За мен не е важен постът, но не съм заплаха за националната сигурност!

Орхан Исмаилов: И сега съм готов да си подам оставка
Обновена: 15 дек 2014 07:56 | 14 дек 2014 19:21, Красимир Ангелов
136
За мен не е важен постът, но не съм заплаха за националната сигурност!
Орхан Исмаилов. Снимка: Комисия по досиетата

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов увери, че не е заплаха за националната сигурност и никога не е имал контакти с чужди разузнавания.

За мен няма значение от коя партия е човекът, а важно е да защитава националния интерес. Валери Симеонов да заповяда, когато иска да се види с мен, за да се увери, че не съм заплаха за националната сигурност, посочи Исмаилов в интервю за предаването „Дикoff” по Нова телевизия.

Още по темата
Както е известно, назначението на Орхан Исмалиов сериозно разклати властта, като от ПФ първоначално изявиха готовност да оттеглят подкрепата си към кабинета на Бойко Борисов. В крайна сметка хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не само не оттеглиха подкрепата си за властта, но и поискаха постове в нея.

Самият Орхан Исмаилов увери в интервюто, че не е обиден от нападките срещу него. Той посочи, че никога не е бил член на ДПС. "Аз съм завършил Националния военен университет, след това следвах право, със специално разрешение на тогавашния министър Николай Свинаров. Бях докторант в школата в Симеоново“, посочи още военният зам.-министър.

"И сега съм готов да си подам оставка. За мен не е важен постът. Ако тогава го бях направил, това щеше да е в противоречие с ценностната ми система“, подчерта Исмаилов и увери, че дори е готов да се подложи на детектор на лъжата, за да стане ясно, че не е имал контакти с чуждо разузнаване.

"Аз съм човек, който се е родил в България, дал съм клетва и няма никакъв начин по какъвто и да било повод да работя за друга държава. Аз съм един хората, работили за създаване на националната система за защита на класифицираната информация”, посочи още той.

Исмаилов посочи, че не се притеснява от назначението на своя нов колега - зам.-министър Димитър Кюмюрджиев, който бе назначен тази седмица. "Ще го въведа в работата, защото ще има нужда“, обеща той и определи Кюмюрджиев като "изключително добре подготвен".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: МООрхан Исмаилов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
7
 
! Отговори
оффф преди 9 години
стига бе стига с тези лоши новини стига мрънкахте зад монитора писна ми от тази отрицателна енергия ..казал е един велик човек дела трябват..
35
7
 
16
 
! Отговори
Баце Вакарелски преди 9 години
Защо Орхан Исмаилов и още няколко души от РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК са на посещение в ТУРЦИЯ ? Защо няма хора от ДПС или те са втора смяна ? Стига глупости и заблуди ! Ако журналистите сте прости или купени то има и такива хора дето знаем по няколко езика и следим и чужди медии ! НЕ СТЕ ОСНОВНИТЕ НИ ИЗТОЧНИЦИ НА ИНФОРМАЦУЯ
34
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дай му на българина рая да управлява, след 20 години там ще е пустиняк! Арабите от пустинята направиха рай, българите рая го превърнахме в ад! Повече турци в управлението е последната ни надежда!
33
6
 
9
 
! Отговори
бaй ти Мaркa преди 9 години
Едни Мунчовци много ревaхa кaк Сидеров бил си дaл "злaтния пръст" нa турците след изборитеСъщите тия реститутки обaче глaсувaхa зa РБ, които се прегърнaхa с Кaсим Дaл терористa и Кормaн Исмaилов шпионинa и то зaбележете - предизборно; дa, не пръст, a коaлиция и то предизборнaAе кaжете Софянци товa блaгочестиво ли е?
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
,,За мен не е важен постът ... " Бе то добре си го казал ама като не е важен ЗАЩО НЕ НАПУСНА ?
31
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
понеже гледам, че промивката че сте "свободни" и всичко се случва "случайно" ви е хванало яко декиш в овчите главици, ще ви кажа: да, това че най-тъпите ви стават министри е нормално! Защото може да е ***, но бил доцент... а и висок бил, както спомена един по-долу! Та изобщо тези безценни качества, наистина го правят незаменим и неотменно задължително е да стане министър!А това ,че този и обувките не може да си върже сам, е видно дори и за средноинтелигентен бурсук!
30
4
 
8
 
! Отговори
НАТО преди 9 години
Ние сме в НАТО,а в НАТО еднотипни хора неискат!Там не искат само българи, трябват представители на всички етноси!Съвсем логично е , че турците и ромите,помаците ще ВЯРВАТ само на Орхан, друг няма и да чуят,нито да СЛУШАТ!Следващият път, ще искат и ром и ***!Подгответе се психически!
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
той милия толкова пъти се омота и сам си противоречеше в Дикофф, въпреки, че колегата му от ДС, му помагаше непрекъснато и с отговорите и с въпросите... например: "притеснил се бил че щял да остане без работа , и затова се съгласил да стане зам. министър, въпреки ,че преди 10г. отказал!"... а след няколко минути казва "аз не исках да ставам зам. министър - нито съм имал цел, нито съм искал, и хубава работа си имах - нали знаете, аз се занимавам с наука"!Изобщо по-*** и от ФУТБОЛИСТ :))))
28
3
 
19
 
! Отговори
Читател преди 9 години
Като не си за поста, откажи се ! Вземи пример от Слави Бинев ! Ама ДПС не дава, нали?
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те па едни турциии,мани мани.забравиха "обидите" навремето та пак почнаА.промити мозъци.с *** хора ,лесно се прави етническа политика.колко ли ще изтрае коментара,без да го триинат?
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задкулисните много са я закъсали за калинки...Щом *** ги правят доценти и после ги назначават за зам. министри спешно...ама и на този не само му личи, а и не може да го скрие :)))))))
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е прогерберунгелски мъдуратор да си защитава турците - нали са расли в един БОСТАН.
24
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, Орхан Мурад ще ви е минстър - ха-ха. Това заслужавате, продажно племе !
23
2
 
4
 
! Отговори
sixx paxx преди 9 години
ups, nai-gotinoto parche v cyaloto politichesko bg stado :))
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългаринОхоооооо другарю "Българин", как върви хибридната офанзива?
21
10
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Заглавието на статията има нелогизъм... - "За мен не е важен постът, но не съм заплаха за държавната сигурност"...
20
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ВоеннослужащНегов го подкрепят около 2 милиона души!Лично теб, колко души те подкрепят?Затова той е зам. министър, а ти не си!Но той е заместник министър, ако го подкрепяха 4 милиона, щеше да е министър!
19
6
 
14
 
! Отговори
Военнослужащ преди 9 години
Ами като няма никакво значение поста махни се и отивай да правиш частен бизнес . Все пак толкова образован и умен човек все ще може да ръководи и една фирма . Да ама не . В МО рушветите са за милиони без да работиш и да се напъваш много .
18
12
 
11
 
! Отговори
лллллл преди 9 години
До всички ултранационалисти.Вместо да пишете глупости и да се излагате и реалния и в електронния свят започнете да четете да учите и да се образовате .На тоз свят няма значение религия,име,и цвят на кожата.Всеки умени убразован човек се бори за по добър живот около себе си иима самосъзнание.на 17.11.2014 в Хамбург ни демонстрираха как с чалга и празни думи човек може сао да бърше пода,ако няма стирка тогава с тяло.Демонстрира го Пулевзатова преценете какви изате да сте
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кюмюрджи(турски)- На български език, означава въглищар