Местан се жали на Дол от сближаването между ГЕРБ и ПФ

Лидерът на ДПС алармира шефа на ЕНП за новата ситуация с писмо
Обновена: 5 ное 2014 16:16 | 5 ное 2014 16:10, Анисия Иванова
128
Местан се жали на Дол от сближаването между ГЕРБ и ПФ
Лютви Местан. Снимка, архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан е изпратил писмо до лидера на ЕНП Жозеф Дол, в което изразява безпокойството си от опитите за сближаване между ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичния фронт в търсене на формулата за бъдещия кабинет.

Местан изразява удовлетворение от посланието на Дол към ГЕРБ и към Реформаторския блок по никакъв начин да не допускат обвързване с Патриотичния фронт, отправено миналата седмица в НС.

Още по темата
"С безпокойство наблюдаваме как веднага след Вашето отпътуване от страната опитите за сближаване във формула за общо управление между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт продължиха и дори представители на Патриотичния фронт неприкрито заявиха, че целта на подновените срещи и евентуално партньорство е изолацията на либералната партия ДПС по пътя на етно-религиозната нетърпимост и омраза“, алармира в писмото си лидерът на Движението, цитиран от пресцентъра на партията.

Според него създаването и поддържането на разломи чрез противопоставяне на етноси е взривяване на гражданското общество и подриване на върховенството на закона чрез замяна на политиката на интеграция с политика на дискриминация.

Местан смята, че подобен род политики са особено рискови на Балканите особено в контекста на цивилизационните разломи, пред които е изправен светът сега, като припомня Украйна и ИДИЛ.

За ДПС е важно българското общество да се противопостави на легитимирането на националпопулизма като "модерен патриотизъм", обяснява Местан.

По думите му особена стойност е имала позицията на председателя на ЕНП срещу "надигащия се в България националпопулизъм и неговата антиевропейска и антиевро-атлантическа агресия".

"Ние оценяваме по достойнство актуалното в момента партньорство между ЕНП, ПЕС и АЛДЕ като опит за създаване на допълнителна стабилност и сигурност в рамките на ЕС и неговото демократично политическо пространство. Партньорският модел на управление на ЕС, изработен между трите основни системни идейни направления, идва и като противодействие на надигащата се вълна от националистически, евроскептични и дори ксенофобски партии, които напоследък завоюваха ключови позиции в страни, членки на ЕС. Ние сме водени от разбирането, че формулата за стабилизиране на ЕС, за укрепване на демократичните идеи в политическото пространство на съюза и за доизработването на ясна визия за бъдещето следва да бъде и формула за намиране на изход от специфичната българска икономическа, финансова и политическа криза", отбелязва в писмото си Местан.
 
Той смята, че проблемите на България и опитът на ДПС като генератор на българския етнически модел могат да бъдат добра основа за диалог не само по българските, но и по сложните проблеми от целия балкански регион.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
888camadev преди 9 години
da spre da se jali na Dol i da se zapla4e na Allah.mr.dol ne e ot sashtata koniushna.
57
1
 
6
 
! Отговори
не разбираш турски преди 9 години
МЕСТАНЕ, ОБЯСНИ МУ НА ТОЯ НА ТУРСКИ, КАКТО ПРАВИШ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ! МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ЕВРОПЕЕЦА!!!
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фирмата ДПС - в Анадола, заедно с еничерите си
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ispancite sa bili ama pod mavrite demek chernite koito obache imat obshto s divite osmanci kolkoto Francia s frankenshtain
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mestan zhivee v Bulgaria i e kraino vreme da shvane che ne zhivee v Turcia,t.e. upravlenieto na Bulgaria vse pak zavisi ot bulgarite a te taka sa reshili
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Местан България му е тясна, учредил е организации в цяла Европа! Ще извие ръцете на Дол!Когато Дол си отвори устата, Местан ще каже- Аз нали ти казах, ти си виновен!
52
1
 
27
 
! Отговори
135 преди 9 години
Това е своеобразен вид рекет и извиване на ръце, откъдето и да го погледне човек. Освен това, някак глупаво изглежда, човек с такива високо интелектуални претенции да си служи с подобни методи. Очаквам Дол да каже Sorry.
51
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МЕТСАНЕ СУПЕР СИ, БРАВО, ПОКАЖИМ ИМ КАКВИ СА И КОЛО ПРАВИ 4х4
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Triabva da se rasledva DPS i vsi4kite imoti i bogatstva deto sa natrupali ot na6i garbove da se komfiskuvat v polza na darjavata sigirno sa 30% ot rabote6ti fabriki i predpriatia.za kakbo ograbvane govorim togava da hodi se oplakva v istambul
49
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май забравихте, че испанците са били 7 века под робство! Спрете да хленчите и се захващайте на работа... Робствата са останали в миналото, живейте ДНЕС, за да промените нещо,а не ей така - да живеете като роби, когато сме свободни!
48
1
 
29
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
""Лидерът на ДПС алармира шефа на ЕНП за новата ситуация с писмо""И клеветник даже, "молa другарке"!
47
1
 
28
 
! Отговори
Zidarov преди 9 години
а когато ПП Юруш ви подкрепеше при краденето си мълчеше Лютвито да не казвам като какъв/ва!
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 50Vas trqbvashe angli4ani ili portugalci da vi aneksirat i komandvat 500 god sega shtqhte da govorite angliyski ili portugalski i da jiveete nqkolko hilqdi ostanali v rezervati neblagodarnici takiva
45
3
 
30
 
! Отговори
Заратустра преди 9 години
Какъв Ислям, какви турци, к'ви пет лева. Религията и етническата принадлежност са сериозни неща. За съжаление използвани от даден политик, аджеба, по някакъв начин да се добере до кокала. Политиците винаги гонят кокала. Това е.
44
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е съдбата на радикалните брадати мюсюлмански *** от процеса в Пазарджик? Не са ли застреляни вече?
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА ПРОЛЕТ ПАК ИЗБОРИ
42
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям европеец се извъди тоя бе, по голям католик от папата и по голям мюсюлманин от Аллах.
41
21
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен-41,опитай се,ще те завра на свинята в ***.
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лукавият Местан. Как ще намажат от привидно опозиционната роля.
39
3
 
33
 
! Отговори
PILOT преди 9 години
Аха сега понеже не сме до кацата и не можем да крадем ,значи другите са национални популисти и има наглоста даже да плаши с ИДИЛ и т.н. А това, че той агитира само на турски език и основно в Турция , това ,че по Констутиция неговата партия е нелигитимна , това не се вижда . Гадно анадолско магаре . До кога ще ги търпим такива да ни дават акъл ? Къде е прокуратурата да им потърси сметка за парите с милиони , които имат по банките .....