Езикът на омразата - характерен за кабинета "Борисов 2"!

ДПС не е в изолация, сигурен е Местан
Обновена: 23 яну 2015 14:07 | 23 яну 2015 14:02, Камелия Цветанова
223
Езикът на омразата - характерен за кабинета "Борисов 2"!
Снимка: Булфото

Въпреки че стана ясно, че нито една друга парламентарна група няма да подкрепи искането на ДПС за внасяне на вот на недоверие срещу правителството заради острите изказвания на здравния министър Петър Москов срещу ромите във връзка с нападенията над лекари, лидерът на движението Лютви Местан беше категоричен, че партията му не е в изолация.

Според него, когато останалите потриват доволно ръце, че са оставили само ДПС в противодействието срещу ксенофобията и езика на омразата, това не е изолация, а е въпрос на политическа гордост и отговорност.

Още по темата
Местан отново настоя, че след като Москов си е позволил да нарече ромите "скотове" и "диви животни", това дори е по-сериозно основание за вот на недоверие, отколкото цялостен провал в секторната политика.

"Вашето решение е друго. Това е проблем на ниво на демократична чувствителност, на ценностно позициониране“, заяви Местан и обвини депутатите от останалите политически сили, че създават нова разделителна линия, която не е власт – опозиция.

По думите му целта на ДПС не е била падането на кабинета, нито пък движението си е правило илюзии, че Москов ще подаде оставка.

"Дори бяхме абсолютно убедени, че няма да получим подкрепата на БСП, защото няма как да изтъргувате десетте подписа за вот на недоверие срещу отказа ни от идеята да отпадне давността за престъплението Възродителен процес. Целта ни беше да мобилизираме целия наличен демократичен ресурс и да го мобилизираме за дебати за ксенофобията и езика на омразата. Такива явно няма да има не заради изолацията на ДПС, а заради ценностната изолация на останалите партии“, каза Местан.

Според него обаче има и положителен ефект от реакцията на ДПС - първо е умрял митът за БСП и ДПС като присъдружни партии и, второ, езикът на омразата временно ще се посъбере, но вече е ясно, че го има, и според движението той е характеристика на кабинета "Борисов" 2.

Преди това Местан съобщи, че е платил глоба в размер на 500 лева за агитация на майчин език в Сливен, както и негови колеги, но предупреди, че ще си търси правата в Страсбург. По думите му и квитанцията за платената глоба е остатък от Възродителния процес.

Местан припомни, че този текст в Изборния кодекс беше приет от всички останали политически сили с изключение на ДПС и тогава то е останало в изолация.

"ДПС ли е в изолация, или вкупом всички вие се изолирате от ценностите, на които стъпва съвременната демокрация в ЕС? Не сме сами. На наша страна са международните договори и заради това ще си търся правата в Страсбург“, заяви той.

По думите му ДПС при първично прочитане се оказва изолирано всеки път, когато поставя въпроса за майчин език.

Това се е случило и когато миналият парламент прие искането на „Атака“ за удължаване на срока за мораториума за купуването на земи от чужди граждани, само че според него не ДПС, а останалите партии са се изолирали от цивилизационния избор на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
2
 
! Отговори
roses преди 9 години
Дали Местан е посял семенцето на омразата или "скъпите управляващи" го правят много умело и някои хора се хващат на въдицата?
102
3
 
6
 
! Отговори
777 преди 9 години
2 Въпроса: Кога Дело Възродителен Процес ще бъде предаден на Европеиския съд и докога ще бъркат Българските турци с така наречените мохамедани Помаци в България
101
7
 
1
 
! Отговори
Свята и Чиста преди 9 години
Едно хубаво нещо да направи местан и никой да не го подкрепи, а доколкодо до гласуващите за него според мен и гласуващите за Герб и БСП също не са много интелигентни, и биват използвани.
100
0
 
1
 
! Отговори
borisov преди 9 години
razdelen e naroda, razdelen i dokato govori ezika na omrazata na ksenofobiqta taka shte prodaljava ,aide da mi kajete koq partiq bi napravila politiki za integraciqta na romite ili kakto kazvat povecheto v tazi darjava *** estestveno nikoq ,a dps e vinovna zashtoto iska da gi integrira da im pomogne i tehnite deca da hodqt v uchilishtata ili unuversitetite da jiveqt kato normalni hora ,ta tova ne se li polaga na vseki kato chovek ,no ezika na omrazata ne go pozvolqva prav e Mestan prav!!
99
2
 
5
 
! Отговори
kristko преди 9 години
Местан,Доган и. др.подобни само използват избирателите за свои интереси,така че,само прости хора могат да му вярват!Да бе,да много се загрижил за ромите!Глупости на търкалета,докато минат изборите и ги хваща склерозата!Затова тези турци и ***,които гласуват за тях са си най-прости ,че им вярват!
98
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чете коментарите НИ ,сигурно Местан потрива доволно ръце - посял е семенцето на омразата между българи и турци , въпреки че причината за конфликта бяха...РОМИ. Аз пък тази вечер ще поканя съседа си турчин на ракийка и мешана салата и ще си бъбрим за футбол - и двамата сме фенове на Реал Мадрид.
97
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 9 години
Които няма други карти вади етническата.Нали така са ги учили в ДС.Само,че не е познал.Българските роми и турци не са ни врагове.А,че сега се умилква на ромите защото идват избори това е ясно и за слепите и за глухите.За техните гласове приплаква той,а не за самите тях!Веднага след изборите няма и да ги погледне но до изборите ще вие като чакал пред закуска.
96
1
 
17
 
! Отговори
оцеляваща българка преди 9 години
ПИТАМ АЗ,ТОЗИ МЕСТАН НА КАКЪВ МАЙЧИН ЕЗИК Е ПРАВИЛ ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ?ЗНАЧИ ТАЗИ ПАРТИЯ НЕ Е ЗА ПРАВА И СВОБОДИ А ЕТНИЧЕСКА-В БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИЯТ(АЗ СЪЩО СЕ ЧУВСТВАМ ПРИНЕБРЕГНАТА И АКО ИСКАМ ДА ЧЛЕНУВАМ В ТАЗИ ПАРТИЯ НА КАКЪВ ЕЗИК ЩЕ МИ ГОВОРЯТ,ТА АЗ СЪМ БЪЛГАРКА И ТОВА Е НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ)КОЛКО ДОКАЗАТЕЛСТВА СА ВИ НУЖНИ ОЩЕ ЗА ДА ЗАБРАНИТЕ ТАЗИ ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ ?
95
2
 
2
 
! Отговори
голдд преди 9 години
Ако искаме по някакъв начин да допринесем с нещо за тази държава като нейни граждани трябва да спрем да се делим на българи, турци, ***, арменци и какви ли още не. Аз лично не смятам, че омразата не е полезна никому, а инструмент в ръцете на управляващите и изказвания като тези на Москов доказват максимата "разделяй и владей". Сами си правете изводите.
94
0
 
2
 
! Отговори
gosho kelemeto преди 9 години
До xisto botev: za sazalenie si prav - pogledni v sporta nikakvi ospexi -edna darzava kogato e dobre razvita ima yspexi v sporata ; ne pomna nashite koga sa se klasira li za evropeisko ili svetovno -a po losho e 4e ne vizdam i da e skoro
93
0
 
3
 
! Отговори
moskow преди 9 години
pak na piedestal sa mutrite kato boiko, rasistite kato moskow i tem podobni ,koito gi zashtitavat,Mestan e praw choveka ,vsichki sa nacional populisti ,falshivi i lajlivi, s ezika na omrazata iskat da si dokarat nqkoi zabluden i tap ksenofob poveche.
92
1
 
2
 
! Отговори
xisto botev преди 9 години
balgarina e na i dobar kogato triabva da mrazi krade i laze - za vsi4ko ostanalo e kragla nyla
91
1
 
14
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Агента на ДС Местан изговори една камара глупости. Не сте в изолация Местане. Направо ти биха шута. *** да плачеш на рамото на Сидеров.
90
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В името на ДПС трябва да се махне втората буква.
89
0
 
9
 
! Отговори
край преди 9 години
ДПС разбира се че не е в изолация. Приказките по телевизора са едно а фирмите на Певски си работят с държавата. Доган никой не го закача за хидроложкия хонорар. Ликуй народе ДПС е в опозиция.
88
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига сте ни занимавали с това ***.да стои там в ъгъла и да реве.
87
1
 
7
 
! Отговори
бг преди 9 години
До Анонименза кое е прав Местан и кое е за съжаление?Местан не бива дори да се слуша какво казва,камо ли да бил прав,защото няма морално право да се изказва и да словоблудства!
86
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ченгета не проумяват, че каквото е казал и каже Доган-това е било и ще бъде, а с времето цифрите ще растат колкото и да не им се иска и стиска. Елементарна аритметика е, смятайте. ДПС е с твърд и постоянен електорат, а не сбирщина от измислени партийки, които се разпадат през година.
85
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно прав е Местан, за съжаление.
84
3
 
8
 
! Отговори
бг преди 9 години
От дпс на дс(нарочно с малки букви) много активни бе! Само дето никой не ви вярва и с платена любов не се печели дълго!Болшенството подкрепят министър Москов,защото знаят,че това,което казва не е език на омразата,а самата истина!