Калфин към ДПС: Децата да раждат или да ходят на училище?

Според него партията на Местан се "превъзбужда" за неща, които не съществуват
4 фев 2015 14:10,
199
Калфин към ДПС: Децата да раждат или да ходят на училище?
Ивайло Калфин Снимка: архив, Булфото

Социалният министър Ивайло Калфин отвърна на критиките на ДПС срещу идеите за спиране на детските за родителите на малолетните майки.

Още по темата
Във вторник партията на Лютви Местан обвини вицепремиера в дискриминация и противоконституционност заради намеренията за подобни промени в закона за семейното подпомагане.

„С какво по-различно право би било едно дете на 17-годишна майка от на някоя друга?“, попита и днес депутатът от ДПС Илия Илиев Ивайло Калфин по време на парламентарния блиц контрол.

Социалният министър обвини ДПС, че се „превъзбужда“ за неща, които не съществуват. Той призова Илиев и колегите му да изчакат представянето на промените в понеделник и тогава да повдигат дебата.

„Нека да помислим заедно – няма да защитите това децата да не ходят на училище, а да раждат деца толкова рано“, посочи Калфин. Той призова да се защитават съществуващите етични норми.

Илиев, който е и лидер на ромската партия „Дром“, отвърна, че е ясно, че промените ще засегнат най-вече ромската общност. „Би трябвало да знаете, че в ромската общност ранното обвързване е традиция“, каза депутатът и допълни, че Европейският съюз няма проблем с това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
9
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
Не зная дали това ще се случи, та те са основните гласоподаватели за всяка партия спечелила изборит нима партиите ще се лишат от тази изгода. Много съмнително. Те са недосегаеми пък и увеличават прираста на страната.
14
0
 
54
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Тоз ромски лидер току що заяви, че секса с деца е ромско право!? Това е престъпление и при това от най-гадните да маниполираш деца за собствена облага, например за децки добавки илу просто за секс. Долна теза от ДПС, абсолютно съм сигурен, че и българските турци не поткрепят това!
13
0
 
45
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Това е идеята, да започнат да се подпомагат хората, които плащат данъци, а не тези, които не работят. Данъците са минимум в размер на 400 лева, ако имаш деца да плащаш половината например, да ти удържат 200 вместо 400.
12
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ме интересува традицията им за ранно обвързване? Като искат да си спазват традицийте, да си намерят кой да ги издържа. Ако искат ние да ги издържаме, да спазват нашите традиции.
11
0
 
66
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Който спре детските и инвалидните помощи на подчовеците получава моят глас доживот. Мога и декларация да подпиша!
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То бива цензура ама ващо на нищо не прилича,какво намери в коментара ми че го изтри?Обидих простия електорат че казвам истината ли?
9
0
 
82
 
! Отговори
до Лора преди 9 години
Никой работещ българин не взима детски, защото обвързването им със заплата от 350 лева автоматично изключва българите от сметката. И какво става ние работим, за да изкараме парите, а ги получават такива, които и малкия си пръст не мърдат! Аз не искам да плащам за това!
8
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3То тези дето плащаме данъци, детски не получаваме.
7
1
 
76
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Каква дискриминация сънува този Илиев? Защо моето дете не получава детски? Кои са дискриминирани в случая? Да не би да е заслужило по малко от децата на получовеците? В случая аз и моето дете сме дискриминирани. Дано дъщеря му роди на 12, и да си взима детските. *** смотан...
6
0
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали е възможно освен ранно обвързване като традиция да си създадат и нова - да ходят на работа например
5
51
 
5
 
! Отговори
Lora преди 9 години
Калфин от кога се загрижи за децата? Той и партията му служат само на пенсионерите. Децата не гласуват - кой го е грижа за тях. Я да им сперм всички пари.
4
12
 
22
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Kaлфин, душо, къде спа докато бяхте в коалиция с ДПС толкова години? Съсипахте страната, напълнихте си гушите, а сега се правим на света вода ненапита.
3
0
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изобщо да ги премахнат тези детски! Може подпомагането да е с намаляване на данъците.
2
0
 
59
 
! Отговори
долу ДПС преди 9 години
Време е овчата глава да бъде "сварена" в собствен сос!
1
0
 
116
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Не само да им спират детските, ами никакви детски на родилки под 16 години, а татковците да се издирват и в панделата!