БСП се върна в "сектантския" си период, упрекна Първанов

Според него ГЕРБ и ДПС се сближават с хоризонт към президентските избори
Обновена: 3 фев 2015 10:59 | 3 фев 2015 10:47, Камелия Цветанова
33
БСП се върна в "сектантския" си период, упрекна Първанов
Снимка: БТА, архив

Лидерът на АБВ Георги Първанов призна, че съжалява заради позицията на БСП да отхвърли предложението за съвместна работа на местните избори.

Още по темата
Според него обаче мотивът на левицата, че подобно сътрудничество е невъзможно с партия от дясно мнозинство, не е приемлив.

„Как се чувстваше БСП в дясното правителство на тройната коалиция”, коментира  Георги Първанов по bTV.

По думите му в момента левицата се е върнала в своя „сектантски” период.

Той запита защо лидерът на ПЕС Сергей Станишев е станал и евродепутат, когато е можело на негово място в ЕП да отиде друг „много по-ефективен и полезен за България политик”.

Според Първанов е важен въпросът доколко Станишев и лидерът на ББЦ Николай Бареков, които са в комисията по енергетика в ЕП, са успели да защитят българския енергиен интерес, когато става дума за пазарите и за преодоляването на кризата.

Президентът подчерта, че АБВ е социален коректив вътре във властта и изреди направеното от вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, който по думите му е един от най-добрите министри в правителството заедно с регионалния министър Лиляна Павлова и вицепремиера Томислав Дончев.

Първанов определи стратегията за съдебна реформа като „слаб документ” и подчерта, че не трябва да се работи само в светлината на един или друг доклад на Брюксел.

„Борисов се е снишил, той е много по-различен от Борисов в първия мандат, той се обажда твърде рядко”, коментира Първанов. По думите му в момента има стратегическо сближаване между ГЕРБ и ДПС с хоризонт към президентските избори.

Лидерът на АБВ посочи, че ако наистина управляващите са зад президента Росен Плевнелиев, би трябвало още от сега ясно да го заявят. Липсата на изказване в тази посока според Първанов значи, че се обмислят и други варианти.

Според него след наводненията в страната институциите показват бързи действия, но липсва превантивната функция, защото не се чистят коритата на реките и язовирите и да се спре безразборната сеч.

Той посочи, че партията му е поискала мораториум върху износа на дървесина, защото „отворените врати към нашите съседи позволяват безразборна сеч”.

По думите му това искане на АБВ не е било прието в този си вид и по-скоро се говори за ограничаване и по-висок контрол, но тепърва трябва да се видят резултатите.

Първанов напомни, че по настояване на зам.-председателя на НС от АБВ Росица Янакиева, която почина преди десетина дни, при обсъждането на Бюджет 2015 са заделени 10-15 млн. лева за общините, които да се използват при екстремни ситуации.

„Можем да построим по-малка част от магистралите, но този проблем не можем да го оставим”, категоричен беше Първанов, който допълни, че водните бедствия имат тежък психологически ефект върху цялата държава.

Президентът запита защо е било закрито министерството на извънредните ситуации, без да се създаде аналогична структура, която да действа при бедствия.

Лидерът на АБВ коментира и думите на екоминистъра Ивелина Василева, според която заради климатичните промени, трябва да свикнем с природните бедствия. Георги Първанов напомни, че в историята е имало периоди на засушавания и тежки наводнения.

„Не бива да свикваме, ако видим такава тенденция, трябва да заложим такива управленски решения, които да предотвратят такива бедствия и аварии”, категоричен беше Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ-партийката на дс,кгб мутрафоните...Всички в нея се събудиха тази сутрин "демократи"...агент Гоце седефа най-вече....
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
predatel.
20
0
 
1
 
! Отговори
бб преди 9 години
от цялата мисъл на Гоце,най е вярно,че станишооглу трябва най сетне да си замине в москва и да освободи място на по кадърни без издути бузи можещи !!...... Станишев плаче вече за гроб !!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП не се "връща". БСП пропада! Заедно с приятелите си от ДПС и Атака.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бившите сплотени управляващи сега са сплотена опозиция.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PAVANOV --PREDATELIAT-PREZIDENT.DANO PO-BARZO POSLEDVA GELIO-PREDATELIA
16
3
 
3
 
! Отговори
кк преди 9 години
"Всяко идиотско деяние има своето философско оправдание" - Лафонтен
15
5
 
3
 
! Отговори
True преди 9 години
Какво се е загрижил Гоце за БСП - нали предаде партията, която го направи президент на ГЕРБ.А Калфин като беше толкова успешен евродепутат, българите не го избраха отново, нали. Защото какво направи той за Южен поток, когато ЕК и ЕП скърцаха със зъби на България и тия от ГЕРБ и РБ направиха пътека с доноси срещу България. Какво направи срещу санкциите срещу Русия?
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** от къде изпълзя! Мястото му е в затвара, при садам или желю!
13
3
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
хахахаххахаа блаженни са вярващите или иначе казано света ще се свърши ама глупаците - не. Кой ще държи извън властта някой и кой не?! Всичко тва е параван на управление - разделяй и владей! Не ми говори за едни или други, при положение, че всички са заедно! Уека нощ...хахахаххаа
12
4
 
6
 
! Отговори
Kondor преди 9 години
Гоцьо, ама ти не знаеше ли или на на ударен се правиш, че дпс-то и герб са заедно?! о пардон, забравих , че и ти с тях и просто един цирк играете...смешници
11
2
 
8
 
! Отговори
Ганя Балкански преди 9 години
Я Гоце, се обади.
10
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРП и ДПС никога не са се разделяли, само го играят на такива
9
3
 
9
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Ако може Първанов да обясни какво разбира под "сектанстанския си период" за да разбера правилно му разбирам мисълта със сектанството на БСП !)Като изтрескат някоя "глупост" и след това всички я повтарят като папагали както беше с опорните точки ,сега пък сектанство намесиха - О времена ,о ""ПОЛИТИЦИ"(за *** за зеле не стават " -по нашему) !
8
12
 
12
 
! Отговори
???????? преди 9 години
КАКЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМА Г-Н ПЪРВАНОВ????? ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДАТЕ АБВ-ТО А КОМЕНТИРАТЕ БСП И СТАНИШЕВ,КАТО ВИ ХАРЕСВА ГЕРБ И ДПС ГОВОРЕТЕ ЗА ТЯХ ИДЕТЕ ДА СЕ КОАЛИРАТЕ С ТЯХ ТО И БЕЗ ТОВА СТЕ В КОАЛИЦИЯ С ГЕРБ - СТИГА СТЕ СЕ ИЗЛАГАЛИ КАТО МАХЛЕНКА ГОВОРИТЕ ЗА СТАНИШЕВ ЗА БСП
7
4
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Този пак е изрекъл един куп глупости. Не си спомням кой знае колко от неговите думи да са се оказали верни.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Счупеното се лепи, но белег винаги остава.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе що всички говорят тъй благо пък кат вземат властта стават едни ла.на.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ГЕРБ се сближи с ДПС, просто ще си отидат от властта. ДПС е вече партия на миналото. Трябва да ги задържим извън властта още един мандат и паричните им потоци ще секнат.
3
6
 
18
 
! Отговори
Нане и Вуте преди 9 години
Вукът,дето е ял мугарето,ходи на това място още десет години и се валя у прахо. И твойта е същата. Марш и не си този,който ще дава оценки на БСП.