Евродокладът е положителен за прокуратурата!

Страшна тайна е какво върши БОРКОР, диви се Сарафов
Обновена: 28 яну 2015 20:10 | 28 яну 2015 20:03, Анисия Иванова
14
Евродокладът е положителен за прокуратурата!
Снимка, архив Булфото

Заместник-главния прокурор Борислав Сарафов заяви, че докладът на ЕК е положителен за Прокуратурата и това не го изненадва. Пред БНТ той обясни, че институцията е похвалена не само заради идеята за децентрализация, а и заради видимия напредък по дела за корупция, особено сред представителите на местната власт, макар като цяло да се забелязва липсата на присъди по тях.

Още по темата

За мен и колегите ми е “страшна тайна какво върши БОРКОР”, отбеляза той по повод искането в евродоклада за създаването на орган, който да координира институциите в борбата с корупцията.

Там се извършва някаква аналитична дейност, но докладите им нямат стойност. „Не е ясно нито какво прави този орган, нито какви са резултатите от дейността му”, допълни Сарафов.

Според него е необходима реална, действена борба срещу корупцията, срещу организирана престъпност, а не само декларации и анализи.

Той е убеден, че държавата винаги е по-силна от организираната престъпност.

Много дела се започнати срещу знакови фигури от престъпния свят, много от тях са осъдени на първа или втора инстанция, други се укриха като братя Галеви и Брендо, коментира Сарафов и призна, че “невъзможността да се изпълнят присъдите е проблем за Прокуратурата и цялата страна”.

Заради това Сарафов посочи нуждата от ново законодателство. Според него електронната гривна за хора с присъда изглежда добро решение и трябва да се въведе.

Той обясни, че премиерът Борисов е дал много полезни съвети на разследващите и "спомогна за решаването на някои от случаите в последно време.

Сарафов коментира и случая КТБ като предположи, че сръбските власти едва ли ще върнат Цветан Василев у нас. Той се мотивира с факта, че са изминалите няколко месеца в очакване и забавяне на екстрадицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европроектите са форма на купуване на предатели и еничари.. В днешно време народа ги нарича ***.. Поради тази причина най-големите престъпници , убийци , крадци наркотрафиканти и контрабнадисти са недосегаеми.. *** и шпионите на ЦРУ никога не ги съдят.
8
8
 
37
 
! Отговори
правник преди 9 години
бреи голямо ликуване че доклада признава че има съдебна система и че неказва директно че тнр съдебна система все още официално нее посочена като клон на организираната престъпност
7
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евродокладът е положителен за прокуратурата! Не се самозаблуждавайте! Колкото работи прокуратурата , толкова и съдът. Има ненаказана престъпност, има битова престъпност колкото си щете, има знакови убийства повечето не разкрити, има корупция на всякакви етажи, не четете ли преса. С какво се хвалите че сте повече?, че и положителен доклад. Боже.
6
8
 
34
 
! Отговори
pokri преди 9 години
ako e taka , znachi eu i nato sa securitas na peralnyata za pari na ofshorki v bg.
5
8
 
42
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Тоя същия Сарафов плюеше по ГЕРБ за уж Костинбродската афера , а сега е по ГЕРБаджия от Борисов. Хвала на такЪви прокурори.
4
8
 
41
 
! Отговори
аз преди 9 години
***. Те им обясняват, че за нищо не стават, а те се обясняват, че другите били по-калпави, което значело че тях ги хвалят. Отврат.
3
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
lми кат видиш какви СЕРТОВЦИ назначават за шефове какво искаш от БОРКОР
2
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слушайки изказалите се до момента политици излиза, че ЕС ни е засипал с похвали.....
1
8
 
46
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
*** наглата прокуратура...