ГЕРБ са готови да подкрепят Радан Кънев за премиер

Дончев: Готови сме и на това, другият вариант са избори
Обновена: 2 ное 2014 16:28 | 2 ное 2014 13:15, Анисия Иванова
294
ГЕРБ са готови да подкрепят Радан Кънев за премиер
Снимка БТА

ГЕРБ са готови да подкрепят кандидатурата на Радан Кънев от Реформаторския блок за премиер. Евродепутатът от партията Томислав Дончев заяви преди консултациите с Блока в Народното събрание, че партията е готова и на този  вариант.

Днес двата екипа отново се събраха на поредния кръг от преговори, за да одобрят общия текст на програмната  декларация за управление. В петък коалиционното споразумение се отложи, защото ГЕРБ не получиха отговор какво е виждането на Реформаторския блок за структурата на Министерския съвет.

На влизане в парламента днес от ГЕРБ заявиха, че все пак се надяват на коалиционно споразумение и очертаха три варианта, на които са готови - правителство с премиер Бойко Борисов, подкрепа на кабинет с премиер Радан Кънев и трети вариант - избори.

"Освен титулярния вариант - правителство с премиер г-н Борисов, ако има несъгласия, свързани с позициите в кабинета и персоналния състав, сме готови и на този вариант, включително да подкрепим правителство с премиер г-н Кънев", обясни Дончев.

В противен случай третият вариант е избори, а той не е добър, коментира евродепутатът. По думите му обаче е твърде рано е да се коментират персонални фигури като състав на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надяваме се константните 16% избиратели на Г"Е"РБ да получат абсолютно мнозинство при 24% избирателна активност, защото останалите 76% български избиратели са отвратени от Борисов, Цветанов И Г"Е"РБ и няма да гласуват? Борисов с тези 16% избиратели не е Бащица на Нацията, а на Тоталния Провал.
157
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може ли деди Сорос да е?
156
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че Бойко никога няма да се съгласи на такъв вариант. А всъщност наистина Радан би бил в пъти по-добър, ерудиран, информиран и антипросташки премиер от Баце.
155
5
 
14
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Бойко си прави майтап с това недоразумение Радан..........хахахаха
154
2
 
14
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
И тикви ще хвърчат и калинки и фесове, а свинята ще цвърчи на барбекюто. Революция!
153
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-глупави коментари не съм и мислил,че съществуват.После обвиняваме партиите,вие сте глупавите.
152
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радан Кънев - премиер на ГЕРБ?Мухата оседлава слона...Обаче тази муха Боко повече от година я финансира и ползва за маша, с която да организира протести и да се мъчи да свали Орешарски.Като го погледнем от тази гледна точка, всичко си е закономерно и изглежда естествено.Вместо Борисов да вади горещите кестени, пак ще ползва същата маша.Така пак ще може друг да му е виновен и той да си стои отстрани ни лук ял ни лук мирисал...
151
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо: самолюбието на краля Слънце няма да позволи друг да бъде начело на Държавата. Второ: ГЕРБ за пореден път показаха, че протакат във времето до следващите избори. Трето: абсолютна несериозност и безхаберие в действията на първата политическа сила.
150
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това стана по-зле от латино сериал. Ако целта е да се намери оправдание за Бостан, няма смисъл, за първите 2-3 гласувания по важни въпроси ще стане ясно. Ако не - да вземат да се разбират вече.
149
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върви се с пълна сила към нови избори, а тези "преговори" са за парлама! Бойко е НЕдиалогичен и тираничен човек, всички тези консултации са били само ТЕАТЪР, зад може да каже, виждате ли, аз им дадох възможност, но те не можаха да се разберат. ТОй нокога не си е представял да дели властта, или някой да му дава акъл. Или да му казава на коя комисия-като тая на КФН -да НЕ-назначва хора , като Мавродиев-довчерашен адвокат по регистрация на офшорки. Подобно е положението и с управителя на БНБ, направил услуга за 300 мильона на Цветелина!
148
9
 
10
 
! Отговори
много нагли преди 9 години
На реформатирите въобще не им пука за народа, те си гонят постове и да може после да лапкат. Въобще кой гласува за тях.
147
1
 
13
 
! Отговори
Да така е преди 9 години
Кога да тръгваме?
146
1
 
9
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ще хвърчат олигарси и новочорбаджии във небесата! Можете да ми вервате, пфу!
145
3
 
11
 
! Отговори
колибри преди 9 години
Радан Кънев - премиер ? Аз съм готова да понеса този експеримент с този екскремент - може и това да ни трябва - важното е да не е онова.
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GASI LAMPITE I ZARVARQI TAQ JALKA DYRJAVICA NQMA GRAM BYDESHTE SASIPAXA Q BEZRODNITE PREDATELI ZA DA UGODQT NA USA BOG DA GI SYDI
143
10
 
9
 
! Отговори
Стойко преди 9 години
До ФактитеРазбира се че Атака са победители-ГЕРБ е коалиция от 4 партии, БСП от 13 партии, Реформаторският блок от 7 партии, Патриотичният фронт 14 партии. Ако им разделите процентите, излиза по половин процент на партия. Никой от тях не ме бие!, подчерта Сидеров
142
4
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Василев, готови сме за революция! Англосаксонската гейска *** ще бъде опухана с камъни и дърве( съветски образец) и включването ни в Евразийския съюз нерушимой!
141
6
 
10
 
! Отговори
Фактите преди 9 години
До Истината...................................................В момента доверието в патриотите от Атака е 60% а зимата ще е вече над 80! Треперете крадци,олигарси и колониалисти. Идва вашия КОШМАР- Волен Сидеров!
140
3
 
10
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до 172 преди 9 години
До САМО НОВИ ИЗБОРИ - какъв "соц ***" бе, момче? Че той соца беше къде къде по-свестен от сегашния неолиберален клозет! И какви нови избори? Кой ще ги спечели? Не се ли сещаш? В менюто има същите предложения! България може да се промени само ако се появи лидер, за който понятия като ПАТРИОТИЗЪМ, РОДИНА И НАРОД не са мръсни думи! Такъв няма, засега! По тази причина аз съм за Атака, макар и да обвиняват Волен, че бил луд, или точно заради това! Нали се сещаш - "У НАС НОРМАЛНИТЕ СЧИТАТ ЗА ЛУДИ"
139
7
 
20
 
! Отговори
--- преди 9 години
Щом Радан Кънев подкрепя гейовете не заслужава да е български премиер. Дори в парламента не заслужава да е.