Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!

Павлова притеснена: Не сме готови за зимата
Обновена: 10 ное 2014 21:20 | 10 ное 2014 19:40, Веселина Йорданова
205
Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!
Лиляна Павлова. Снимка: БТА, архив

Държавата не е готова за зимата, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова пред БНТ след първия си работен ден. Тя призна, че е притеснена от това. По думите й пътищата не са подготвени, не навсякъде има избрани фирми, някои пък нямат техника и материали.

По думите на министъра парите за зимно почистване са изхарчени през лятото и то неизвестно за какво. Павлова каза още, че 40 млн. от парите от винетки не са отишли в пътната агенция и също са били похарчени за нещо друго.

Още по темата
Първи приоритет за утре пред МС е да защитя осигуряването на екзистенц минимума, каза Павлова. Утре ще се проведе първото заседание на кабинета, на което министрите ще обсъждат актуализацията на бюджета за 2014 г.

Още тази сряда министърът смята да покани представители на областните пътни управления и почистващи фирми на национално заседание, за да бъде направена организация за зимно почистване.

Павлова призна, че да си втори път на поста е по-голяма отговорност. Според нея сега и предизвикателствата са много повече.

За първия си работен ден днес министърът каза, че е неприятно изненадана от това, че има проекти, които са на етап от март 2013-а – такива, каквито ги е оставила, и даде пример с програмата за енергийна ефективност.

Изкуственото разделяне, създаването на това кухо Министерство на инвестиционно проектиране, забави с между 3-6 месеца много от обектите, допълни Павлова.

По думите й основната цел на екипа й ще бъде проектите да бъдат задвижени, за да може магистралите да се довършат макар и със закъснение.

За нас лентичките не са самоцел, но са показател за свършена работа. Очевидно нашите лентички ще са през есента на следващата година. Критикуват тези, които нямат лентички за рязане, защото или им спират парите или не си завършват проектите, отсече Павлова.

Тя обясни, че е готова с част от екипа си и уточни, че ще има зам.-министър, който ще отговаря за еврофондовете и оперативната програма за регионално развитие. На пряко подчинение към министъра ще остане Агенция „Пътна инфраструктура“.

Павлова се надява поне една от двете блокирани оси на ОПРР да бъде отблокирана до края на годината, но обективно това вероятно ще стане през пролетта. Тя обаче обеща да не спират плащанията по текущи проекти.

Павлова апелира за смяна на гумите и да се спазват ограниченията на пътя, а водачите да имат търпение при снеговалеж да се почисти. Тя заяви, че е сменила гумите на колата си още през септември, за да не чака на опашки през октомври, когато заваля първият сняг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парите отишли другаде ами къде са отишли бе *** ги намери и не се оправдавай.
45
8
 
3
 
! Отговори
Позитански плъхове преди 9 години
Не е важно дали някой строи или някой руши, важното е да се плюе денонощно , и да се краде, когато нашите са на власт...
44
1
 
3
 
! Отговори
Тапася мила, преди 9 години
не говори нищо пред никого, ще се издадем!
43
1
 
22
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Не бих искал да споря с Индира Павлова, която не може да прави разлика между ликвидност и ликвидация. Вярно рязахте лентички, с което прикривахте безпомощността си в управлението. Друго нищо не свършихте-икономиката продължи да е в рецесия, реалните доходи намаляха, цените скочиха, безработицата се увеличи, разделението и омразата между хората се задълбочи. Орешарски работеше без да вдига шум-за първи път от 2009 г. - ик. растеж, намаляване на безработицата, макар и малко увеличение на доходите.
42
7
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 години
До ПенкоТози път няма да има пица, пицата я изядоха още до юли.
41
3
 
10
 
! Отговори
Пешкo преди 9 години
Целия народ ликува! Празничните веселия вече не спират трети ден. Хиляди отрудени хора манифестират по улиците на големите градове със знаменца- "БКП- ГЕРБ- богатство и възход". Селяни,граждани,интелигенция и простолюдие заспиват спокойно с радостен трепет. България става наистина богата Страна. За Коледа правителството на Орешарски даде на пенсионерите бонуси по 50 лв.,това бе подигравка. След месец нашето социално правителство ще раздаде по 200 лв. Страната ликува,народа манифестира!
40
0
 
6
 
! Отговори
Леонид преди 9 години
Изпадате в грешка, че хората ще чакат да се изплаща каквото и да е - така или иначе 25 години всички политици са смъквали кожи от гърба им - едва ли има и капчица останала толерантност към т. нар. политическа класа. Очаквам измитането на старите муцуни и то по начин, който няма да е особено демократичен и лицеприятен - парите са в основата на всичко, празните думи нямат значение
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди съставяне на правителството тази жена беше с наведена глава и намръшена, а щом стана министър изражението и се промени - вдигна глава и започна да се подиграва, но това няма да е за дълго!
38
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИСТИНАТА Доста добре ти спускат сводката от Позитано, само където пропусна, че тогава всичките сме били пионерчета...
37
1
 
16
 
! Отговори
комунист преди 9 години
Мечтата ми се сбъдна! Комунизма се върна на власт изцяло!Бойко Борисов - член на БКП и агент на ДС с псевдоним Буда!Георги Първанов- член на БКП и агент на ДС с псевдоним Гоце!Миглена Пръмова - член на БКП и снаха на член на ЦК на БКП!Кр. Каракачанов- агент на ДС с псевдоним Иван!Да живее БКП!Kомунизма в България победи окончателно!
36
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛеонидПърво трябва да изплатим откраднатото от Орешарски и другата ДПС ***/включая и АТАКА/,чак тогава да се мисли за повишаването на доходите...
35
0
 
20
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Лиляна Павлова-Внучка на партизанин от отряда "Чавдар"- активен борец срещу капитализма!Скоро каза че не се срамува от комунистическото си потекло а се гордее!Преди време излязоха снимки на Лилито на една 9-септемврийска манифестация като пионерче редом с дядо си на трибуната до Т.Живков и озаглавена- "Ако не бе паднал режима на Живков,сега Павлова би била председател на Областен Комитет на БКП"Ето това е "дясното антикомунистическо" правителство на агента на ДС с псевдоним Буда!
34
0
 
9
 
! Отговори
Леонид преди 9 години
враг ли си варг ли си - ела се пробвай!Само да знаеш, че аз ще съм на площада с хиляди онеправдани и прецакани от т. нар. политици - българи!Каквото и да правите сте малцинство - скоро ще разберете за какво става дума - 100 дни мир и спокойствие - после гледаме резултатите, а не празникте приказки на същества като комунистическата щерка Павлова и Кунева
33
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато Тройната коалиция говореха за нулева година за Строителните обекти си мислех ,че е проява на странно чуство за хумор.След година и половина се сбъднаха и най лошите прогнози.Просто си ни върнаха поне две години назад...
32
18
 
9
 
! Отговори
ВИНАГО ГЕРБ преди 9 години
Най-важното в момента е строежът на пътища и завършването на забатачените инфраструктурни проекти от мафиота Орешарски и неговото обкръжение
31
1
 
17
 
! Отговори
Тая Тапу преди 9 години
още от първия ден запя старата си любима песен.Само при нея всичко ще е наред. Е, ама може пак да не стане, нали?
30
3
 
26
 
! Отговори
Леонид преди 9 години
Г-жа Павлова да започва да работи, тъй като ако след 100 дена (нормален период за толеранс) доходите на населението не са се увеличили чувствително - не павета, а глави ще се търкалят в центъра на София! Безплодният политически елит изживява последните си дни във властта - така, че да се замисли какво и как точно прави!
29
1
 
21
 
! Отговори
Дри@ко преди 9 години
Покажи ни Лиле, как го местиш, как го движиш, как го бараш ......
28
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Магистралите са празни и ненужни защото българите не могат карат заради скъпия бензин, но ГЕРБ режат лентичките заради ЕС.
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма вече фондове да крадете.няма вече ктб и банки-балъци.няма вече българина да внася пари в банките.няма вече мандри за фалиране.няма вече пирамиди и фараони.скоро ще огладнеете пак и ще откраднете и пенсионите фондове.това е ясно като бял ден.който от брюксел ви даде едно евро да бъде проклет,понеже пари даде на крадци.