Петко Сертов е отседнал в хотел в Гърция, съобщи Лазаров

Той го призова да се яви в полицейско управление, за да спре издирването му
Обновена: 23 дек 2014 15:01 | 23 дек 2014 13:39, Камелия Цветанова
88
Петко Сертов е отседнал в хотел в Гърция, съобщи Лазаров
Снимка: БТА, архив

Бившият шеф на ДАНС, който е издирван от 18 дни, на 20 декември се е регистрирал в гръцки хотел. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на извънреден брифинг.

Още по темата
Хотел "Нана", в който е отседнал Сертов, се намира в района Лариса, в Атина, близо до жп гарата.

„На 21 декември е обикалял в района, вечерял е. Бил е видимо спокоен, разговарял е на гръцки и на английски. В последствие на 22 декември в 8.00 часа сутринта е напуснал сам хотела“, обясни Лазаров.

Гръцката полиция обаче отишла в хотела малко след като Сертов вече го е напуснал и така не могла да установи контакт с него.

За последното му местонахождение българската полиция е уведомила не съпругата на Сертов, която подаде сигнала за изчезването му, а сина му, посочи Лазаров.

МВР обаче няма данни къде се намира Сертов, след като е напуснал хотела.

Лазаров го призова да отиде в някое полицейско управление, за да се прекрати процедурата по издирването му.

„Искам да използвам случая да се обърна с молба към г-н Сертов като наш колега, при първа възможност да използва случая и да си покаже личната карта в някое районно управление, независимо къде на територията на ЕС. Това ще ни даде възможност да прекратим всички процедури да се ровим в личния му живот и реално да провеждаме оперативно-издирвателни мероприятия, къде се намира той”, призова главният секретар на МВР.

„Пак повтарям нито е извършил престъпления, нито някакви нарушения, нито имаме данни, които да говорят за осъществено насилие спрямо него. Надявам се, ако действително следи процесите в страната, това да бъде жест към нашите колеги”, каза още той.

Преди два дни Лазаров съобщи, че МВР има обосновано предположение, че Петко Сертов е отишъл в Гърция на 5 декември, когато е напуснал дома си.

Петко Сертов изчезна на 5 декември, а съпругата му подаде сигнал за издирването му ден по-късно. В дома му останали телефоните му и международният му паспорт. В издирването на бившия шеф на ДАНС се включи Интерпол, търсят го и чрез Шенгенската информационна система.

Мъж, отговарящ на описанието на Сертов, е бил засечен от камери на ГКПП "Кулата" около 18.30 ч. на същата дата.

По информация на МВР той е пристигнал на пункта с автомобил, също отговарящ на описанието на колата, с която се знае, че Сертов се придвижва.

На пункта е пазарувал от безмитните магазини, след което се е качил в автомобила си и е тръгнал към Гърция.

От записа се вижда, че е бил сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: МВРДАНССертовЛазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е за какво да ходи до полицейско управление, за да му прекратите издирването, нали вече знаете къде е? То вие го издирвате, а не той вас.
39
0
 
24
 
! Отговори
българче преди 9 години
Стига с тези евтини бебешки залъгалки.Писна ми да ме правят на зомби с такива глупости,само за да могат да ни замажат очите за големите далавери които вършат.Какво стана с пенсионните фондове,кой иска да ги ограби?Защо и аз който живея на квартира трябва да плащам за саниране на някого си?Къде са парите на КТБ и защо пак аз трябва да плащам?И още многоо?????????
38
2
 
23
 
! Отговори
Joro преди 9 години
Тая жена да си наеме частен дедектив а тоя Лазаров да го направят квартален отговорник и да поеме кв. Факултета.
37
0
 
14
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
баи Петко е на секретна мисия.Набикаля зад граница бившите контра разузнавачи и разузнавачки и не е длъжен да оповестява къде е и защо е там.Не се бъркаите в работата му.Спрете издирването му!!!!!
36
0
 
23
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Тоя се върна в детството и си играе на Стражари и Апаши!
35
0
 
22
 
! Отговори
L. преди 9 години
"Той (Лазаров) го призова да се яви в полицейско управление, за да спре издирването му"Има и още един начин - да го намерите. Ама тогава ще се запитате "що го търсим тоя" и "кой поиска да го търсим". Дано човекът да не е при любовницата си - голям цирк му спретнаха.
34
1
 
9
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Twin Peaks - 2 Мистерия и загадки
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ отдавна писах че виждах при комшийката с големи цици. Нещо и тя изчезна какво прави полицията
32
0
 
23
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Къде са братя Галеви? А Христо Бисеров? Какви държавни тайни би могъл да " изнесе" този Петко ?
31
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе я цялата банда МВР началници да си подават оставките. *** и некадърниците - 3 седмици не могат да намерят в Гърция човек, който не се крие!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, да... И един мармот завива шоколада в станиол...
29
0
 
30
 
! Отговори
Въх преди 9 години
Оставете го Сертов да си почине, кажете какво стана с Бисеров? Има обвинен за КТБ? Ко прайм с битовата престъпност? Кога ще си подава оставката Лазаров?
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На всички вече стана ясно че петко Посеров е пълен ***.Представете си само че жената на шефа на ФБР го пуска на издирване чрез Интерпол а той разцъква на плажа в Канкун.няма такава държава с толкова *** народ.
27
0
 
9
 
! Отговори
Ф.Е.Джеджински преди 9 години
Това е класическо елементарно комунистическо мероприятие. Ако, наистина Сертов е "хванал гората" по лични причини, със съвременните средства за комуниация ще е локализиран за 24 часа. За тези 20 дни дакато уж го търсеха, колко други далеч по-значими новини останаха на заден план ?!? Прочее мероприятието продължава, защото Петко още не е изпратил на семейството си Мейл - Наздраве, Весела Коледа и Честита Нова година ...
26
0
 
13
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Човекът отишъл да си почине от българските простотии, интриги и партизанщина, тия "нашите" тръгнали да го търсят като някой престъпник. Оставете човека на мира, бе. Не е длъжен да ви се явява и да ви се представя, не е обвинен в нищо. сто не иска да гледа гнусните мутри на българските партийни престъпници Това е.
25
1
 
18
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Нали истеглил 8 хл.мангизи.Сега някоя гъркиня се облажва.Решили са заедно да празнуват коледата.Това е положението и веднага по всички направления да спре издирването защото се потроши маса народна пара за баи Петко.Мен дали ще ме дирят така когато ме прихванат карастанчовите дявори?Едва ли!
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
никаква причина да следи медиите в България. Той дори може и да не знае, че го издирват.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гафът е на жена му, че е споделила с близък за напускането на дома и той е уведомил полицията. Тя най - вероятно не е споделила с този приятел, че не се разбират и Сертов я е напуснал /сигурно й се е струвало, че няма да изпълни намерението си да я напусне/ и така духът е излязъл от бутилката. Отмъщението на копчето. Напомня ми историята с Калина Илиева, когато Мирослав Найденов я жалешепо радиото, че е болна от тежка болест, а баща й се обади по телефона възмутен и каза, че дъщеря му чака бебе... и оттам като се почна....А Сертов, ако надлежно е заявил на жена си, че я напуска, няма ни
22
8
 
24
 
! Отговори
disel преди 9 години
В ИСПАНИЯ ДИЗЕЛА Е 0.88 ЕВРО ЦЕНТА ЗА ЛИТЪР КОЛКО Е В *** ПОД КОМАНДВАНЕТО НА *** БОРИСОВ?
21
0
 
4
 
! Отговори
Ким Филби преди 9 години
Ами ако някой матрос с прилика на П.С. вече на кораб в посока североизток?!? какво става с тайните на НАТО и българските потайности?!? Само вариант!!!