Властта няма проблеми с ДПС, а с управленската си немощ

Местан: Предсрочните избори могат да се окажат необходимост до края на годината
16 яну 2015 10:23, Красимир Ангелов
136
Властта няма проблеми с ДПС, а с управленската си немощ
Снимка: Булфото

Предсрочните парламентарни избори могат да се окажат необходимост до края на 2015 година, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Според него предсрочният вот ще се наложи, „ако не се разсече националпопулисткият възел, който е оплетен около врата на Бойко Борисов”. "Това не е нито закана, това не е нито заплаха, нито пък съвет към господин Борисов. Това не е и чисто идеологическа теза. Става въпрос за нещо много по-просто – че толкова ярки, контрастни несъвместимости – националпопулизмът и  нормалните системни партии от дясното, образуват такава формула на властта, която ще продължава да генерира вътрешна нестабилност, а това не е условие за провеждане на политика на реформи", посочи Местан.

Още по темата
Той смята, че властта няма проблем с ДПС, но има проблем със своята управленска и реформаторска немощ. Местан даде пример с различията на управляващите за съдбата на плоския данък.

"Едвам оцеля плоският данък, защото двама от партньорите са против него и са за преминаване към прогресивно данъчно облагане. Ако това предложение на БСП, подкрепено от ДПС и ПФ, бе минало, това означаваше край на кабинета „Борисов 2", посочи Местан и допълни, че ДПС ще гласува в пленарната зала спрямо собствената си политическа платформа.  

"Да, „Движението за права и свободи” е опозиция в 43-ото Народно събрание. Не сме част от управлението на страната. ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ имат цялата власт. Реформаторите с едва 23 народни представители имат цели 7 министри. Три месеца не чух нито веднъж да се артикулира темата с преяждането с власт. Няма да го направя, защото управляващите партии имат право да разпределят властовите си позиции“, заяви Местан и продължи:

"Седем министри с 23 народни представители е в реда на нещата, но когато ДПС има 3 министри с 36 свои народни представители е преяждане с власт.”

По думите на лидера на ДПС в момента в пълна сила се изпълнява желанието на ПФ кадрите на ДПС да бъдат изтръгнати от властта. “Те са стигнали до ниво счетоводители, обикновени горски. Националистите могат да празнуват - българската гора е етнически прочистена”, заяви Местан и допълни:

"Празно дърдорене е да оправдаеш собствената си немощ с няколко десетки кадри на ДПС, които все още са оцелели в средните етажи на властта".

Лютви Местан посочи още, че ДПС има парламентарна група, която реагира политически срещу „антиромската риторика на патриотите и други крайни националисти".

"Ние сме единствената партия, която даде водещи позиции за кандидати за народни представители от ромската общност и те имат свои представители в ДПС, които защитават интересите на тази общност с легални политически средства. Ние не сме синдикат, за да организираме протести“, заяви Местан.

На края на разговора той коментира и появилите се в последно време слухове за обтегнати отношения между него и Ахмед Доган.

"Това е мечтата на нашите политически опоненти. Лошата новина за тях е, че няма такъв проблем", категорично заяви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: ДПСЛютви МестанГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До османлиятаI nie, bulgarite, iskame javni stupki pred mezjdunarodnija sud v Haga i Strasburg Za zlodejanijata na "osmanliite" ot 1394 do 1878 g.-nechoveshkija im sadizum v Bulgarija nad bulgarite, za podbuzjdaneto i izvurshvaneto na atentati sreshtu mirni hora, majki i detsa, lekari i uchiteli, za organiziraneto i podstrekatelstvoto na bulgarskite turtsi da se izselvat v Turtsija, za luzjite i zlepostavjaneto na Bulgarija otnosno "vuzroditelnija proces"- istoricheski rezonen v mnogo sluchai
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Donosnikut MestanOV v dejstvie! Razvihrill se e, che potokut ot biznesa sekna. Neistovo zloslovi, manipulira, naglo luzje i izopachava s tsel da narushi vutreshnata sigurnost na Bulgarija i da predizvika razmiritsi, s koito neprekusnato zaplashva. Tova e prestuplenie po NK i Glavnijat prokuror naj-posle trjabva da vzeme pozitsija. Zlodejanijata na MestanOV ot tribunata na Parlamenta (a i po selata) sa takiva, che i neprekusnato afishiranata ot nego evroatlanticheska vjarnost, njama da mu pomogne
76
0
 
0
 
! Отговори
tamam преди 9 години
ako vlastta ne izhvarli v oganya zakona za minimalna bg zaplata, savsem skoro.
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственият начин за отпадането на ДПС и БСП от властта завинаги, е задължителното гласуване. При гласували около 75-80% на избори ще се намали относителния процент за тези две партии, които ще бъдат винаги в опозиция /което им го пожелавам от сърце/ и ще имат общо не повече от 25-30 депутати. Тогава може би ще станем най-после държава.
74
3
 
4
 
! Отговори
османлията преди 9 години
Местане, стига толкоз си ни мотал вече!! Искаме явни стъпки за изправянето на България пред международния съд в Хага за извършените престъпления срещу човечеството по време на "възродителния процес"!!!. От четвърт век чакаме търпеливо, но и търпението ни вече се изчерпи - остана само колкото да стигне за година, или две!!
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛЮТВИТО ПАК СЕ НАДСКАЧА.Но като се замислиш правителството на Орешарски си тръгна когато ДПС реши това.Нито протестите,нито негодуванието на българите година и половина помогнаха.Сега,недоволни от правителството,пак започват напъни дА ГО ПОДМЕНЯТ.НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СИ ЗАДАДЕМ ВЪПРОСА КОЙ,В КРАЙНА СМЕТКА,УПРАВЛЯВА ТАЗИ НЕЩАСТНА СТРАНА,КОЯТО Е НАША,НА БЪЛГАРИТЕ,РОДИНА??????
72
11
 
6
 
! Отговори
питагор преди 9 години
Не се ли усещате, че всички партии без изключение си правят реклама на гърба на ДПС. Ден и нощ твърдят, че за всеки проблем е виновна тази партия, което е невъзможно, ако се замислите за няколко минути поне. Ето в момента ДПС не е в управлението, но пак не успяват да решат нито един проблем на тази държава. Недопустимо е да управляват партии, които едва са преминали 4 процентовата бариера, а ДПС която има подкрепата на половин милион български граждани да е в опозици.
71
2
 
9
 
! Отговори
Работник преди 9 години
У нас има доста партии и движения,които съвсем не са на мястото си и полека-лека историческата вълна ще ги помете и за тях никой няма и да си спомня! Но има една ИЗКУСТВЕНО И ПРОТИВО КОНСТИТУЦИОННО създадена партия,която час по-скоро трябва да изчезне от политическата сцена на България и това е ДПС,най-вече защото настройва различните етноси в страната и цели размирици и напрежение,докато,ние,трудовите хора,независимо от религията си,не искаме това!Затова,Местане,запей друга песен!
70
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ни съ знайniy moje i da sme poturceni,no ako ne6tata zagrubeqt parvo ot nas 6te yadete rqzaniya
69
8
 
9
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Поздрави за всички потурчени българи,много са ми симпатични, даже и когато са полуграмотни.
68
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ни съ знайkoy kiv e ti ne moa da kaje6 6toto nqma6 pravo,pak az za Turciya bih ubil i umrql ako se naloji.ti za balgariyata si da li?ti ima6 razre6enie ot AGAta da se misli6 za dripav bulgar.orospu cocugu.
67
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не властта, а България има системен проблем с ДПС, който е нерешим, докато ДПС съществува.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя се самозабрави,след като се появи "Ислямска държава".Дори не се усеща малко да си прикрие настроенията,намеренията и целите.ДАНС си спинкат,спинкат.Местан в един момент ще ги събуди.
65
3
 
12
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Лъснал косъма Местан и не му пука за мюсюлманите с тютюня.Той играе, като в оная басня с лицицата и гарвана...
64
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да излезем всички на улицата и да изметем тази противоконституционна партия ЗавинагииТУРЦИТЕ В ТУРЦИЯ
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че следващите големи протести трябва да са срещу ДПС -отрочето на БКП, което има огромна заслуга за ограбването на България.Всички пред сараите, да видим хидроинженера като му ревнат 10 000 гърла под прозореца дали ще е още толкова надъхан хитрия ислямист.
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искам да ми диктува живота турчин щото ще играе дряновицата Местанее Бустанее
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да излезем и да закрием тази партия която е поробител на българския народ
60
1
 
12
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Пак изпълзя от джамията.Абе Местан.Не разбра ли,че си прозрачен като кристално шише джам.Доган,ти и твоята партийка,създадена от комунистите и комунистическото ДС ,от агента Доган и агента Местан се осмелявате да надигате още глава в името на "обръчите от фирми"управлявани заедно с комунистите.Доган се цани да разпределя паричния поток в БГ.Хванала го е "Звездната болест" за да допусне такава изцепка пред електората ви.Кой издигна чешма-паметник на терористите от гара Буново???
59
0
 
9
 
! Отговори
ГАРАБЕДЧО преди 9 години
Не можеш да крадеш, колкото ти се иска Местанчоо. Не че си спрял да крадеш ама малко ти е.