След терора в Париж: България е в риск, но заплаха няма!

Преминаващите през границата ни с Турция са под "тотален контрол"
Обновена: 8 яну 2015 14:00 | 8 яну 2015 11:19,
60
След терора в Париж: България е в риск, но заплаха няма!
Снимка: БТА

България е сред страните, в които има риск от тероризъм. Конкретна заплаха за страната ни след терористичния акт в Париж обаче няма. Това обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Още по темата

„Не разполагам с информация за конкретна заплаха в момента“, каза той пред БНТ. Лазаров уточни, че трябва да се прави разлика между риск и заплаха. Той поясни, че когато се говори за риск, се има предвид, че у нас е извършен терористичен акт – този на летището в Бургас през 2012 година.

Освен това може да се говори за възможна опасност, при положение че има извършена такава атака в държава членка на Европейския съюз.

Лазаров съобщи, че България прави всичко възможно, за да противодейства на тероризма. „От няколко месеца извършваме, грубо казано, тотален контрол на българо-турската граница“, каза той. Главният секретар обясни, че в информационните масиви се въвеждат абсолютно всички лица, които преминават границата, включително и тези, които са граждани на ЕС.

„На практика осъществяваме контрол на цялото движение на хора. Така събираме достатъчно информация за конкретни лица, които ни интересуват“, каза още Лазаров.

Той обаче уточни, че няма как да се разбере дали едно лице е склонно към екстремизъм. Затова няма как да бъдат предприети и конкретни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Аз ви Нямам, Доверие Чистосърдечно ви го казвам!!! Децата и жената, всяка сутрин ги карам и прибирам с колата!!! Страх ме вече да ги пускам вечер сами... Как да ви имам доверие като Бай Петко с ловна пушка уби един спецполицай и рани други трима? А преставете си чурки с калашников и СВУ кво могат да направят.. Не знам кво да ви кажа. Въведете военни да патрулират и ден и нощ. По гари летища метро молове.. Че щом сме в риск вземете мерки!
10
1
 
15
 
! Отговори
SeoKungFu преди 9 години
България не е в риск - тук смели журналисти НЯМА !
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
aber predi6niq den v turciq ima6e atenta jiva bomba a teroriata e ot rusiq hristuqnka i za6to horata ne pisaha hristiqnite sa teroristi
8
1
 
24
 
! Отговори
Пепо преди 9 години
България няма работещо разузнаване и контраразузнаване. Разчитаме на сигнали от чужди служби. Колко тъжно..... Кажете истината за Петко Сертов, чужди служби ли ви го измъкнаха под носа?
7
1
 
25
 
! Отговори
. преди 9 години
"България е в риск, но заплаха няма!"Това словосъчетание е само по себе си оксиморон. Щом е в риск, значи е застрашена, т.е. заплаха има. И тя идва от слепите ни поддръжки на НАТО, непремерените изказвания на президент и управляващи, заемащи ръководни постове и липсата на съдействие от страна на уж партньорите ни.
6
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До Дежурен ГРУНима не разбрахте досега защо на границата се изпращат служители на МВР, а не военни?Защото функцията на армията е да охранява границата и да не допуска нелегалното й преминаване.Докато зададената функция на МВР е да приема всички преминали границата, а не да ги отблъсква. И след това да ги регистрира и насочи към бежанските лагери. В този смисъл е изказването за "тотален контрол".Колкото бежанци ни насочи Турция, толкова и ще приемем. Явно има някакво негласно споразумение.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите политици като че са се зарекли да говорят само глупости
4
1
 
21
 
! Отговори
смЕх ! преди 9 години
като ти кажат от МВР колко е часът - гледайте слънцето.. какъв контрол, който иска може да си мине включително по 200 'бежанци' терористи миризливи фесове всеки ден, те тотален контрол ;))
3
1
 
30
 
! Отговори
Дежурен ГРУ преди 9 години
"Преминаващите през границата ни с Турция са под "тотален контрол" - Абе нали ако бяха под "тотален контрол" , нямаше да преминат границата бе , шизофреник !
2
1
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Това е философията и стратегията на Новия ред.Тя не е такава само за България.В Европа е същото. Новият световен ред си отглежда терористи, за да отнема после от гражданските ни права уж пазейки ни от терористите.Факт !
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gluposti - BG nikoi za ni6to ne is brysne. ne panikiosvaite horata.