ КАК СЕ Е ПРАВИЛ НА ОБОРОТЕН НА ПОЛИЦАИТЕ С РЕДОВНОТО И НАИЗУСТЕНО "ТИ ЗНАЙШ ЛИ КОЙ СЪМ АЗ ?!"
81
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя ако беше син на червен олигарх щяхте да видите какви коментари щеше да поръча Кутев.Че е полицейска държава, че е произвол и пр.Но сега е платено за друго.
80
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В полицейските управления си е кофти. Особено ако някое момиче влезе вътре, после *** и доказвай...Затова ако ви артестуват веднага се обаждате на приятел и му казвате къде сте.
79
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че е роднина на важна клечка та да се разчуе.Сега очаквам племеннока на президента да поработи в нашата фирма за малко и да започнат по медиите да питат "Ама как така извънредният труд не се заплаща?".
78
10
 
19
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Господинът попита дали аз съм отворкото и след като му отговорих, той ми удари главата в бюрото, каза Станислав.А ти, Станиславе, какво отговори на господина? Хахаха... :)))
77
4
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
гняв срещу полицейщината изпълва толерастите, радост за окото
76
7
 
18
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 9 години
Драги сънародници вижте тъпите и злобни коментари на червените *** от 84 до 91 . С такива *** каква държава ще стане-никаква . Едно време милиционерите режеха полите на момичетата и косите на момчетата по улиците. След това ги пращаха в лагери. И тогава и сега същите *** се радваха. Това е комунисст-социалист в цялото си просташко величие. Само преди да плюват да си спомнят , че това момче е било диабетик.
75
19
 
18
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Кой знае какъв разглезен екскремент е пишлемето.. Като гледам чичото.. Само бой по устата заслужават маймунките долни!
74
2
 
17
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Не случайно има един популярен уличен графит "Внимание деца, полицията бие".
73
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А чичото, чичото кога?Аман от ***.
72
7
 
10
 
! Отговори
синя каска преди 9 години
не се карайте - и племенника, и полицаите, и президента, и брат му, все трагична история, българска.
71
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момчето няма вина, че е племенник на плювньо пед.ала.Каквато и да е истината по случая, то си има здравословен проблем.Стига сте го коментирали.