Симеон II ала цар Борис III: Винаги с Европа, никога против Русия

"Ако бях останал тук, европейската картина щеше да е друга"
Обновена: 5 яну 2015 15:13 | 5 яну 2015 15:10,
144
Симеон II ала цар Борис III: Винаги с Европа, никога против Русия
Снимка: архив Булфото

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски направи нов прочит на една от прочутите реплики, приписвана на баща му цар Борис III: „Винаги с Германия, никога против Русия“. Той перифразира думите „със синовно почитание“ на "винаги с Европа, никога против Русия".

Още по темата
„Ако погледнем действителността и ще разберем защо и двете – и Европа, и Русия са ни еднакво близки, интересни“, каза Сакскобургготски в интервю за „Фокус“. Той беше категоричен, че няма нужда да се водим русофили и русофоби, и изрази съжаление, че подобни процеси продължават да се наблюдават.

Сакскобургготски обясни също, че не трябва да се ограничаваме в търсенето на интересите си. „И отвъд океана на Запад може да търсим нашите си интереси или пък още по-далеч, в Далечния Изток, икономически, това са интересите“, убеден е бившият премиер. Според обаче най-важното било да намерим българските интереси.

„Ние трябва да сме си българофили и парекселанс и това е важното, оттам нататък вече трябва да се борави с възможностите и най-вече с действителността“, каза още Сакскобургготски.

Бившият премиер отказа да разсъждава какво би станало, ако историята се е стекла така, че да управлява страната като цар. „Сигурно ако бях останал тука, цялата европейска картина щеше да бъде друга. Защото краят на Втората световна война щеше да бъде друг“, каза единствено той.

Сакскобургготски коментира и конфликтите в Близкия Изток и Източна Украйна. Той изрази надежда, че няма да се стигне до апокалиптични моменти. „То са по-скоро малки отделни конфликти, разбира се, с които трябва да се справи международната общност“, каза той.

Бившият премиер нарече здравословно това, че има различни мнения в политиката у нас. „Аз не бих отдал прекалено много важност или значение на факта, че има спорове. Разбира се, че има тон и „тон“ понякога, благоприличие или не, но това са вече мои лични виждания, нали“, коментира той политическия живот в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
1
 
! Отговори
sss преди 9 години
A da ne smata che tozi pat che mu se vargem.kartinkata chala da e druga da ama be...da vi pripimna roda mu e svarzan s Anglia a tam sa reptilite v kralskoto semeistvo.avno tamninata e snanala aktivna..i Balgaria i Rusia sa atakuvani po vsichki frontove...da vnimavame...
108
0
 
0
 
! Отговори
Симеон Парекселанс преди 9 години
Ние трябва да сме си българофили и парекселанс и това е важното, оттам нататък вече трябва да се борави с възможностите и най-вече с действителността ..... макарче, понеже, защото въпреки, евентуално, концептуално и алувиално, но задължително повече ПАРЕ, отколкото екселанс. Леле, леле, леле, как можахме, как можахме да си го причиним този на времето ?
107
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че не е цар. Възрастните хора не казват нищо добро за царско време. Нещо като сегашните велможи. Делян Пеевски се държи гнусно и високомерно сякаш е недосегаем, но да не забравя, че Господ разполага, а там пари не вървят. Той само ако се погледне в огледалото може да види каква пародия на човек е, но едва ли има толкова гънки.
106
8
 
3
 
! Отговори
уточнение преди 9 години
Царю честити, ние с россия няма какво да делим - те искат земята ни за тръбите си и за самоварите си.Ние от тях нищо не щем...
105
2
 
8
 
! Отговори
няма спор преди 9 години
Този е един 100 истински ***
104
1
 
14
 
! Отговори
сова преди 9 години
И тук изопачават репликата на Борис lll а тя е - не винаги с Русия, но никога срещу Русия.А това винаги с Германия никога срещу Русия е свободно съчинение.
103
3
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Общи приказки, човека е добре възпитан и се изразява политкоректно на моменти, а в останалите случаи съвсем мъгляво.
102
4
 
5
 
! Отговори
ivan преди 9 години
toi koito ni opravi,,,, i sega dava.akal palen palen nikadarnik
101
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от ГЕРБ направиха така че дори управлението на този крадец и мошеник да изглежда като рай!
100
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престъпниците винаги се завръщат на местопрестъплението! Този е за кауша или екстрадиране с пълна кофискация!
99
4
 
19
 
! Отговори
четете и се учете преди 9 години
Сименчо нали беше комарджия .Може би баща му Борис е бил достоен. Дядо му фединанд е мразел българите. Има видиозаписи на стари германци които разказват за Фердинанд след като е абдекирал в полза на сина си Борис и е трябвало да емигрира в Германия.те разказват- Фердинанд не пристигна както другите емигранти в Германия и не поиска помощ. Той пристигна със собствена царска влакова композиция. Вагоните бяха пълни със злато и пари изнесени от България.Така че..Крушата не пада далече от корена
98
6
 
8
 
! Отговори
един оправен от царя преди 9 години
ала бала ница - хитра лисица....
97
6
 
15
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 9 години
Бат Симо, оди си у Испания! Колко пъти искаш да теглиш джакпота от казиното?!
96
6
 
17
 
! Отговори
! преди 9 години
Мръсен алчен лъжец и комарджия.
95
5
 
15
 
! Отговори
нео преди 9 години
Отново Симеон се изкaзвa тaкa дa се кaже меко и хлъзгaво и нищо не се рaзбирa от позициятa му. Не че някогa се е рaзбирaло де. Безмислено интервю. Имa две положения: или е много умен или е много ***,зa дa се изкaзвa тaкa . Aз не мисля че е много умен ) . Той беше проект нa зaпaдa. В Бългaрия трябвa дa дойде незaвисим политик с последовaтели ...нещо кaто Путин. Зa дa рaботят зa Бългaрия. До сегa нямa политик който дa рaботи зa интересите нa Бългaрия -всички сa предaтели. Зa товa сме и нa този хaл
94
5
 
6
 
! Отговори
...... преди 9 години
Просто не разбра какви са от бсп и дпс ...
93
13
 
17
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Винаги с Германия, никога против Русия. Глупаво. Все едно скачай в реката, но гледай да не се намокриш. Симеончо роди бисер.
92
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво г-н Сакскобурготски, мачкайте ***, които убиха дядо ви.
91
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този "сладур" го докара ДС,КГБ(бсп)в Бълария да я"управлява"...
90
21
 
21
 
! Отговори
123 преди 9 години
Това е единствения свестен български политик. Когато беше мин. председател България постигна най-големите си успехи. Защо го съдите, че си е взел имотите, той дори дари на София една перла. А колко СДС-ари си присвоиха чужди имоти, защо ограбиха България и никой не им търси сметка. ДА, ако царя беше останал България щеше да бъде много-по-напред. Симеон е най достоен за президент на България, би я представлявал чудесно. В цяла Европа го уважават. А че сме далеч от Русия, скоро ще разберем грешкат