Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт

Коалицията излъга 240 000 българи, твърди той в писмо до председателя на НС
Обновена: 30 ное 2014 20:36 | 30 ное 2014 18:00, Анисия Иванова
185
Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт
Снимка, архив Булфото

Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт поради "тоталната подмяна и политическата измама", която се извършва от ръководството на коалицията. В писмо до председателя на парламента, Велизар Енчев категорично се разграничава и от ксенофобските прояви, съобщи bTV.

Енчев беше единственият депутат от ПФ, който гласува срещу избирането на Бойко Борисов за министър-председател и на Цецка Цачева за председател на Народното събрание. По-късно стана ясно, че предаването му е свалено от ефира на телевизията на лидера на НФСБ и съпредседател на националистическото обединение Валери Симеонов.

Още по темата
Съпартийците на журналиста, бивш депутат и бивш сътрудник на Държавна сигурност, обясняваха критичните му изказвания с неговата „емоционалност”.

По време на предизборните кампании в последните 18 месеца представителите на НФСБ в нито един момент не заявиха на своите избиратели, че в Народното събрание ще се коалират с ГЕРБ и Реформаторския блок, чиито идеологически платформи нямат нищо общо с идеите и програмата на Националния фронт за спасение на България", заявява Енчев.

Той добавя, че по този начин коалицията е излъгала 240 000 български граждани, които са повярвали, че нейните идеи нямат нищо общо с тези на олигархията. За него тези действия са равносилни на "политическа измама" от страна на Патриотичния фронт.

"Парламентарната подкрепа на Патриотичния фронт за кабинета на ГЕРБ и Реформаторския блок е недопустима подмяна на вота на нашите избиратели. Тези избиратели дадоха гласа си за НФСБ, а не за правителство на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Корман Исмаилов.”, категорично заявява Енчев в писмото си до председателя на Народното събрание.

Според него особено тревожно е фиксирането върху етническата принадлежност на опоненти на НФСБ, което хвърля сянка върху демократичния облик на партията и дава основание за обвинения в ксенофобия.

По думите му обаче е била накърнена и каузата за отстраняване на ДПС от властта заради сътрудничеството с партията на Касим Дал и Корман Исмаилов (НПСД, която е в Реформаторския блок).

"След като твърдеше, че имената на министрите и заместниците му нямат никакво значение, сега той прави точно обратното, което свидетелства за липса на елементарна политическа последователност. Всъщност казусът "Орхан Исмаилов" е не причина, а следствие от порочното обвързване на НФСБ с ГЕРБ и Реформаторския блок", категоричен е Велизар Енчев.

Той се оплаква, че е системно дискриминиран в групата си, а Валери Симеонов е искал от
депутатите да подпишат молба за напускане на парламента без дата, лобирал е за разработка на шистови находища и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 9 години
Браво !!! Мъжка постъпка, ако Велизар е офицер от разузнавамето, то какви са Каракачанов и другите в тая група ?! Смешни агенти продали се на ДС за добър живот...
134
6
 
2
 
! Отговори
саботаж преди 9 години
Поведението на Въ-то Ен е саботаж и грозна осъзната или пък не завист.Догаждачество !Г-н Валери Симеонов е далновиден политик ,който се издигна много над човешката дребнавост и осъзнато съдейства за укрепването на България!
133
6
 
3
 
! Отговори
патриот преди 9 години
Нима тези 240000 не се питат какво прави в ПФ този доносник на ДС ??????????????????
132
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даваййй Велизаре мачкакай герберугите самоо СДС
131
8
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Енчев, що такива дамски очила бе, приличаш на третополов....
130
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тоя го командват с дистанционно!
129
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Енчев да отива при Сидеров или при по-мекия му вариант на русофилщина Миков. Там му е мястото на този завършен агент на ДС, до агентите на Москва запълнили на 100% Атака и БСП.
128
2
 
7
 
! Отговори
Мира преди 9 години
И какво като напусне групата на ПФ и остане в парламента - ще остане като вълк-единак, само ще вие, нито закон може да прокара сам, нищо, нищо....Трябва да се промени тотално правилника на парламента - излизиш ли от групата с която си избран, излизаш и от парламента, няма как, иначе излиза че си по-предател от предателите. Ако долузащитаващите подкрепят Енчев че бил много ДОБЛЕСТЕН , да му препоръчат да си вземе шапката и да си отива по живо по здраво у тях.
127
4
 
14
 
! Отговори
Патриот български преди 9 години
Прав е Велизарий.....НФСБ излъга 240 000 българи! Един от тях съм аз...
126
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, бе Енчев, ти как разбра какво мислят 240 000 ваши избиратели? Нали седмици преди изборите се говореше, че най-логичната коалиция в бъдещия парламент в ГЕРБ с РБ и ПФ. Значи сегашната ситуация не е изненада за тях, дори напротив, защото главната ви цел е изолирането на ДПС.
125
4
 
8
 
! Отговори
ПЕШО преди 9 години
До Анонимен: АЗ ПЪК ,ПРЕЧИСЛЯВАМ ВСИЧКИ НЕДОУБИТИ ФАШИСТИ КЪМ МУТРИТЕ ! ЗАЩОТО , ТЕ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. ! НЕ СЛЕД 1997 Г. ГОСПОДА "ДЕМОКРАТИ ", ЗА КОЕТО ВРЕМЕ НЕ ИСКАТЕ ДА СИ СПОМНЯТЕ И БЯГАТЕ ,КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН !
124
13
 
12
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Г-н ЕНЧЕВ, достойно, достойно, ама колко да е достойно, напускате ПГ на ПФ, ама оставате в Парламента и ако е дал Господ 1,2,3,4 годинки заплатка, бонусчета, привилегийки, и понеже ще да сте независим, ще си приказвате каквото ви отърва, щото от вас нищо няма да зависи. Баш Достойно ще е да напуснете Парламента, та като не ви дрънка в джоба държавната парица да говорите и да отстоявате позиция, щото сега си е едно НИЩО!
123
4
 
23
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 9 години
Не, че искам да адвокатствам на Влизар Енчев, когато честно казано не харесвам особено (лично мнение), но спрете да го наричате сътрудник на държавна сигурност. Човекът е бивш АГЕНТ. Разбирайте човек с офицерски ранг и съответната оперативна подготовка. Омръзна ми глупавите *** в България да омшеват доносниците с истинските агенти, които във всяка една държава са уважавани хора. Може да имам всякакво мнение за г-н Енчев, но човекът е защитавал националните ни интереси от Сърбия.
122
6
 
24
 
! Отговори
оффф преди 9 години
Браво.Енчев е от малкото достойни българи.
121
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗНАЧИ И НА СЛАВИ БИНЕВ И НА ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ МНОГО ИМ ПОДХОЖДА АТАКА. ПРОСТО СА СИ ЛИКА ПРИЛИКА С ВОЛЕН И С НЕГОВОТО ПРАЗНОСЛОВИЕ....КОМУНИСТИ СВИКНАЛИ ДА ЖИВЕЯТ НА ЧУЖДА ТРАПЕЗА ! ПАТРИОТИЧНИЯТ ФРОНТ САМО ЩЕ СПЕЧЕЛИ КАТО СЕ ОЧИСТИ ОТ ТАКИВА ИНДИВИДИ !
120
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КЪМ 135 НАПРОТИВ ДА БЕШЕ ВЗЕЛ И СЛАВИ БИНЕВ СЪС СЕБЕ СИ ....И ВЕЛИЗАР И СЛАВИ СА СИ ЛИКА ПРИЛИКА -НЕ ПУСКАТ ЛЕСНО КОКЪЛА ! ЕДИНИЯТ ЗАКЛЕТ КОМУНИСТ ,ДРУГИЯТ МУТРА ,НО АЗ ПРЕЧИСЛЯВАМ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ КЪМ МУТРИТЕ ,ЗАЩОТО СА ТАКИВА !
119
7
 
27
 
! Отговори
135 преди 9 години
Браво Енчев . Няма място за тебе в компанията на Слави Бинев. Много сте над тях. И патриот вече стана смешна дума !Имаш подкрепата на малко останалите българи с достойнство.Тиквата ще се провали бързо ( с и без ПФ), както направи и предателчето Станишко.
118
5
 
25
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
В едно е прав Велизар Енчев и то е, че Патриотичен фронт изневери на избирателите си и тотално подмени вода им. Хората гласуваха за тях, защото те беха против етническите партии, а влязоха в коалиция с РБ, в който е и етническата партия НПСД, но най-вече хората гласуваха заради тяхната програма, която се продаде на ГЕРБ.
117
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направи си ЕВТИН пр човека ...Разбрахме против какво е ... така и не разбрахме ЗА какво е ...стреля хаотично в много посоки, човек без лице.
116
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Енчев е зле пласирало се на 25 годишната приватизационна епопея наречена "преход" ченгесар- агентче. Другарите приватизатори, явно не са го забелязали сред плеядата ДС "поборници"- "защитници" на Бг от Запада... Трагикомична бг. действителност