Да се разсекрети разработката срещу протестиращите

Най-важно е да видим кой е инициаторът, заяви Румен Петков
Обновена: 8 фев 2015 11:00 | 8 фев 2015 11:00,
37
Да се разсекрети разработката срещу протестиращите
Снимка: архив, Булфото

Правителството, министър-председателят и на първо място вътрешният министър са длъжни да предприемат всички мерки за разсекретяване на архива по случая с подслушваните и преследвани протестиращи. Това каза Румен Петков, зам.-председател на АБВ в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия.

Още по темата

В четвъртък шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов заяви, че в продължение на 300 дни е имало подслушване на протестите срещу кабинета "Орешарски". "Става въпрос за широкомащабна операция, в която са били включени МВР, ДАНС и ДАТО", разясни той.

„Това е много притеснителен факт. Това е част от насажданото у българина усещане, че личният му периметър е ограничен. Усещането, че той е обект на постоянно подслушване и проследяване, защото „не е за по телефон” е част от нашата народопсихология", заяви Петков.

"Почти няма някой, който да се съмнява, че е имало такава разработка. Казвам почти, защото някъде реагира бившият министър Цветлин Йовчев. Парламентарната комисия начело с ген. Атанас Атанасов и вътрешният министър трябва да направят всичко възможно, ако има такава разработка, тя да бъде разсекретена в поне три аспекта”, допълни още Петков.

По думите на Петков най-важно е да се разбере кой е инициаторът на следенето, а след това и каква е мотивацията. Едва след това ще се разбере какви са мотивите за образуването на „Първо, кой е инициаторът, второ, каква е мотивацията, защото трябва да има мотиви за образуването й, но е много важно кой е инициаторът. На трето място Петков постави способите, които са били използвани и съответно кръгът хора, които са били контролирани. „Това ни връща много преди 1989 година”, каза още Румен Петков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
Алкохолът има това странично действие,че премахва задръжките и пиещите неволно почват да говорят някои истини.
29
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пиенето ли свърши та се занимаваш с глупости?
28
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Знаехме ,че този е пикльо ,но сега разбрахме ,че е и *** .В неистовата си злоба ,че не го еб..т в БСП той с Гоце партийка си направи с "реформаторите " се съюзи ,на Б.Б."***" майстори. Властитутка.Не разбрали ,че е политически труп.
27
2
 
5
 
! Отговори
Симптом преди 9 години
Пращат ни в девета глуха.Това е симптом , че за милиардите източени от КТБ , за виновните причинили наводненията , за източваните стотици милиони от енергетиката , за състоянието на образованието и здравеопазването , нищо няма да разберем и нищо няма да се направи.Димка , занимаваща се с платени провокатори , финансирани от Америка , която ги превръща в мъченица?
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отдавна си мислех що така красивите са се кротнли и не се чува нищо откъм тях, а те през цялото време си мислели горките кой ли миналата година ги е подслушвал и какво ли лошо нещо е искал да им направи? Като се има пред вид всичките им тъпотии това последното е точно в техен стил.
25
1
 
3
 
! Отговори
GOCI преди 9 години
A BE DRUGARU PEKLI6TENOV A TEB KOI DA TE RASLEDVA ZA BRATIA GALEVI ZA VRAZKITE TI S MUTRITE ZA KRADENITE KOLI ZA BOGDAN NIKOLOV ZA ZA ZA VSI4KO HEI NIE OT PLEVEN ZNAEM MNOGO TAKA 4E ZAMAL4I
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ горкото почна да прави конкуренция но ДПС-то по глупости напоследък.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А онази кола с многото антени къде ли обикаля сега??
22
3
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
АЙДЕ СТИГА ГЛУПОСТИ . НА ВСЕКИ МУ Е ЯСНО ,ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЯХА ПЛАТЕНИ И ТО ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ. НОРМАЛНО Е КАТО КАТО ПЛАЩАШ ЗА ПРОТЕСТИ ДА ЗНАЕШ КАКВО ПОЛУЧАВАШ ОТСРЕЩА. ТАКА,ЧЕ ТИЯ ДЕТО РЕВАТ ,ЧЕ СА БИЛИ ПОДСЛУШВАНЕ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно време чичо Румен беше баш комунист като Тиквата и Цвъки!Сега се правят са спасители и добри хора!Ха ха ха ха ха
20
0
 
7
 
! Отговори
Джошуа Харибов преди 9 години
Тчно така. Да се разсекрети.
19
4
 
12
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
Ах тоя многознайко , наричан още "Пикаещия във фонтана" , та тоя убавец не може без властта !Сигурно си хапе *** , че изтърва депутатското място , но това беше показателно за "АБВ" формацията - те по родните им места не ги долюбват , защото всички са стари кримки , с много грехове и пороци , а те се пъчат да излязат най-отпред , за да се продадат по-скъпо !Но левия електорат скоро ще им бие дузпата , чао червени мутри, чао!
18
4
 
6
 
! Отговори
Кой преди 9 години
Кой плаща," пикаещият във фонтани", да виси нонстоп по телевизиите?
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички са навързани като свински черва!Добрата новина е че тази страна се разпада и хората емигрират в чужбина.
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преврата го направиха тези, които плащаха на протестиращите и сега те са на власт.
15
3
 
7
 
! Отговори
Митака преди 9 години
Ей, Запалка, *** ти си се намести във власта без да го искат хората...само народен съд ше оправи нещата
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този музаверник който за власт целува къде какво свари ще дава съвети!?! Той да каже с кои бандюги беше приятел и колко кинти смъкна. Наистина е продукт на БКП, отвратителен, ***.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно не са подслушвали както трябва щом протестиращите успяха да направят преврат.
12
0
 
2
 
! Отговори
Читател на РБ-Благое преди 9 години
Докто , пишех коментари, нищо чудно да се изтеглии инфо, щото кмпа .....се ....Ама мен ко ме грее , изправям криви влакна , като библиотекарките
11
2
 
11
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
ЦЦ като съдиха да не би да го осъдиха, пълен майтап, нали всички са в едно котило!