Калфин към ДПС: Децата да раждат или да ходят на училище?

Според него партията на Местан се "превъзбужда" за неща, които не съществуват
4 фев 2015 14:10,
199
Калфин към ДПС: Децата да раждат или да ходят на училище?
Ивайло Калфин Снимка: архив, Булфото

Социалният министър Ивайло Калфин отвърна на критиките на ДПС срещу идеите за спиране на детските за родителите на малолетните майки.

Още по темата
Във вторник партията на Лютви Местан обвини вицепремиера в дискриминация и противоконституционност заради намеренията за подобни промени в закона за семейното подпомагане.

„С какво по-различно право би било едно дете на 17-годишна майка от на някоя друга?“, попита и днес депутатът от ДПС Илия Илиев Ивайло Калфин по време на парламентарния блиц контрол.

Социалният министър обвини ДПС, че се „превъзбужда“ за неща, които не съществуват. Той призова Илиев и колегите му да изчакат представянето на промените в понеделник и тогава да повдигат дебата.

„Нека да помислим заедно – няма да защитите това децата да не ходят на училище, а да раждат деца толкова рано“, посочи Калфин. Той призова да се защитават съществуващите етични норми.

Илиев, който е и лидер на ромската партия „Дром“, отвърна, че е ясно, че промените ще засегнат най-вече ромската общност. „Би трябвало да знаете, че в ромската общност ранното обвързване е традиция“, каза депутатът и допълни, че Европейският съюз няма проблем с това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
38
 
! Отговори
Една баба преди 9 години
Аз смятам, че моята внучка е дискриминирана, защото не поличава детски.А не получава детски, защото сина и снахата са мислили за бъдещето си, инвестира ли са в образованието си и сега получават прилични доходи, които обаче надвишават прага за получаване на детски надбавки.Същевременно данъците им се вземат пари и се плащат детски на необразовани и малолетни родители, които освен да се възпроизвеждат друго не могат.Докога в тази държава умните и образовани хора ще плащат на търтеите?!Докога???
94
8
 
24
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Не съм фен на ГЕРБ, но в коалиция и то широка се вижда че кабинета работи и е възможно най-добрата управляваща фирмола за страната ни, от предложенитени политически играчи!!!
93
1
 
19
 
! Отговори
това преди 9 години
прилича на агитация за катуни и поощряване на педофилията
92
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този умен и ентелегентен ром бих ... разбил мазната мутра. Знае ли го някой къде живее?
91
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя до кога ще се занимава с глупости..? Така цял живот нищо не направи само крадене и крадене...
90
1
 
20
 
! Отговори
До РБ преди 9 години
Не е въпроса в 200 те милиона а че и 500 0000 000 да им дадат пак няма да престанат да се плодят за пари а не за да имат потомство. Колкото и пари да им дадеш те не се поучават не променят "традициите" си. Не променят и мисленето си нито започват да работят нито да учат децата си поне, че не трябва да се правят деца на други деца. Освен всичко това помощи заслужава този който е дал нещо на системата...... да продължавам ли има ли смисъл
89
20
 
1
 
! Отговори
РБ преди 9 години
До Попа с картечницатаКакво са 200 млн за една държава бе?Да ги оставиш хората да *** за някакви си 200млн,не си добре бе!
88
0
 
18
 
! Отговори
не преди 9 години
Да се спрат детските добавки за всички.Всеки да си прави сметката колко деца да има и как ще ги издържа. само така *** популация ще намалее.
87
5
 
0
 
! Отговори
медиагруп Pro преди 9 години
Уволнен си
86
1
 
25
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ДЕСЕТИЛЕТИЕ НА РОМСКОТО ВКЛЮЧВАНЕ 2005-2015Парите изядени,резултат -нанасяне на побои над лекари,учители,убийства ,грабежи и т.н.т.Търсят се виновници.
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
STIGA S TEZI ROMI. TE KAOVO ISKAT KATO V ANGLIA DA IM DAVAT POMOCHTI KATO NA CERNITE. ZACHTOTO IM SE DAVA POMOCHTI DA NE BI DA SE NADIGNAT DA OBIRAT I KRADAT. NO , ANGLIA E BOGATA I IMA KAKVO DA IM DADE BEZ DA NATOVARBA DANOKOPLATECA. NO , V BULGARIA E DRUGO. BEDNA DARGAVA I ROMITE DA ZAPOCVAT DA RABOTIAT, AKO NE IMA MESTO V ZATVORITE...
84
0
 
6
 
! Отговори
Правилно! преди 9 години
Превъзбужда се!
83
25
 
2
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Голям праз,че десет деца ще вземат по 100 лева,те изкрадаха с милиони и ми се подхилкват!
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EI TAVA NASHTE MINISTRI SA MAI YMNITE V SVETA -TAKIVA GLYPOSTI PRAVAT 4EI V EVROPA NEMOZE GI STIGNA
81
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А си писал нещо за ДПС и веднага те трият
80
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Недейте така бе братя българи .Отворете си кесиите за братята роми , отворете си дворовете , къщите , мазетата , нека ползват на воля ...
79
0
 
25
 
! Отговори
пъндел преди 9 години
щом като малолетни раждат, зачи родителите им са пълен провал, отнемане на родителски права (на тези на родителите на малолетната), държавата поема дрехи, храна, ниакави пари на дъртия за ракия.
78
0
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Министър Калфин, премахнете детските надбавки! ЩКом за едни има, а задруги не, това си е жива дискриминация! Стига вече!
77
8
 
3
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Така се забравят тези,които крадат,като се пренесе спорът на плоскоста на памощите.Ами нека депутатите да изпаднат в тяхното положение и да са щастливи!
76
0
 
2
 
! Отговори
до 67 преди 9 години
До до 67до 67 ама ми изтриха кометара,така май се пада вие да сте и 67 и коментарът ви да е до 67!!-парадокс