Калфин към ДПС: Децата да раждат или да ходят на училище?

Според него партията на Местан се "превъзбужда" за неща, които не съществуват
4 фев 2015 14:10,
199
Калфин към ДПС: Децата да раждат или да ходят на училище?
Ивайло Калфин Снимка: архив, Булфото

Социалният министър Ивайло Калфин отвърна на критиките на ДПС срещу идеите за спиране на детските за родителите на малолетните майки.

Още по темата
Във вторник партията на Лютви Местан обвини вицепремиера в дискриминация и противоконституционност заради намеренията за подобни промени в закона за семейното подпомагане.

„С какво по-различно право би било едно дете на 17-годишна майка от на някоя друга?“, попита и днес депутатът от ДПС Илия Илиев Ивайло Калфин по време на парламентарния блиц контрол.

Социалният министър обвини ДПС, че се „превъзбужда“ за неща, които не съществуват. Той призова Илиев и колегите му да изчакат представянето на промените в понеделник и тогава да повдигат дебата.

„Нека да помислим заедно – няма да защитите това децата да не ходят на училище, а да раждат деца толкова рано“, посочи Калфин. Той призова да се защитават съществуващите етични норми.

Илиев, който е и лидер на ромската партия „Дром“, отвърна, че е ясно, че промените ще засегнат най-вече ромската общност. „Би трябвало да знаете, че в ромската общност ранното обвързване е традиция“, каза депутатът и допълни, че Европейският съюз няма проблем с това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
50
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Браво бе Калфин. Евала. Едно хубаво нещо да измислите. Знаем че можете. Само дано ви стиска да докарате нещата до край.
54
0
 
30
 
! Отговори
аз преди 9 години
На тоз Илиев да го наблъскат на дъщеряму докато си играе с куклите кво? традициика е
53
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 43Не е необходим закон коя на колко да ражда, при условие, че има такъв всички до колко не трябва да раждат скот такъв!
52
0
 
27
 
! Отговори
edin преди 9 години
А как се отпускат майчински на лица които никьде не фигурират? Адресна регистрация,лична карта,за месторабота да не питам!
51
1
 
12
 
! Отговори
запознат преди 9 години
До Сократис Не е вярна тази информация за сумата от 1600 лева.Няма такова нещо, не бързайте да коментирате без да сте се информирали.А деца да раждат деца е недопустимо и държавата трябва да се намеси категорично, но трябва да се направят законови промени и социалните работници да имат повече права!
50
0
 
50
 
! Отговори
798 преди 9 години
Чл. 151 от Наказателния кодекс ал. 1: Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152(изнасилване), се наказва с лишаване от свобода от две до шест години.Искам сега да знам колко деца има родени от непълнолетни и срещу колко бащи на такива деца има заведени дела. Тогава ще се види каква е ефективността на прокуратурата.
49
0
 
35
 
! Отговори
wtf преди 9 години
Аз предлагам социалните служби да са длъжни да провеждат разследване при всяко раждане от непълнолетна. След като сексът с непълнолетни е престъпление, значи трябва да са ясни условията, които са довели до раждането. Чак после идва въпросът за помощите.
48
2
 
18
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Газ пикай от своите сараи.
47
1
 
18
 
! Отговори
край преди 9 години
високата раждаемост иска нетрадиционни мерки, които да са ефикасни и хуманни едновременно. Не може да се спират помощи на родители с повече от три деца защото никой не може да гледа умиращи от глад деца. НО съвсем хуманно може да се предлага на жени оставили деца в дом да им се вържат тръбите срещу плащане от държавата на 2-3хил лева. Доброволно срещу заплащане ще се отказват да се множат и да изоставят деца в домове. 240 те *** трябва да мислят - за това ги храним.
46
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата са пределно ясни и прости.По времето на социализма детски взимаха без ограничение всички, на които децата влизаха в определени възрастови граници.Сега детски взимат пак тези с малки деца, обаче с малки или никакви доходи.Което не е справедливо, още повече, че раждането се превърна в бизнес.Затова най-добре е да се премахнат детските въобще и деца да има този, който има възможност и желание да се грижи за тях.Стига работещите са отглеждали чужди деца, които отглеждат родителите си.
45
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз искам да попитам *** едно нещо:защо създавате толкова деца при положение че сте социално слаби, а съвсем друг въпрос е как ще ги възпитате??? Всеки НОРМАЛЕН родител си прави сметката колко деца да има и ще има ли средсва да ги отгледа.
44
2
 
40
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Така както е написано, излиза, че само майките на непълнолетните родилки вече няма да вземат за тях детски, щото те вече не са деца щом са станали майки. Да де, ама и на самите непълнолетните майки не трябва да се плаща, защото сексът с непълнолетни е престъпление и излиза, че държавата финансира престъплението като дава на тази непълнолетна майка пари за нейното дете.
43
0
 
38
 
! Отговори
тъпчо преди 9 години
Ми то и вие като партия сте противоконституционни ама никой нищо не казва,ммм? Спиране на всякакви помощи за ***! Точка!
42
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 43 По закон секс с непълнолетен (под 18 години) престъпление. Тоест, детските за майки нямащи 18 години насърчават престъпление. Аз съм против да има детски надбавки - трябва да има намаления на данъците. Ако на детето се полагат 100 лв месечно - от данъците на майката се приспадат 100 лв... а не да се дават пари на ръка.
41
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако ще си мерим традициите, българска традиция е да се режат ръцете на крадците, а изнасилвачите да се скопяват. за убийците на стари жени да не говорим какво наказание се полага. сещайте се кой ще изгори първи, да не ревнат тогава братята ром, че не им харесва?
40
1
 
35
 
! Отговори
НОВ преди 9 години
ДПС ПО ПРИНЦИП СИ СЕ ИЗЛАГАТ, Но с това да се изплащат детски надбавки за деца-майки е направо идиотско. как може да се защитава това безумие? Няма ли да се направи допитване до народа дали е нормално да се дават тези пари, когато родителите ни, които са работили по 30-40 год. и са се скапвали от работа получават по 140 лв. пенсия. А тези раждат по на 12 г. и ще им даваме двойни детски надбавки. Че тя бабата вече не се грижи за дъщеря си. За нея се грижи съпругът.
39
0
 
78
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Чашата на търпението е препълнена и вече се вижда,че прелива! Тази сутрин по телевизията за първи път официално се призна факта,че непълнолетно момиче от малцинството майка на вече три деца получава помощи освен обичайните като за всяка майка,то още от десетина други знайни и незнайни фондове като общата сума възлиза на 1600лв месечно...Е,при такава щедрост и насърчаване от страна на ДПС коя нормална *** ще учи и работи за 600лв?! И с цялото си нахалство и наглост Местан протестира?!
38
0
 
25
 
! Отговори
драстична мярка преди 9 години
не спирайте помощите, а направо им вземайте децата! помощта следва детето, не майката. като дете не може да бъде гледано от майка си поради неграмотност, мързел, проституция, детска възраст и т.н., няма да му е майка. точка. да се дава за осиновяване и така държавата ще си изплати парите за детски и социални към тези, чиято професия е да изнасилват малолетни и да раждат джебчии. още като отиде в болницата и се види, че няма 16 г., осигуровки и не е легална, и се приключва в зародиш!
37
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя негодник с какво право ще поставя в неравностойно положение непълнолетните майки в сравнение с пълнолетните ???Какъв ***!Направи закон бе простако , коя на колко години да ражда!
36
0
 
79
 
! Отговори
Маги преди 9 години
...Би трябвало да знаете, че в ромската общност ранното обвързване е традицияТова, което със сигурност знаем е, че традициите ви ни опразват джобовете.А нашите традиции повеляват "Който не работи не трябва да яде"