Петко Сертов е отседнал в хотел в Гърция, съобщи Лазаров

Той го призова да се яви в полицейско управление, за да спре издирването му
Обновена: 23 дек 2014 15:01 | 23 дек 2014 13:39, Камелия Цветанова
88
Петко Сертов е отседнал в хотел в Гърция, съобщи Лазаров
Снимка: БТА, архив

Бившият шеф на ДАНС, който е издирван от 18 дни, на 20 декември се е регистрирал в гръцки хотел. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на извънреден брифинг.

Още по темата
Хотел "Нана", в който е отседнал Сертов, се намира в района Лариса, в Атина, близо до жп гарата.

„На 21 декември е обикалял в района, вечерял е. Бил е видимо спокоен, разговарял е на гръцки и на английски. В последствие на 22 декември в 8.00 часа сутринта е напуснал сам хотела“, обясни Лазаров.

Гръцката полиция обаче отишла в хотела малко след като Сертов вече го е напуснал и така не могла да установи контакт с него.

За последното му местонахождение българската полиция е уведомила не съпругата на Сертов, която подаде сигнала за изчезването му, а сина му, посочи Лазаров.

МВР обаче няма данни къде се намира Сертов, след като е напуснал хотела.

Лазаров го призова да отиде в някое полицейско управление, за да се прекрати процедурата по издирването му.

„Искам да използвам случая да се обърна с молба към г-н Сертов като наш колега, при първа възможност да използва случая и да си покаже личната карта в някое районно управление, независимо къде на територията на ЕС. Това ще ни даде възможност да прекратим всички процедури да се ровим в личния му живот и реално да провеждаме оперативно-издирвателни мероприятия, къде се намира той”, призова главният секретар на МВР.

„Пак повтарям нито е извършил престъпления, нито някакви нарушения, нито имаме данни, които да говорят за осъществено насилие спрямо него. Надявам се, ако действително следи процесите в страната, това да бъде жест към нашите колеги”, каза още той.

Преди два дни Лазаров съобщи, че МВР има обосновано предположение, че Петко Сертов е отишъл в Гърция на 5 декември, когато е напуснал дома си.

Петко Сертов изчезна на 5 декември, а съпругата му подаде сигнал за издирването му ден по-късно. В дома му останали телефоните му и международният му паспорт. В издирването на бившия шеф на ДАНС се включи Интерпол, търсят го и чрез Шенгенската информационна система.

Мъж, отговарящ на описанието на Сертов, е бил засечен от камери на ГКПП "Кулата" около 18.30 ч. на същата дата.

По информация на МВР той е пристигнал на пункта с автомобил, също отговарящ на описанието на колата, с която се знае, че Сертов се придвижва.

На пункта е пазарувал от безмитните магазини, след което се е качил в автомобила си и е тръгнал към Гърция.

От записа се вижда, че е бил сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Пак повтарям нито е извършил престъпления, нито някакви нарушения, нито имаме данни, които да говорят за осъществено насилие спрямо него"Е за какво го търсите тогава, толкова усилено? Като не е престъпник, може да е решил да напусме жена си. Какво го търсите. Този ще бъде гръмнат или ще се покрива, докато не му изчезнат следите окончателно, защото знае много. Особенно делата на Дебелеевски.
19
5
 
5
 
! Отговори
бай Фройд преди 9 години
Петко е на интимен воаяж с Гей Дмитриевич. Издирването не е по молба на формалната съпруга на Сертов, а на другия очастник в любовния триъгълник Криси Ваджайнин. Интимните драми при хомосексуалистите обикновенно са колосални.
18
3
 
34
 
! Отговори
ужас преди 9 години
Разбра се че 20 годишна мацка му е подарила колата си , дали тя не е наясно с историята му.Вижда се че чичката по живо по здраво е напуснал жена си и си живее живота в Гърция , а тук от сутрин до вечер за него слушаме.Това е най важната тема -Никой не пита вече за КТБ изплатиха 3 млрд от парите на народа , а няма един обвиняем....Това не е държава
17
0
 
4
 
! Отговори
Ало да , Иван търся преди 9 години
До Ало бе?!Издирва се и по-молба на близките , че повече от 24 часа не са в контакт него след , като е напуснал дома си без телефон , на който да го потърсят.
16
1
 
12
 
! Отговори
язък за човека преди 9 години
Бамааму ,жена му не му дава да мръдне на половин метър от полата й.
15
1
 
26
 
! Отговори
Ало бе?! преди 9 години
Издирва се някой който е направил престъпление.Защо никой не казва тоя какво е извършил?Все едно комшията да забегне в Испания да бачка в строителството и Интерпол да се юрне да го издирва.А си е лично негова работа дали ще се обажда на жена си или не.
14
1
 
25
 
! Отговори
БУЛГАРИСТАН преди 9 години
БАЙ ПЕТКО СИ ХАРЧИ МИЛИОНИТЕ ОТ ДАЛАВЕРИ НА ВОЛЯ
13
2
 
8
 
! Отговори
nero преди 9 години
докога държавата ще се занимава с личните проблеми на уж известни хоратака и се очакваше вснички го търсяг той си развява байрака в Гърция въпреки че много добре знае че го търсят усирлено българските влати.жена му да не беше подавала сшигнала въобще когато става дума за семеани недоразомения-казват че Сертов бил ГЕЙ което не ме учудва като се има предвид г-н Станишев
12
0
 
31
 
! Отговори
хайдук преди 9 години
Бай Сертов хей така без да се крие от никой отишъл да жулне узаки и оливас у Византия. Нашите служби с годишен бюджет над милиард им трябваха 20 дни да го локализират. Опитвам се да си представя, ако някой наистина иска да се скрие какво става !?
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като му гледам снимката на Петко, теорията за любовницта ми се струва малко вероятна.
10
0
 
5
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
До 8..e kato hodi do Rim-oprostiha li ti grehovete...??;))..., ce ei na baiko Berluskoni mu gi oprostiha...
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Той призова Сертов да отиде в някое полицейско управление, за да се прекрати процедурата по издирването му."Това ми напомня на жалкото хленчене на Цветанов пред медиите с молби Галеви да се предадат аххахаЩом Сертов се крие вече няколко седмици, не знам какво очаква Лазаров.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еййййй, за кой ли път ни направиха на маймуни. Що ги ручахме жабетата ?
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мъже сме, трябва да проявяваме разбиране; миналата година една ученичка ми завъртя главата и чак до рим ходих
6
0
 
16
 
! Отговори
до неразбралите преди 9 години
Буля Сертовица знае,системата на ДАНС каква е,обаче хитро ще си трае!
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде бе, Петко, обади се, че си добре, че тук всички се изпопритеснихме!
4
1
 
43
 
! Отговори
Шерлок преди 9 години
При изчезването по време на празници на семеен мъж с десет бона кеш, причината обикновенно е гостуването на тъщата.
3
1
 
28
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Като се обади, да не забрави да ги попита за какво всъщност го търсеха.
2
5
 
32
 
! Отговори
Това Ченге преди 9 години
Да плати това мръсно комунистическо ченге парите за издирването. Сигурно над 100 000 са похарчени като сметнем колко го търсиха с Хеликоптер.Мръсни маймуни, това вида му е като на шебек.
1
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно изневерява на жена си с някоя *** и заради това цялата държава го търси, че даже и Интерпол. Голям смях...