Дилов срещу Бареков: Говори като дете на русалка и кентавър

Депутатите напускали лидерa на ББЦ, защото се изказвал противоречиво
Обновена: 30 дек 2014 10:53 | 30 дек 2014 10:51,
36
Дилов срещу Бареков: Говори като дете на русалка и кентавър
Снимка: архив Булфото

Говорителят на коалиция БДЦ Любен Дилов-син обвини лидера на ББЦ Николай Бареков, че всяка сутрин говори различни неща от името на целия съюз. Това, според Дилов, била причината от „България без цензура“ да си тръгват все повече депутати. „Тези изяви на г-н Бареков остават усещането за дете на кентавър и русалка, самото то болно от шизофрения. Всеки ден се чуват безумни и различни неща“, коментира Дилов-син поведението на Бареков пред bTV.

Още по темата
Вчера още четирима депутати се разграничиха от Бареков - Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров. По-късно ББЦ обяви, че изключва трима от тях и съобщи, че Ковачев остава в редиците на партията, защото е преосмислил решението си. Бареков пък нарече напусналите „трохари“ и обяви групата на БДЦ за група на олигархията.

„Проблемът идва с това, че г-н Бареков наистина много често говори от името на всички и ги вкарва в странни ситуация“, обясни днес Дилов-син. Той нарече изказванията на лидера на ББЦ странни движения, които не са координирани и нямат нищо общо с политиката. Дилов-син призова Бареков до февруари да реши дали иска партията му да е телевизионно шоу, което се ръководи от настроенията на водещия.

През февруари коалицията ББЦ ще реши как да се явява на местните избори и да привлича ли други формации. „Надяваме се, че дотогава ще настъпи някакво вразумление в ББЦ и те ще са склонни да вървят по демократичната процедура на взимане на решения“, каза Дилов-син.

Говорителят на коалицията обвини Бареков, че играе „странен танц“ с управляващите.  „Имам подозрението, че всеки път, когато той получи някакъв смс от г-н Борисов, се изстрелва в медиите и започва да припомня как сме опозиция“, каза Дилов-син. Той обясни, че още преди формирането на парламентарното мнозинство коалицията се е обявила за опозиция.

И сега БДЦ оставала твърда опозиция, стана ясно от думите на говорителя. Въпреки това депутатите от групата нямало как да не подкрепят смислени промени като тези в закона за МВР, въпреки че са внесени от бившия министър Цветан Цветанов.

„Ние сме категорична опозиция. Но държавата е на такъв хал, че трябва да си луд да пречиш на някакви хора да правят съдебна реформа“, каза още Дилов-син. Той отказа да влиза в личен разговор с Бареков, който преди дни каза, че все още приема говорителя като свой служител, защото му е плащал заплата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
30
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Аз не мога да разбера как интелигентен човек като Любен Дилов-син може да влезе в партията на Бареков и онзи инфантил да го ръководи.Дилов, ти сега ли точно разбра, че Барека е инфантилен алфа-*** или сега свършиха парите или какво точно се случи?
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата са трагични, толкова ли не останаха умни хора в тази държава, че елита ни е такъв селски панаир?!....
1
1
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Тия сега ли разбараха, че Бареков е на "първосигнална с-***" по отношение на властта!?