Почина заместник-председателят на парламента Росица Янакиева

Тя бе приета в болница на 6 януари със спукана аневризма в мозъка
Обновена: 26 яну 2015 15:59 | 26 яну 2015 09:22, Красимир Ангелов
92
Почина заместник-председателят на парламента Росица Янакиева
Снимка: архив Булфото

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от Перник Росица Янакиева е починала тази нощ, съобщиха от АБВ – Перник.

Тя постъпи по спешност във ВМА на 6 януари. Извършена й бе спешна безкръвна операция на спукана аневризма в мозъка. Няколко дни по-късно обаче състоянието й отново се влоши.

Росица Янакиева е родена на 7 юли 1954 г. в Перник. Завършила е специалност "Химия" в СУ "Св. Климент Охридски". Започнала е работа като технолог в завод "Пектин". Била е директор на окръжния младежки дом и енергетик в цех в пернишката "Топлофикация".

Янакиева бе депутат в 40-то Народно събрание от БСП. От 1995 г. до 2005 г. тя е кмет на най-голямото пернишко кметство – "Изток", а след това в продължение на два мандата е кмет на Перник.

Била е и член на управителния съвет на Демократичния съюз на жените.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали на bgonair.bg


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Кристко преди 6 години
До до 46
Защо си мислите.че за да е щастлив му трябват милиони.че може би милиарди?!Напротив.аз мисля.че човек може да е щастлив и с малко пари.но с много любов!С такива погрешни възгледи хората трупат ли трупат пари.имоти.вещи и пак са нещастни!Защо ли?Отговорете си сами!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 46

Това,че ГОСПОД забавя,но не забравя е измислено от хората,за да напомнят на самозабравилите се за ВСЕВИШНИЯ,за страшния съд.Но ние го вземаме като даденост,че
ГОСПОД ще накаже провинилия се много скоро.Нищо подобно ГОСПОД и любов. ТОЙ не наказва
а обича хората,които сам е сътворил.Наказанието идва от Сатанаил,като не забравяйте,че той
е бил първия ангел на БОГ.Искал е много да бъде велик като БОГА и ТОЙ го изпраща на земята
да управлява хората.Всъщност той е смъртта с косата и той уби
63
2
 
4
 
! Отговори
мед сестра преди 6 години
Поредната жертва на демокрацията у нас ,която доведе медицината до търгашество без наука и знания.Дори и тази не можа да преживее, защото в България такива случаи не се лекуват ,а ги оставят да умрат!
62
6
 
5
 
! Отговори
до 46 преди 6 години
след като твърдиш,че господ забавял,но не забравял,можеш ли да ми обясниш защо 7 млн.българи живеят в безбожен лукс и разкош,при това всичко,което имат до стотинка е крадено,те не са си мръднали пръста,не са работили и 1 мин.в живота си и въпреки това нищо лошо не им се случва,живеят си като шейхове,дерибействат,ненавиждат всички хора по земята,нагли са,самозабравили се,кога ще има наказание за тях,обясни ми,защото не разбирам
61
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешната мадона с големите бомби!
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Наборката и

ако има съпруг, той ще взима пенсията до навършване на пенсионна възраст
59
3
 
9
 
! Отговори
Наборката и преди 6 години
Моите съболезнования към близките и.
Аз взех минимална пенсия.Мисля си за гортага наборка,че и пенсия не можа да вземе.Къде ще отидат сега осигуровките и за които цял живот е работила.
58
3
 
15
 
! Отговори
murka12 преди 6 години
Бог да я прости!
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 62 той и Хитлер е бил човек,но го изкарват по-черен от дявол.Човек е това,което е битието му и съзнателните действия за това не сме животни!Не съм Папата за да прощавам,а само човек живеещ в България-най-бедната страна в Европа!
56
4
 
28
 
! Отговори
Георги Валериев преди 6 години
Ами какво да кажем по отношение на земетресението, на нас например ни бяха изпадали тухлите от стените, пукнатините бяха огромни, даже и армировката беше изкочила, но не получихме и стотинка защото не бяхме с връзки, независимо че подадохме молби веднага и бяхме едни от първите в списъците. Само тези с връзките получиха пари и то немалки суми - по 15, 20 хиляди лева, макар и щетите им да бяха буквално козметични. А ние сиромасите дето сме без връзки и с жилища и къщи руини пасти да ядем, нали??.
55
2
 
9
 
! Отговори
Георги Валериев преди 6 години
Същото се отнася и за останалите контролни органи в града - самата община, РИОКОЗ(ХЕИ) и т.н.
54
1
 
16
 
! Отговори
Георги Валериев преди 6 години
Пуши се навсякъде независимо дали има разделение за пушачи и непушачи. И как да не е такова беззаконие в града след като от полицията не упражняват какъвто и да било контрол върху заведенията в града, нито по отношение на ТОТАЛНО неспазваното работно време от тях, нито по отношение на супер силната музика която ечи, трещи и се чува понякога на километър-два разстояние. Най много да дойда да дойдат да ги почерпят и да си приберат рушвета!!
53
1
 
9
 
! Отговори
Георги Валериев преди 6 години
При дадено им удължено работно време чак до 24 часа, те си работят буквално и най-безсрамно ДЕНОНОЩНО без прекъсване или най-малкото до 3-4 през ноща и то не само в някои дни, а редовно, всеки ден!!! Същите тези кафенета до хотел струма са разположени в самите жилищни блокове и тероризират живущите по цял ден и цяла нощ. Трясъка и тътена са неописуеми, децибелите и басите на колоните им също. Цигари се пушат на корем във всички заведения в Перник и вътре става буквално лисичарник!
52
7
 
20
 
! Отговори
Георги Валериев преди 6 години
Съжалявам че ще го кажа, но Росица Янакиева беше безспорно най-некадърния и най-вече най-крадливия и подкупен кмет който Перник някога е имал !!! Съсипа из основи град Перник и се гаври с нас(жителите на града) вече цели 2 мандата. Града е в руини, хората прескачат кратери, безработицата е тотална, анархия и корупция цари из целия град. Всички кафенетата около хотел струма работят най-безсрамно като дискотеки въпреки че изобщо нямат такъв статут.
51
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По природа не съм злобар,но на тази ренегатка,преминала в чуждия лагер и предала своите,
пожелавам да гори в ада! ГОСПОД на такива прошка не дава.
50
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
предателите на България измират един по един!

Всички депутати които подкрепиха най-големия *** Борисов напълно го заслужават!
49
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За огромно съжаление, почина и известният Демис Русос. Лека им пръст! Да почиват в мир!
48
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен

ЕЙ ХОРА НЕКА ДА НЕ ГОВОРИМ ЛОШО ЗА ПОЧИНАЛ ЧОВЕК РАНО ИЛИ КЪСНО ВСЕКИ ОТ НАС ЩЕ СИ ОТИДЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ,,,,ДОБЪР ИЛИ ЛОШ СИ БИЛ НЕКА ПОЧИВА В МИР!
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОЧИВАЙ В МИР!


ПОЧИВАЙ В МИР
46
3
 
18
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Тази жена не беше добре със здравето и това и беше изписано на лицето.Нелекувано високо кръвно съчетано с цигари,напрегнато ежедневие а вероятно и алкохол,водят до този резултат...Съболезнования,но да се замислят и други депутати за начина си на живот и неизбежните последствия от него!