Търсят се пари за великденски добавки към пенсиите

Всичко зависи от изпълнението на бюджета, обясни Калфин
Обновена: 18 яну 2015 16:18 | 18 яну 2015 14:05,
30
Търсят се пари за великденски добавки към пенсиите
Снимка: архив, Булфото

Държавата ще търси пари за великденски добавки за пенсионерите. Това съобщи пред "Нова телевизия" социалният министър Ивайло Калфин.

Според него пари трябва да се намерят и с тях приоритетно да се подкрепят хората с най-ниски доходи.

„Ще търсим възможности, това зависи от изпълнението на бюджета. Моето мнение е, че трябва да има, че ниските доходи трябва да се увеличават, за да се стимулира икономиката. Не само за социалната сфера, но и за обществото”, каза вицепремиерът.

Той повтори тезата си, че парите, с които разполага бюджетът, трябва да бъдат насочени към хората, които имат най-голяма нужда - тези, които имат най-ниски доходи.

След дълги преговори за Коледа правителството отпусна добавки на възрастните хора, но само на тези с доходи до 286 лева. Така през декември над 1 200 000 души получиха по 40 лева от държавата. 

Още новини от "Икономика и политика" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
"Търсят се пари за великденски добавки към пенсиите"Я стига сте си правили PR на наш гръб ,че ни омръзнахте.На премиера сме му "опоскали бюджета" ,на другия министър вноските му били малки ,третия годините ще повишава ,този пък "ако намерел" пари...Къде ще ги търсиш бе ? Да дойда и аз да търся. Белким ми "излезе късмета".Направихте ни "боксова круша".Кой от къде дойде с пенсионерите се захваща.Осъзнайте се. Ставате за посмешище.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На първо време ви намерих 440 х.лв които сте определили за бежанците, оставете 1 месец депутатите без заплати или ги водете не 4 часов работен ден, давайте на бежанците по 150 лева като на безработните, ако искате още ще ви изброя.
21
0
 
1
 
! Отговори
Неам преди 9 години
Там сте не за да търсите, а за да намирате ...........
20
0
 
4
 
! Отговори
mmm преди 9 години
VREME E MAI ZA STACHKA DA ILI NE
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ги търси тия пари- МВР, ДАНС.... Те на КТБ не намериха, че сега за някакви пенсионери. Как намерихте пари да вдигнат на депутатите заплатите още със започването на 43-то НС - уж хазната беше празна е предварително се говореше за заем. Защо народните представитери сами ще си определят и глрасуват заплатите. Кой им е работодателят? Ние. Е, и? Моят работодател не ми е дал правото когато поискам да си вдигам заплатата. Защо ни бяха още 3 министерства. Без друго и тия бяха много.
18
0
 
2
 
! Отговори
опа преди 9 години
Яж си ги ти и парите и дърветата
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато в тая държава останат само пенционери и милиционери пари ще има за всички и ще се знае кой пие, кой плаща!
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
знам една гора дето парите растат по дърветата ,но няма да ви я кажа.ще изядете и дърветата.
15
1
 
8
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
другарю калфиноф-москофский на мен като пенсионер не ми трябват твоите пикливи стотина и ли 40 лева бе другарю,на мен ми трябва ЕВРОПЕЙСКА ПЕНСИЯ ВСЕКИ МЕСЕЦ! Като не можеш за чий *** си социален министър,за *** ли за да гласуват пак за абевету-бесепету-деписету ли??? Ако не знаеш да ти кажа,че аз като пазарувам в магазина,не пазарувам със процентното увуличение на пенсиите,нито със КОЛЕДНИТЕ 40 ЛЕВА ИЛИ ЕВЕНТУАЛНИТЕ ВЕЛИКДЕНСКИ 77 ЛЕВА БЕ ДРУГАРЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮ ????????????????
14
1
 
2
 
! Отговори
благо преди 9 години
До безработенче,намери си работа
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пак ще хвърлят трохички на пенсионерите .Чудя се как имат очи да гледат мизерията в България и да се возят в лъскави лмузини
12
1
 
9
 
! Отговори
madamkrasi преди 9 години
Ами отрежете от вашите за Великден! За Коледа си гласувахте бонуси, а нямаше за ВСИЧКИ пенсионери! Сега да дадете на всички, да не ги делите!
11
2
 
3
 
! Отговори
предложение преди 9 години
Пари!Пари като шума,вземате по една по-голяма метла и метете по улиците!
10
4
 
4
 
! Отговори
безработен преди 9 години
ХАЙДЕ СТИГА СТЕ СЕ ГРИЖИЛИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ. ТЕ СА ДОБРЕ. НАЙ -ЗЛЕ СА ХОРАТА БЕЗ ДОХОДИ, НО ПЛУТОКРАТИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ГИ ОСВОБОДЯТ ДОРИ ОТ ПРЕКИТЕ ДАНЪЦИ ЗА ДА ГИ ХРАНТУТКАТ.
9
1
 
2
 
! Отговори
Не съм съгласен преди 9 години
До Festo Революция и кучетата да ядът московските агент в служба на САЩ. Смъртта е една. Опитай да умреш достойно. Закриване на силовите групировки и свободно носене на оръжие. да правят нещо което е полезно за хората.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко, Началникът ти в последния момент ще намери.
7
1
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 9 години
До Пенсионерка Твоята истинска пенсия е 450 лева, но НОИ ти взема 33% и доплаща пенсиите на МВР, които са към 800. Забележи, че на 40 те вече имат милиони спестени в служба на теб.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има за ало-измамници
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добавки ще има само за тарикатите, които са си укривали доходите и са се осигурявали на минимума.На честния българин не се полага Коледа и Великден.Да живее сивата икономика, за която лобират управляващите!
4
1
 
17
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
Никаква авнта пенсии повече от 150 лв на простосмъртния българин не трябва да се дава,оправданието е световна криза.Постепенто възраста на пенсиониране трябва да се вдигне и да стигне заветните 90 години.