Борисов: Орешарски да си поеме отговорността за "Червеи"-те

Лазаров се справял добре, изпълнявал нарежданията на бившия премиер
Обновена: 13 фев 2015 09:41 | 13 фев 2015 07:00,
110
Борисов: Орешарски да си поеме отговорността за "Червеи"-те
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров се справя добре и щом е изпълнявал нарежданията на Пламен Орешарски относно "Червеи"-те, бившият премиер трябва да си понесе отговорността. Премиерът Бойко Борисов изрази и съмнения, че може да бъде обвинен в реваншизъм и конфронтация от опозицията, ако смени началниците на службите.

Като премиерът Орешарски ги е карал да вършат, каквото вършат, да си понесе той отговорност, той е прекият началник, а те са изпълнители, обобщи Борисов в Брюксел, цитиран от БТА.

Още по темата
Той заяви, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в момента се старае много. Ако началникът му го е карал да прави глупости, те са ги правили. Надявам се сега на прокуратурата да извади всички виновни. Ако е сгрешил, окей съм да го сменя, също и за (директора на ДАНС Владимир) Писанчев - стараят се, в доклада са посочени, че са се справили добре, отбеляза Борисов по повод анализа на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства и разработката "Червеи".

По думите на премиера, ако има промени в службите в тази ситуация, това ще възпали опозицията, отново ще започнат да си мислят, че се търси реваншизъм, конфронтация.

Според премиера спокойствието в момента - че никой не преследва никого, не го подслушва, би изчезнало с промени в службите.

Виждате по тези "Червеи" какво се случва, преди това беше "Галерия", "Октопод", какви ли не чичкови червенотиквениковчета, какво ли нямаше. Сега пак ме тласкат с подобни смени отново да възникнат всички тези дискусии, дебати и разправии. На мен и на тази държава трябва поне още половин година спокойствие да мине през нещата, които вършим. Най-лесно е да ги омета, но кого ще сложа, какво по-добро ще се случи - отново ще започнат да ни говорят за полицейщина и т.н. Извел съм си поуки за мен, коментира премиерът.

По повод темата за борбата с тероризма, обсъждана тази нощ от Европейския съвет, Борисов заяви, че България е сред държавите, които имат добра система и добри служби за сигурност.

Беше отчетено това, което България е свършила по терористичния акт в Сарафово, това, с което е помогнала на френските служби преди дни и огромните предизвикателства, добави той.

Премиерът съобщи, че колкото и да е трудно, ще подкрепи проекта за създаването на регистър на пътниците с въздушни превози от и до ЕС. Защитниците на правата на човека много ще говорят по тази тема, но мисля, че може да се преглътне като нарушение на човешките права, защото после много други права се нарушават и се заплаща с човешки живот, поясни премиерът.

Борисов изрази предположение, че ще бъде необходима промяна в правилата за Шенген заради борбата с тероризма, защото държавите по външните граници трябва да имат достъп до огромен обем информация и до информационните системи. Вече сме в хипотеза на много тежка обстановка относно терористични нападения.

България е най-тежката външна граница, може би в Италия е подобен тежък натиск, така че не става въпрос да се борим да ни приемат в Шенген, заяви премиерът.

Новите условия изискват тези системи да ни бъдат предоставени, ако искат да бъдем ефективни. Вече въпросът дали сме в Шенген не се обсъжда чисто политически, като политически успех. Днес проблемите по границата изискват да бъдем много по-действени, активни и да ни се дадат тези възможности, а и ние да си отвоюваме правото като много надеждна граница, допълни министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
17
 
! Отговори
ЦЦ преди 9 години
Интересно е защо е тази шумотевица около "Червеите"?! Много прилича на ченгесарско мероприятие. Може би една от целите на шумотевицата е да се промени закона по начин, по който Цветан Цветанов ще бъде оправдан на третата инстанция, както вече се случи в едно от предишните дела срещу него.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а, ейго батко.абе батко като го вдигнал и час и половина не можел да го пребере.НЕ БЕ, ТОВА Е ФАЛКОНА СЪС СПУСНАТ КОЛЕСНИК.ааа,батко вдига ли го.КО,НЕ.
48
5
 
23
 
! Отговори
Сноудън преди 9 години
Дойде ГЕРБ на власт и зе започнаха поръчковите убийства почти ежедневно.
47
3
 
22
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Всичката пушилка с "червеите" се вдига за да отклони вниманието от огромния заем след 3 месечно управление на ГЕРБ. Този заем надвешава заемите на Тодор Живков след 35 годишно управление.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали звучат праводподобно твърденията на една медийна група на Иво Прокопиев, финансирана от Америка за България, че други лица, финансирани от същата фондация били подслушвани
45
19
 
3
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Тоя, Орешарски когато хората се давиха в Аспарухово и Мизия тоя раздавале 500 милиона лева за чешмички и стадиони по селата на ДПС! Отговорността да му е даде накрая един смел и честен прокурор накрая. Иначе остров народа да го осъди!
44
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това на снимката кога ще поеме някаква отговорност! миналата година не ходи на работа с месеци, но си взимаше заплатата, орева трибуната на Парламента, за заем от 1 милиард. ЕРП-тата, не ги бутна с пръст, повиши тока и се кани още, а сега ще взима още 8 милиарда.
43
1
 
16
 
! Отговори
Дулитъл MD преди 9 години
Българският народ от доста време страда от паразитоза. Нужно е очистително в огромни количества !
42
4
 
7
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Ако Б.Б. не махне Лазаров и Писанчев от постовете им, то това само ще докаже, че той слугува на сараите и заедно с Доган , мамин Делянчо и Сергейчо стои зад омаскаряването на Цветанов, а онези приказки за присъдата от 400 г. се отнасят само за Вл. Янева, която е близка до Цветанов, но не и за Писанчев, Цв. Йовчев и Лазаров, които са кадри на дсп и Доган .ТОВА ПОКАЗВА ЛОГИКАТА !Лазаров е зет на Камен Пенков от дпс, който заедно с Доган стои зад Златко баретата и Брендо ...
41
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най ме кефи, че БСП, Атака, ДПС и разни други *** се *** и никога повече няма да се доберат до властта!Вече съм спокоен за бъдещето на България!
40
4
 
8
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Ако Б.Б. наистина смята, че Цв. Йовчев, Писанчев и Лазаров са невинни , а са изпълнявали разпорежданията на Олигарски, то от това еднозначно следва и че Цветанов е НЕВИНЕН за ' онези 6 НЕ ! ' , защото като вътрешен министър е изпълнявал нарежданията на тогавашния премиер ! Това показва логиката !Ако Б.Б. не махне Лазаров и Писанчев от постовете им, то това само ще докаже, че той слугува на сараите и заедно с Доган , мамин Делянчо и Сергейчо стои зад омаскаряването на Цветанов, а онези приказки за присъдата от 400 г. се отнасят само за Вл. Янева, която е близка до Цветанов, но не и за Писанч
39
4
 
11
 
! Отговори
титко преди 9 години
нередно е да се говори за кухи кратуни без да се спомене тази на ББ. той дори си признава колко е куха
38
2
 
11
 
! Отговори
муняс преди 9 години
До Пиар агентгерб е поискан от 15% от имащите право на глас, по-леко с патоса. вие сте точно толкова катастрофални за страната, колкото и тройната
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ли си мислят работещите в Брюксел като видят нашия Крали Марко ходещ безпомощен, глух и сляп между тях, без език и обноски, изолиран тотално? Толкова му се иска да е между тях, да си говорят и снимат но необразоваността и простотията а и миналото му на бандит и агент което се знае са голяма пречка. Жалка картина е и лошото е, че си мислят, щом този *** е премиер какъв ли е народа който го е "избрал".
36
11
 
5
 
! Отговори
Пиар агент преди 9 години
Интересно какво се активизираха червените *** да плюят Борисов по никое време . Разберете каквото и да стане БСП-ДПС-ДС повече никога няма да са на власт . Народа повече не ви иска и това е истината . Иначе може да се напъвате и пенявите по форумите , но файда йок .
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ега имало " червеи" - преди немаше ли като имаше " Алу Ванньо" - " Мишо Бирата" , Банкя или беха тогава "***". Озвучаване - музика за ушите за забавление на публиката от други по важни за народу работи.
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
53А ББ какъв е? Американски националист хахаха
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орехът е виновен и за 16 милиарда заеми, нали така Бойко.
32
1
 
13
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Вместо прах в очите,ни подхвърлят "червеи"-вършат същата работа!
31
2
 
5
 
! Отговори
уелком, уелком преди 9 години
До политологНай - подготвен емоционално. Но, както се казваше в една популярна реклама, не става само с ядене.