ГЕРБ брани Цветанов, обвини БСП в натиск

Искат да ни сатанизират и да ни отслабят на изборите, казаха от партията на Борисов
Обновена: 13 фев 2015 10:03 | 13 фев 2015 09:52, Камелия Цветанова
74
ГЕРБ брани Цветанов, обвини БСП в натиск
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

ГЕРБ обвини БСП в натиск върху институциите, който е довел до осъдителната присъда на бившия вътрешен министър и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заради шестте резолюции "Не!!!", които е поставил на съдебни разрешения за използване на специални разузнавателни средства (СРС) спрямо ексшефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

Още по темата
Цветанов бе осъден ефективно в понеделник на 4 години затвор и на втора инстанция по обвинението си за престъпление срещу правосъдието.

„Целенасочените внушения по негов адрес, които се лансират в публичното пространство през последнити две години, имат за цел да сатанизират Цветанов и да отслабят ГЕРБ на изборите, за които той традиционно е председател на Националния предизборния щаб на партията“, заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Според нея публичните манипулации не са са успели да отслабят ГЕРБ, но са създали безпрецедентен натиск върху институциите и са ги поставили в „унизителната позиция да изпълняват повелята на Тройната коалиция – БСП, ДПС и „Атака“, под заплахата от кадрови чистки".

Караянчева настоя, че присъдата срещу Цветанов е била прочетена от бившия лидер на БСП Сергей Станишев в края на март 2013 г. след „старателно организиран метеж, който свали правителството на Бойко Борисов от власт“.

„На пресконференция на „Позитано“ 20 беше размахана анонимка, която беше предоставена на институциите с повелята, че Цветанов е виновен. Управленски похват, познат ни от тъмния тоталитарен период, когато ръководството на БКП свеждаше решенията си за безропотно изпълнение на институциите. Сега нищо не се е променило в главите на другарите отляво, променили са се само банковите им сметки“, обвини тя.

По думите й срещу Цветанов са били използвани всякакви способи, които са имали за цел да внушат, че той е подслушвал едва ли не всеки български гражданин, но правоприлагащите институции са проявили професионализъм и не са реализирали анонимката на БСП.

„Пропагандният подход на бившите управляващи обаче не спря да пуска пипалата си съм властта и след този път Цветанов беше обвинен, че е отказал използването на СРС-та. Звучат абсурдно обвиненията, че един министър може да откаже нещо, за което има властта да решава. Така се стига до осъдителна присъда, позната на комунистическия трибунал“, обвини още Караянчева и настоя, че Цветанов трябва да получи справедлив процес.

„ГЕРБ се противопоставя на опитите съдебната система да се използва като оръжие в ръцете на политически кръгове, които са готови да прекрачат всякакви демократични граници, за да се доберат до държавната и икономическата власт в страната“, отсече тя.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Прави са от ГЕРБ,че Цветанов им е нужен за изборите никой неможе от него по добре да маниполира и фалшифицира изббори.А НЕМА ДА СЕ УЧУДЯ И АКО ИМА НЕЩО ЗА ТИКВАТА КОЕТО ПАЗИ И ГО ИЗНУДВА.
22
2
 
20
 
! Отговори
аз преди 9 години
Абе..... вие сте много лековерни!!! Кой и как ще вкара в затвора създателят на управляващата партия? Батко ви Боко е привлечен към партията Герб доста по-късно - поне година след създаването и. Щото хитрото ченге ц.ц. много добре знае че само с Боцко може да привлече кухия си електорат. Това е гнусно ченге бе, хорааааа! Не разбрахте ли, че от край време те управляват тази "държава"??? "Герб" е последния им политически проект. Като стане губещ, ще си създадат нов и т.н.
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато се работи с документи има ситуации, в които човек може да стане за резил и случайно, от невнимание. Обаче, ШЕСТ ПЪТИ да направи едно и също нещо, което е ясно и за децата, че е нередно? Странна работа, не е ли имал юристи да му дадат акъл. Ами той сам зорлем се е закопал, първия път да е грешка, но после ПЕТ ПЪТИ си е направил сепуку. Някак е обидно за публиката до го оправдава някой.
20
1
 
23
 
! Отговори
морски преди 9 години
Мястото на затворниците е в затвора.Цецо,стягай багажа!
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако е мераклийка тая коза Караянчева би могла да го замести , газовия и хъб е достатъчно голям за да поеме голяма част от втечнения газ във вид на желе
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как няма да се сриваме и хората да бягат като този питекантропус си е в парламента и ни му пука, ***, *** като г...., алчен и нагъл, крал и лъгал, мазал и изнудвал за пари всичко що годе читаво, подслушвал но верен на Тиквоний и.....още на свобода. Забравих, искал да стане президент и се сърдил, че не го избрали. И искате да бъдем уважавани като народ! Кой да ни уважава когато сме си избрали това природно недоразумение и ни представя по света. Станали сме за смях и подигравка дори и в Африка.
17
2
 
15
 
! Отговори
-10 преди 9 години
На колко ли години е била г-жа Цвета Караянчева преди 25 години. Много е умна. Толкова много работи знае за "комунизма".---------В интерес на истината не е първа младост (1968) и е поживяла през комунизма. И чавдарче е била и пионерче и комсомолка! Последното личи от поведението й!
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия отново ни правят на шизофреници. Накрая пак ще изчезне някое тефтерче, докато следовател пикае в храстите. Или пък някой е държал ръката на Цвъки, докато е подписвал. Какво е това лицемерие, какъв е този свят. Някой да спре Земята, да слезна
15
3
 
16
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Караянчева, дали един човек е виновен се определя от съда, не от теб. В случая, съдът е определил, че е Цветанов е виновен. Ако не ти харесва, обжалвай в България, в Брюксел, на Марс. Където искаш. Дотогава Цветанов е ВИНОВЕН и ще бъде чест за вас да си го признаете, вместо сами да си слагате прът в колелото и да се жалвате, че някой ви сатанизирал!
14
3
 
13
 
! Отговори
АпартаментоАпаратчик преди 9 години
На колко ли години е била г-жа Цвета Караянчева преди 25 години. Много е умна. Толкова много работи знае за "комунизма". Кога ги е научила или просто чете изразително, по комсомолски. Само дето казва "двайси".
13
2
 
24
 
! Отговори
Хм! преди 9 години
Как човек с фиктивна присъда все още е в Парламента? Не е логично да се върне на работа след като е оправдан а до тогава да си седи на топло. Ако получи 3 години за кражба на първа инстанция дали си седи в къщи докато чака втора , трета и така? Наглост, лицемерие , никакъв морал и капка чувство на уважение към избирателите!
12
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нужда някой да сатанизира. Фактите са достатъчни. Какво направи ГЕРБ за тоя народ освен да го води към дъното? След всяка поредна издънка - само безкрайни обяснения кой е виновен и както обикновено никога те.
11
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един свестен човек който каза, че съдебната система е гнила ябълка далеч преди френския посланник исъщата тази система иска да го затвори. За да не смеят другите да си и помислят за гнила съдебна система.
10
3
 
20
 
! Отговори
go преди 9 години
ох ,,Цеко...Ако знаеш какво ти се пише в панделата..При бай Чефо Тоягата...Но си го заслужаваш,мръснико! дано се случи...
9
1
 
9
 
! Отговори
! преди 9 години
Споко бе, магарето ти ще го помилва.
8
16
 
7
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
Другарите от БСП са наследници на техните ментори от БКП , които след 9.09.1944 г. избиха без съд и присъда над 200 000 невинни хора. Така , че като им чета в този форум демократичното мислене са ми ясни . Те даже си убиха Министър председателя Луканов , а ние се заблуждаваме , че ще бъдат нормални хора . Не това са сатрапи и никога няма да се променят .
7
2
 
37
 
! Отговори
но комент преди 9 години
Присъствието на лице, осъдено на две инстанции на затвор, в парламента на България, показва отчайваща липса на морал.
6
3
 
30
 
! Отговори
но комент преди 9 години
нали осъдените на първа инстанция мястото имм е в затвора- според думите на Борисов.Този престъпник какво се развява в парламента?
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ТРЪГВА КЪМ ЗАТВОРА ,ЧЕ РАНЪРСА ХВАНА МАЗОЛИ НА РЪЦЕТЕ.ЧАКА ГО
4
2
 
25
 
! Отговори
до кога преди 9 години
не поддържам никого,но как може може човек с присъди,да предлага закона за МВР,поне от хорска срама трябваше някой друг да направи това,успех по този начин на управление,моля други подсъдими да предлагат законите за икономическото развитие на България,успех господа управляващи.