ГЕРБ са готови да подкрепят Радан Кънев за премиер

Дончев: Готови сме и на това, другият вариант са избори
Обновена: 2 ное 2014 16:28 | 2 ное 2014 13:15, Анисия Иванова
294
ГЕРБ са готови да подкрепят Радан Кънев за премиер
Снимка БТА

ГЕРБ са готови да подкрепят кандидатурата на Радан Кънев от Реформаторския блок за премиер. Евродепутатът от партията Томислав Дончев заяви преди консултациите с Блока в Народното събрание, че партията е готова и на този  вариант.

Днес двата екипа отново се събраха на поредния кръг от преговори, за да одобрят общия текст на програмната  декларация за управление. В петък коалиционното споразумение се отложи, защото ГЕРБ не получиха отговор какво е виждането на Реформаторския блок за структурата на Министерския съвет.

На влизане в парламента днес от ГЕРБ заявиха, че все пак се надяват на коалиционно споразумение и очертаха три варианта, на които са готови - правителство с премиер Бойко Борисов, подкрепа на кабинет с премиер Радан Кънев и трети вариант - избори.

"Освен титулярния вариант - правителство с премиер г-н Борисов, ако има несъгласия, свързани с позициите в кабинета и персоналния състав, сме готови и на този вариант, включително да подкрепим правителство с премиер г-н Кънев", обясни Дончев.

В противен случай третият вариант е избори, а той не е добър, коментира евродепутатът. По думите му обаче е твърде рано е да се коментират персонални фигури като състав на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 9 години
До КОШМАРА- АТАКАВ МОМЕНТА В КОИТО ТЕКАТ ЗАДКУЛИСНИТЕ ДОГОВОРКИ ЗА ВЛАСТ,ПАТРИОТА СИДЕРОВ ТРЪГНА НА ОБИКОЛКА ИЗ СТРАНАТА ДА ПОДГОТВЯ НАРОДА.ЛИКУВАЙТЕ Само "Атака" може да възроди България Над 5000 членове и симпатизанти на "Атака" в Шумен посрещнаха на крака и със скандирания Атака! Победа! и "Волен премиер" лидера на партията Волен Сидеров. Пред препълнената зала на Фестивалния център той попита къде са сега социолозите, за да видят непобедимата "Атака".Една крепост остана в България, която ако падне, пада България. Коя е тя? "Атака"
137
4
 
10
 
! Отговори
КОШМАРА- АТАКА преди 9 години
"Отвратени от задкулисните договорки и явното пазарене за постове и власт,през последните седмици гласоподавателите масово се ориентират към крайните националисти от "Атака" и се отдръпват от партиите на статуквото"СЛЕД КАТО И СОЦИОЛОЗИТЕ ПРИЗНАВАТ РАСТЯЩИЯ ГЛАВОЛОМНО РЕЙТИНГ НА ЕДИНСТВЕНИТЕ ПАТРИОТИ ОТ АТАКА,ИМА ЛИ СЪМНЕНИЕ КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ СЛЕДВАЩИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ И КОЙ ЩЕ Е БЪДЕЩИЯ ПРЕМИЕР?
136
3
 
9
 
! Отговори
ARHANGEL do fuckt преди 9 години
До Факт - Ти кога брои парите на орешарски? Видно е, че си типично тъпо гербаджийско парче,което не е чело и една книга през живота си, но разбира от всичко- по-точно повтаря като папагал всичко, което му кажат антибългарските телевизии и вестници! Нито Орешарски, нито Виденов не са откраднали и лев от банките. И двата пъти фалитите бяха предизвикани от гадните *** на ротшайлда! Това дори не е тайна, нито е история на конспирацията! Колкото до раданчо - той е по-голяма плюнка и от плевньо!
135
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски и другаря Станишев пак излъгаха балъците муухааа :)) онзи недошлякания съсел Станишев нали обещаваше АЕЦ Белене да строи и 250 хиляди работни места да открие...вместо това откри едно работно място за себе си в Брюксел и се изниза кат пръдня из ***
134
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Учебниците на турски език за българските училища вече са готови,подкрепяш ГЕРБ подкрепяш ислямизирането на България,подкрепяш ГЕРБ подкрепяш ислямска държава и рязането на християнски глави,ГЕРБ са отроче на терористичната хунта от Вашингтон,спасете България,не преговаряйте с ГЕРБ,не падайте толкова ниско
133
2
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Ех спомени , така беше преди 23 години . В СДС се караха кой да стане премиер и накрая една мижатурка Ф. Д. с консенсус. Сега друга мижатурка....
132
0
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Резултати от парламентарните избори 2014г.:ГЕРБ- 32.67% ;РБ- 8.89% ;"Стенограмите от консултациите между ГЕРБ и останалите 7 политически сили в бъдещото 43 НС ще бъдат огласени след края на пълния цикъл от преговори.Това заявиха от пресцентъра на партията в отговор на въпрос на Ureport.bg."Давайте да видим кой какво иска и кой на кого извива ръце!Има партия,която е спечелила с мнозинство!В името на България са ДЛЪЖНИ да съставят правителство!Макар че и от тук наднича сянката на ДС-зет и тъст!
131
5
 
4
 
! Отговори
conservator преди 9 години
Костов премиер.
130
3
 
5
 
! Отговори
Joro преди 9 години
Bravo!svetlina v tunela nai-nakraq!
129
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо бе бойко. значи напрао нямам думи.з начи следващите избори няма да гласувам за герб. втори избори давам гласа си за герб и нашия все не може да се разбере. какъв е тоя кънев. какви са тези глупости. на следващите избори ще дам глас за патриотите и това е. да правят нови избори .
128
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РАДАН ИЛИ РАМАДАН КЪНЕВ ,ВСЕ ТАЯ,ВСЕ ВАСАЛ НА ВАШИНГТОН И ЕС,ПОЛИТИКАТА НА ПРОДАЖНИЧЕСТВО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ,ТА И АЙНЩАЙН ДА Е,ПОДКРЕПЯШ ГЕРБ,ПОДКРЕПЯШ ТЕРОРИЗМА И ИЛЯМИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ,НЕ НА САЩ,НЕ НА ЕС,НЕ НА МЮСЮЛМАНСКИ БРАТЯ,НЕ НА ГЕРБ,ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ,ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ,ДА ЖИВЕЕ ПРАВОСЛАВИЕТО
127
2
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Тиквата е *** - но уви при него важи тази поговорка- ------Роди ме мамо с късмет - хвърли ме на смет ---
126
12
 
13
 
! Отговори
КОШМАРА- АТАКА преди 9 години
РАДАН КЪНЕВ В СРАВНЕНИЕ С ТИКВАТА Е АЙНЩАЙН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
125
3
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Много пъти съм казвал - властта е по голяма дрога от дрогата- това е най силният наркотик на Света- а отностно джуджето Радан Кънев- ами факта че неговата партия излъга избирателите си в името на това че никога няма да бъде с Борисов - значи и сега ще излъже - партия на бизнесмени алчни за пари и интереси - лобиращи за големи корпорации и чужди интереси - това са всичките политици от 25 г насам - нищо ново под слънцето- а хората в Европа живеят мечтите си и работят за силна икономика и доходи
124
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми кабинет няма да има щот Цветан Василев ги държи всички,като наакани си сега,във шах са,Русия със един ход ги матира,сега оня Плевнелиев дето обяви война на Русия апелира да се строи южен поток и се очаква лично да заваря тръби,НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ ТИКВА.
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов докога ще бави връчване на мандат,като само бави топката и разсъждава на глас варианти за съставяне на правителство-на малцинство,на мнозинство,на широка и суперширока коалиция-и после да се отмята.Нали шефа на победилата партия трябваше да е премиер за да носи политическата отговорност,сега пък можело да е и някой от навалицата.Варианти разни:само с програма за управление,с коалиционно споразумение,с министри и без такива от другите.Били го сащиствали с исканията си,а казва ли какво иска и от какво може да се откаже.Другите били нагли че предлагат,а той само коментира.Нещо се е снижил
122
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати, ами то дойде Коледа, бре, докато направите кабинета! Или временното правителство има още работица да довърши, че да е по-лесно после. Ей, кифли политически!
121
2
 
11
 
! Отговори
ГЕРБЕРИИ преди 9 години
ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА КРЪГЪЛ ***-БЕДЕН НО ДЕСЕН
120
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Личи си, че много го е шубе Борисов. Това изказване минава вече всякакви нормални граници. Борисов е пътник.
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бат сЪли не става ли за премиер ко му е?